Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki dla noworodka najlepszy

Jakiego proszku do prania używacie ?

Polecane posty

Gość jaki dla noworodka najlepszy

hej Jakiego proszku do prania używacie ? jaki jest najlepszy dla noworodka ? I jakiego płynu,szamponu 2w1 używacie do kąpieli noworodka ?

Gość andaluzja 111
Ja od poczatku pralam wszystko w "doroslym" proszku i dodawalam normalnego plynu do plukania.Tyle,ze ciuszki dzieci pralam osobno,nie z naszymi.Chopaki nigdy nie mieli zadnej alergii a innych niespodzianek.Nigdy sie za bardzo nie cackalam :)

proszek - na początku Lovela (może z miesiąc), później normalny proszek płyn do kąpieli - pierwsze 2 miesiące Oilatum, teraz żel Penaten szampon - jak było Oilatum to nie miałam żadnego szamponu, jak myję żelem to Bambino.

Gość mamamama26
lovela najpierw oilatum potem oilan teraz bambi - szampon mam z hippa - i mleczko do ciala nivea

Gość aaaniiaaak
początkowo proszek lovela ale mały miał wysypkę więc zmieniłam na jelpa na początku kąpałam synka w Oilatum później 2 w 1 (żel + szampon) nivea obecnie Jonhson Baby Bedtime -żel do mycia i szampon też johnsona

Gość po chińsku
proszek przez pierwszy okres loveala pozniej vizir kosmetyki z oilatum, teraz hipp

Ja też chciałam nie cackać się, ale niestety młody ma tak delikatną skórę że muszę prac odpowiednio i prasować bo kończy się czerwoną skórą i wysypką. Piorę w płynie Auchan, takim dla dzieci właśnie- sprawdza się świetnie, jest tani i dopiera więc piorę w nim wszystko, nasze ubrania i pościel też. Nie rozumiem tylko czemu ma służyć osobne pranie ubranek dziecka? Tak z ciekawości pytam :) Tak samo ze skórą- używałam najpierw płynu 2w1 z ilwką, Bobini bodajże0 miał po tym bardzo suchą i podrażnioną skórę. Nivea- płyn i szampon + oliwka po kąpieli- to samo, w końcu spasowałam i kąpię go w Emoliatum a do buzi krem Lipobase. Na oliwkę w żelu miał uczulenie, ale to ponoć częste.

Gość Ekspert NIVEA Baby
Witaj, w pierwszych tygodniach życia dziecka najlepiej jest używać mydełka, które nie powoduje podrażnień i nie wysusza skóry. Proponuję, abyś wypróbowała Łagodne mydło pielęgnujące NIVEA Baby z naturalnym wyciągiem z ziaren owsa. Kosmetyk ten skutecznie nawilży skórę Twojego Maleństwa i wzmocni jej barierę ochronną. Po miesiącu możesz natomiast zacząć używać Łagodnego szamponu i płynu do kąpieli 2 w 1 NIVEA Baby. Zawiera on formułę wzbogaconą wyciągiem z rumianku, dzięki czemu zapobiega podrażnieniom i sprawia, że skóra dziecka jest zadbana i gładka. Warto podkreślić, że kosmetyk, który Ci polecam nie powoduje łzawienia i jest łagodny dla wrażliwych oczu dziecka, co wykazały badania okulistyczne. Na koniec podkreślę, że wszystkie produkty NIVEA Baby powstały przy współpracy pediatrów i dermatologów oraz posiadają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Mam nadzieję, że pomogłam. Gdybyś miała jakieś pytania dotyczące pielęgnacji dzieci, napisz do mnie. ______________ Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji