Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaasia :)

implantacja zarodka-pomozcie

Polecane posty

Hej, staram sie o dziecko, nie wkrecam sobie ale szukam przydatnych info. Owulacje pokazana na testach owu byla 12 i 13dc. W 23dc (10 dni po owulacji ) w nocy bardzo bolal mnie brzuch jak na okres, do tego plecy i troche jeszcze w ciagu dnia. Zrobilam czuly test 10mlU 24dc - negatywny ( cykle 27dni ), czy to mozliwe ze tego 23dnia cyklu (10 dni po owulacji ) dopiero nastapila implantacja? stad ten bol w nocy i w ciagu dnia? Teraz juz wszystko minelo, nie boli mnie nic a nic. W takim wypadku na test bylo by za wczesnie jeszcze?

ktos sie zna? prosze o jakas odpowiedz. Nie chodzi mi tu o stwierdzenie ciazy tylko o jakas porade. Ja czytam w necie to pisza ze 4 dni po owulacji moze dojsc do implantacji, inni pisza ze 8, inni ze 12 dni. Czy ktos ma z tym jakies doswiadczenia?

Idź na betę. Teraz nie ma różnicy, kiedy była implantacja, a beta da ci 100% wiarygodności: albo jesteś w ciązy albo nie. Testy owu pokazują wzrost hormonu, ale nie musi to oznaczać owulacji.

Widzisz, tu nie chodzi o to czy jestem w ciazy czy nie. Ja potrafie spokojnie wytrzymac do dnia miesiaczki, na badanie krwi sie nie wybieram. Chcialam tylko znac opinie na ten temat. Czy ktos cos kiedys czul? Kiedy do tej implantacji dochodzi?

Hm, no to nie rozumiem: po co ci wiedza o momencie implantacji? Ja ci powiem, że czułam, tak mi się przynajmniej wydaje. A beta na tym etapie prawdopodobnej ciąży, już ci wyjdzie wysoka.

No wlasnie chodzi mi o same odczucia, mozesz napisac co czulas? A wiedza zawsze sie przydaje, nie rozumiem Twojego pytania po co mi ta wiedza? Poprostu zeby wiedziec wiecej i juz. :)

Chodziło mi o wiedzę na temat implantacji. Ja bym wolała wiedzę konkretną: czy jestem w ciąży, czy nie, a nie rozdrabnianie się na implantacje. Jeśli rzeczywiście czułam implantację, to byłam prawie pewna, że to zatrucie pokarmowe haha ;) ale podobno to typowy objaw. No i bolał mnie paskudnie jajnik - i to dało mi do myślenia na poważnie. 16 dc owu, a 24 dc ból jajnika.

Mnie tez chodzi o wiedze dotyczaca implantacji zarodka - a co sie z tym wiaze, odczucia kobiet, tego kiedy ona nastepuje, czy mozna cos czuc, czy towarzyszy temu jakis objaw, czy inny wyglad macicy na usg itd. wszystko co sie z tym wiaze. Bol jajnikow to ja mam zawsze po troszku po owulacji do okresu - nie brala bym tego za implantacje. Poza tym jajnik a dokladnie cialko zolte odpowiada za hormony (ktorych nie czujemy) a implantacja odbywa sie w macicy, dokladnie w endometrium.

No tak, jakby sie wiecej osob wypowiadalo to moze by mozna bylo z tego wyciagnac jakies wnioski -czy faktycznie powtarzaja sie jakies skurcze macicy, a moze plamienia, a moze spadek jednodniowy tempki. No coz... ja mialam bol jak na okres przez noc i do polowy dnia kolejnego, teraz wszystko ustalo. Czekam... :)

To jednak nieznacznie, ale spadla tempka na te dwa dni 22 i 23dc :) a te Twoje skurcze macicy to mozna porownac do bolu jak przed okresem? Bo ciezko jest mi sobie wyobrazic "skurcz" macicy :) kazdy okresla wszystko inaczej :) Dzieki kochana ze piszesz ze mna, taka wiedza sie przydaje, a nie tylko tematy czy jestem w ciazy bo sie kochalam w dni plodne czy nie. Mnie przynajmniej bardzo to satysfakcjonuje, czlowiek uczy sie cale zycie... :)

Hm, skurcze macicy to takie ściskanie, jakby gniecenie. Ja od dawna nie miałam typowych skurczów miesiączkowych (taka ze mnie szczęściara ;) ), że trudno mi je dokładnie określić. Za to dzień przed terminem okresu i w dniu spodziewanej miesiączki brzuch mnie tak napieprz***, że szkoda gadać :O W 28 dc też miałam skurcze, w 29 dc ból podbrzusza aż do pachwin.

Gość TakaSobieMaamaaa88
Hej:) Ja też odczułam implatacje zarodka, tak mi sie przynajmniej wydaje. Owu mialam 12dc, a 14dc wieczorem miałam okropne kłucia jajników, do tego doszły jakieś wzdęcia i nastepnego dnia czułam się własnie jak kolezanka wyzej pisała, jak przy zatruciu pokarmowym, tak wtedy myślałam. 17dc zaczęły boleć mnie piersi, stały sie srasznie wrażliwe nawet przy zakładaniu stianika, potem doszły bóle pod brzusza, no i kiedy nie dostałam okresu to wiedziałam, że to ciąza no i tak było. Dziś mam 2-letniego synka :)

Gość mekt
To mogla byc implantacja, ale nie musiala. Implantacja moze wystapic pomiedzy 4 a 12 dniem od stosunku, nie ma tu reguly na specyficzna liczbe dni.

Gość TakaSobieMaamaaa88
Capricornus - nie rozumiem komentarza? coś nie tak napisalam?

No jak nie tak, skoro wstawiłam :) Mój komentarz to aprobata. Jakbym ci napisała coś z emotem :O to by była inna bajka.

Gość TakaSobieMaamaaa88
Okej, to sorki. Odebrałam to troche jak "ojoj nie podniecaj sie" hehe :)

No bolało, ale nie aż tak mocno, jak później (pisałam). Nie trwało cały czas, różnie w czasie (chyba głównie wieczorem), hmmm, nie pamiętam dokładnie, a tak niedawno było :)

To rozumiem ze dzidzius jeszcze w brzuszku? :)

Gość TakaSobieMaamaaa88
No pisza, ze implantacja moze wystąpieć między 4-12 dniem po stosunku. My kochaliśmy się 8-10 dc, a te kłucia miałam 14dc późnym wieczorem

TakaSobieMama - implantacja nie nastpeuje 4-12 dni po stosunku, tylko ja juz to po zaplodnieniu - co ma stosunek do zaplodnienia? kochac sie moglas nawet 8dc a do zaplodnienia moglo dojsc np. 12dc czyli co juz wtedy chcesz liczyc ze to minelo 4dni czyli juz implantacja? Oj kochana, malo wiesz widze... Capricornus- "Za kilka dni sprawdzę, czy się zainstalował jak należy" - czyli jeszcze nie wiesz czy jestes w ciazy? nie rozumie, czyli ten bol to nie na 100%?

TakaSobieMama - ja mysle ze to co czulas, to byla owulacja a nie implantacja zarodka.

Wiem na pewno na podstawie testów i bety i innych objawów. A co się dzieje w środku, to zobaczę na USG.

TakaSobieMama: "Gdy w odpowiednim momencie, w dni płodne dochodzi do współżycia i wszystko idzie zgodnie z planem w jajowodzie plemnik spotyka się z jajeczkiem. Dochodzi do zapłodnienia. Natychmiast po zapłodnieniu rozpoczyna się proces dzielenia komórek, w efekcie czego około 4-5 dni po zapłodnieniu powstaje kulista blastocysta. Blastocysta ma bardzo poważne zadanie do wykonania musi odbyć wędrówkę w dół jajowodu kierując się w stronę macicy, a następnie zagnieździć się w endometrium, śluzówce wyścielającej macicę. Implantacja zarodka, czyli proces zagnieżdżania się w macicy to trudny etap i niestety udaje się tylko w 40 % przypadków. Implantacja zarodka następuje przeciętnie około tygodnia po zapłodnieniu. Równie dobrze może to być w czasie od 4 do 12 dni od momentu owulacji." poczytaj sobie tu: http://www.staramysie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=1 Trzeba najpeirw wiedziec kiedy sie ma owulacje, jak wszystko wyglada w teorii a pozniej podciagac teorie pod praktyke. Ktos Ci bzdur nagadal chyba :P

Gość TakaSobieMaamaaa88
Nie nie, owulacje zawsze czulam, ale calkiem inaczej :)

Capricornus - no to gratulacje :) moze moj bol tez mi przynesie szczescie :)

Gość TakaSobieMaamaaa88
Kochana to moze cos pomieszalam, wiesz to było 3 lata temu, nie pamietam dokładnie dni. Wiem, ze owulacje zawsze mialam 12dc.A jakos kilka dni po niej mialam te klucia o których pisałam. No nic, nie udzielam sie juz pozdrawiam :)

Capricornus - ja zapewne tez bede jak zobacze dwie kreski w poniedzialek :)