Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weraaaaaa

Czy jest tu ktoś z UK???

Polecane posty

Gość weraaaaaa

Witam !, mam takie pytanie,mieszkam w Anglii z moim chłopakiem ja mam 17 lat i jestem w 5 tyg.ciąży a On 20-pracuje a ja nie. Czy mogę tu dostać ubezpieczenie czyli darmowa wizyta u ginekologa,poród itd?. Mam kartę zdrowia ,ale ona jest tylko do 30 Sierpnia,i teraz się zastanawiamy czy ja będę ubezpieczona ,czy mogę być,urodzę już jako pełnoletnia ,proszę o pomoc!. Pozdrawiam !

Gość zroznicowana
Tak bedziesz miala wszystko za darmo,musisz isc tylko do przychodni zapisac sie.Tam GP juz Cie pokieruje w odpowiednie rece :) Myusle ze ginekologa w czasie ciazy na oczy nie zobaczysz,czego Ci zycze bardzo,bo tu ginekologa widzi sie tylko gdy cos z ciaza sie dzieje niedobrego :) a tak cala ciaze rowadzi polozna.

Gość zroznicowana
a masz Insurace number ?

Gość weraaaaaa
Niestety nie mam :(. Mój facet to ma tylko... a to jest potrzebne??

Gość weraaaaaa
Proszę mi tu takich tekstów nie pisać!! .Dziecko bardzo pragneliśmy !

Gość a w jakim sensie
17 lat i dziecka pragneli hahahahaahha a ubezpieczenie darmowe chce co za patologia!!!!!!

Gość jestescie gorsi
niz ta 17 latka :O Niby dorosli a zachowanie szczeniakow z podstawowki. Wyrob NIN, opieka bedzie ci sie normalnie nalezala.

jak jej chlopak pracuje i placi podatki to z jakiej racji ona i dziecko nie moga korzystac z datkow panstwa? ;/ co za czołgi a nie ludzie.. brak słów.. każdy ma prawo żyć normalnie.

Gość weraaaaaa
Aha ,czy ja mam prawo wyrobić sobie ten NIN skoro nie pracuję??

Gość to zależy od tego
idź się zapisz do GP i tam wszystkiego się dowiesz. każdy ma prawo do darmowej opieki lekarskiej w trakcie ciąży więc się nie martw. wyrób sobie też NIN bo to ważne. dostaniesz również kartę NHS za pomocą, której będziesz miała zniżkę lub darmowe leki w razie co.

Gość jestescie gorsi
Oczywiscie, ze mozesz (nawet powinnas) wyrobic NIN. Jezeli nie pracujesz, skontaktuj sie z jobcentre, tam ci wszystko wyjasnia i umowia na wizyte na wyrobienie NINu. Glowa do gory.

Gość weraaaaaa
Okey ,dziękuję Ci bardzo za pomoc :)! A mieszkasz gdzieś może w okolichach Blackpool??

Gość to zależy od tego
nie musisz pracować aby dostać NIN. potrzebne jednak będą: paszport i potwierdzenie adresu zamieszkania w Wielkiej Brytanii

Gość jestescie gorsi
Jezeli do mnie bylo to pytanie to okolo 50 mil od Blackpool :-)

Gość to zależy od tego
Job Centre Plus, w zwykłym Job Centre nie ma takiej możliwości

Gość weraaaaaa
Do JESTEŚCIE GORSI:). A rodziłaś może w szpitalu w Blackpool?? Możesz mi podać Twoje gg?? bo tu raczej wszyscy czytają:)

Gość ciąża w uk
Z racji ciąży jesteś objęta darmową opieką medyczną, darmowe leki i dentysta, darmowy poród w osobnej salce z wybraną osobą, darmowe znieczulenie.Darmowa opieka przez całą ciążę i rok po, nic się nie martw spokojniej ciąży i bezbolesnego rozwiązania :)

Gość weraaaaaa
A jeżeli nie mam paszportu??, ponieważ ja wyrabiałam dowód tymczasowy!:)

Gość weraaaaaa
I dziękuję bardzo za miłe słowa:)

Gość ciąża w uk
Oj to nie wiem zadzwoń do konsulatu w Manch wszystko Ci wyjaśnią, możesz też napisać maila, dosyć szybko odpowiadają Złośliwymi uwagami sie nie przejmuj, na szczęście nie jesteś w PL, tu nikt na Ciebie nawet brzydko nie popatrzy, już nie wspomnę o komentowaniu - trzymaj się ;)

Gość weraaaaaa
Super! Dziękuję za informacje :). Na pewno zadzwonię w najbliższych dniach i wszystkiego się dowiem :)...

Gość jestescie gorsi
wera nie, ja nie rodzilam w Blackpool ale moze znajdzie sie jakas dziewczyna. Zreszta sa na kafe topiki dla dziewczyn w ciazy z UK. Moze tam znajdzie sie ktos, kto mieszka w poblizu. Z dodzwonieniem sie do konsulatu mozesz miec problem - tam non stop jest zajete :O Lepeij napisz maila, odpowiadaja.... Jak juz ktos napisal, trzymaj sie, tu w UK nikt na ciebie krzywo nie bedzie patrzyl :-) Pozalatwiaj tylko wszystkie sprawy, NIN i konsulat i bedzie dobrze. Powodzenia!

Gość zroznicowana
Sorki,ze tak zniknelam,ale musialam sie synkiem zajac,ale widze,ze juz Ci dziewczyny wszystko wyjasnily :) Nie martw sie wszystko bedzie dobrze,ja tez pierwsze dziecko urodzilam gdy mialam 18 lat.To ma swoje plusy dzis moja starsza corka ma 21 lat i razem na imprezy chodzimy ;) Wygladamy jak siostry a nie jak mama z corka :P Zycze Ci spokojnej i zdrowej ciazy :)

Anglia to nie Polska, tutaj jest wszystko dla ciężarnych za darmo i rok po porodzie, tak jak dziewczyny pisały:) No aby mieć NIN nie trzeba pracować, moja siostra wyrabiał jak miała 16lat, także wszystko będzie dobrze:) Ja kiedyś myślałam, że jak kiedys w Anglii będę w ciąży to i tak do Polski na badania będę latać bo Anglikom nie zaufam, ale coś Ty jak dla mnie super opieka i wcale nie potrzebowałam badan tak jak w Polsce co miesiąc i zaglądania na dół:) Ogólnie prowadzenie ciąży wspominam super i opieke gdy rodziłam również, miałam poród wywoływany i sto razy mnie przepraszali, że nie moge rodzić w wodzie hehe W planie porodu to zaznaczyłam i wszystko inne możesz sobie wypisać i spelnią Twoje prośby :) Ja miałam napisane, że chce osobny pokój i taki miałam:) Także opieka super:) Nie martw się będzie dobrze:) To nie robią problemów:)

Gość weraaaaaa
No to super:). Już mi lepiej jak mi to uświadomiłyście:)!!! Będę działała z tą kartą i lekarzem:). Dziękuję jeszcze raz za informacje:). Pozdrawiam!