Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojony123

Możliwość ciąży?

Polecane posty

Gość zaniepokojony123

Witam, mam 18 lat, moja dziewczyna rok młodsza. Uprawialiśmy seks przerywany raz podczas dni płodnych 4 czerwca, a potem raz podczas już dni niepłodnych. Okres miała dostać w poniedziałek (13 czerwca), a jeszcze go nie dostała. W pochwie ma biały, lepki śluz (taki jak w dni niepłodne? śluz wtedy właśnie jest taki? sam nie wiem), nie boli ją brzuch ani szczególnie nie zapowiada się na małpę. Ma chęć na seks, co chyba przed okresem jest dziwne? Robiliśmy dziś test - negatywny. Moje pytanie, co z tym śluzem i czy jest możliwość ciąży? Dzięki za odpowiedź (tak jestem świadomy konsekwencji jakie przynosi seks przerywany, te dwa razy to był wyjątek zawsze sie zabezpieczamy). Pozdrawiam

Gość ghjfghjfgh
Jezeli do zaplodnienia mialoby dojsc 4 czerwca, to jeszcze za wczesnie na test. A okres ma regularnie?

Gość zaniepokojony123
Często jej się śpóźnia, np. ostatnio spóźniał się 4 dni. Zapomniałem dodać, że aktualnie gryzie ją choroba - angina ropna (zapalenie gardła z ropnymi migdałami czy coś takiego).

Gość ghjfghjfgh
Jesli ma okres co 28 dni, to 9 dni przed okresem nie jest plodny, znaczy sie przyhmuje sie, ze jest noby, ale to juz jest po jajeczkowaniu, wiec przy reghularnych okresach to w sumie nieplodny. W kazdym razie na test za wczesnie. I niewiadomo co ile dni ma okres, pewnie nieregularny w tym wieku, wiec mogly to byc tez bardzo plodne dni

Gość ghjfghjfgh
Wiec jesli cykle ma dluzsze niz 28 dni, to byly to faktycznie plodne dni. A przez chorobe okres tez sie moze spoznic. A co do stosunku przeryewanego, to znasz sie na tyle, ze wiesz czy u Ciebie sie wydziela plyn ejakulacyjny? Najbardziej jest on niebezpieczny przed samym wytryskiem, wiec jesli wyjales w ostatniej chwili, to roznie to bywa...

Gość zaniepokojony123
Test robić po jakim czasie? Podobno 2 tygodnie po stosunku wynik jest już dobry... A i nie doszło do wytrysku w środku, ogólnie to nie trwało dlugo ale na chwile przed wytryskiem wyszedłem i skończyłem na zewnątrz... Nie powiem, troszkę bardzo się martwie.

Gość zaniepokojony123
Tak, występuje u mnie płyn ejakulacyjny. Jest go chyba nawet dość sporo, ale stosunek nie trwał długo (wstyd się przyznać), więc chyba zbyt dużo go nie wypłynęło...

Gość zaniepokojony123
Tzn. chyba chodziło o płyn preejakulacyjny? To tak jak pisałem.

Gość zaniepokojony123
Perwersja - a co Ty o tym wszystkim myślisz? Duże prawdopodobieństwo zapłodnienia? Dla mnie to wydaje się logicznie nierealne, ale zarazem strasznie się martwie.

Jakiś 1% szans jest. Ale jak ma nieregularne cykl to przecież to nic nadzwyczajnego, że miesiączki nie ma. :) Dla pewności możecie powtórzyć test za 2-3 dni albo zrobić test z krwi, jeśli Was stać.

Gość zaniepokojony123
1% to raczej niedużo... Jak nie pojawi się miesiączka to na pewno test powtórzymy...Jest się czym zamartwiać? Uspokajam się tym, że moja luba ma tą anginę i przez to się spóźnia. A co z tym śluzem? Białawy, lepki - taki jest śluz ciążowy czy w dni niepłodne?

Na śluzach się nie znam. Jest milion powodów, przez które miesiączka moża się opóźnić. Jeśli opóźni się dwa tygodnie to niech dziewczyna idzie do ginekologa, dostanie progesteron na wywołanie miesiączki.

Gość zaniepokojony123
Jeśli opóźni się dwa tygodnie to ja będę pewny, że ona w ciąży jest...

:o W wieku 17 lat miesiączki mogą być nieregularne, tak po prostu. Bo gospodarka hormonalna nie jest jeszcze do końca ustabilizowana. Mi się wielokrotnie miesiączka spóźniała 2-3 tygodnie, a nigdy jeszcze w ciąży nie byłam. Pewność można mieć, kiedy test z krwi wskazuje na ciążę lub jeśli widać ją na USG.

Gość zaniepokojony123
Ehh no przyznaje się do tego, że jestem panikarz... Ona jakoś bardzo się nie przejmuje, ale ja panikuje i przy okazji ją nakręcam. Kurde muszę to zmienić.