Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cegielniana_niunia

U mnie w ogródku pod ziemią znajdowała się masa nieużywek

Polecane posty

Gość cegielniana_niunia

U mnie na posesji pod ogródkiem znajdowała się masa niepotrzebnych gówien. 2 wielkie szamba zakopane gruzem, rury, beczki, masa szkieł i pełno gruzu :( Przez to we wielu miejscach źle rosła trawa, były placki, miejsca przerzedzone oraz zapadnięcia. Musiałam poprosić faceta, który porozkopywał we wielu miejscach, powyciągał wszystko. Złom i szkła wyciągnął a gruz pokruszył młotem i zakopał głęboko :) Szamba wykopała nam koparka, zlikwidowaliśmy wszystkie nieużywki, rury, skrzynki rewizyjne, beczki. Usunęliśmy aż 3 przestarzałe przewody odpływowo-szambowe!! Zagęściliśmy ziemię, przekopaliśmy spory kawał trawnika i będziemy siać nową trawę :)

Gość A u mnie to samo
Kupa syfu i to było zabetonowane. Polowe ogródka musieliśmy skuc i rozkopac. Syf wywiezlismy na wysypisko a beton zakopalismy głęboko. Teraz mamy trawnik.

Gość cegielniana_niunia
Facet te wszystkie wykopane szamba, rury i blachy zawiózł na złom i jeszcze sobie zarobił. :) A gruz zakopaliśmy również głęboko, facet kuł go wielkim młotem :P A przez środek ogródka biegnie rura wodociągowa zakopana gdzieś na ok 180 cm! 2 lata temu wodociągi zakładali wszystko nowe i za pomocą kreta pociągnęli nową rurę plastikową. Ale kawałek wystawał w piwnicy tej starej, to facet rozkopał i wyciął kawał tej starej. Ale na pewno nie będziemy całej usuwać bo to nie ma sensu, niech sobie siedzi głęboko w ziemi :)