Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co dac jesc?

Mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość Co dac jesc?

Dawalam malemu cow&gate numer 1, potem zeby nie dawac juz 210 ml 5 razy na dobe a zostac raczej przy 180 - bo to i tak juz duzo - to zaczelam mu je zagszczac kleikiem. I fajnie gdyby nie to ze dostal uczulenia na kleik. No to dalam mu cow&gate numer 2 dla glodniejszych dzieci - tez od urodzenia ale gesciejsze. No ale kup anie taka - niby brzuszek go nie boli - bynajmniej nie widac - ale kupka od kilku dni co dwa trzy dni i to twarda jak skala. Nie chce mu rozpychac zoladka dajac mu wiecej mleka - to czym mu zagescic?

Gość cadscdasf
Hmmm... Nie rozumiem zbytnio bo w Pl mleka różnią się składem, ze względu na wiek dziecka a nie gęstością (przynajmniej tak mi się wydaje). Ja bym dawała tyle ile wskazane i ewentualnie zmieniła smoczek.

Gość co ?? rany ..
co ty pierdzielisz? czego nie chcesz???? rozpychac załądka?? a zageszczasz mleko??? hehehehehhe dawaj tyle ile jest na opakowaniu, i bedzie dobrze. heheheheh

Gość Co dac jesc?
3 miechy mial w zeszlym tygodniu

Gość szubkibill
Jeśli chcesz dorobić niezłą kasę to pokaż się na http://showup.tv i zgarniaj napiwki!

Gość Co dac jesc?
no na opakowaniu na jego wage jest 5 razy po 180 ml ale on juz chce wiecej na litosc boska! Nie chce mu dawac wiecej bo polozna mowila zeby mu zoladka nie rozpychac no to tak pisze co nie? nie wymyslilam sobie tego. Tu tez sie rozna skladem generalnie i w zaleznosci od wieku dziecka podaje sie 1,2,3, itd tylko chyba cow &gate to chyba nasze bebiko to wlasnie jest ze sa dwa mleka od 6 miesiecy do 6 miesiecy ale jedno jest dla glodniejszych dzieci jest poprostu gesciejsze - ale lipa bo kupa nie taka :p no i musze wrocic do tego normalnego ale to chyba bede musiala albo mu dac 210 albo jeszcze jedno karmienie wprowadzic bo on sie nie najada

Gość aagatatatta mamamama
boze moj maly do 5 miesiaca jadł 120 !!!

lekarka mojego małego twierdzi, że dziecko powinno byc karmione na żądanie i powinno jesc tyle na ile ma ochotę ( tez karmie modyfikowanym). Zatem uzywaj dalej mleczka 1 a na kleiki bedzie jeszcze czas. Tak myślę bynajmniej :)

Gość Co dac jesc?
no to moze i duzo je ale wazy 6 kg, wg siatek centylowych bardzo ladnie - jest na 50 centylow - wiec nie jest jakis gruby czy cos. Czyli moze rzeczywiscie dodac jeszcze jedno karmienie zamiast podawac wiecej ?

spróbuj wprowadzic jeszcze jedno karmienie ale nie wiem czy poskutkuje u nas nic to nie dało :). I skoro mały tak ładnie waży to nie masz się czym przejmować :)

Gość mama igorka i wiktorka
moj synek tez tak wcinal i zageszczalam kleikiem ale skoro twoj jest uczulony to moze kleik kukurydziany albo poprostu kaszka ja dodawalam miarke zwyklej kaszki na mleko albo manna taka rzadka....acha ja swojemu odkad mial 3,5 m dawalam kaszki i zupki po 4 m i nic mu nie bylo jak poczul nowy smak to jakos poniej nie wcinal tyle i dawalam chrypki kukurydziane flapsy, jak podjadal to nie byl taki glodny

zageszczaj nutritonem...to jest zageszczacz ale dla dzieci ulewajacych... w sumie na twoim miejscu dawałabym mu tyle ile potrzebuje..

Gość do 6 mies
karmi się na żądanie. Mój synek też miał około 3 mies. skok rozwojowy i jadł znacznie ponad normę. Potem się uspokoiło, ale apetyt ma, a wagowo jest na 10centylu, więc żołądka nie ma rozepchanego :)

No to ze mnie straszna matka bo ja mojego dziecka nie karmię na żądanie chyba od drugiego miesiąca życia. Dziecko mi się wyciszyło, uspokoiło, jest najedzone, ładnie przybiera na wadze... No, ale skoro trzeba to trzeba;/

Gość Co dac jesc?
to bede ekperymentowac - kleik kukurydziany, moze jakies jabluszko, a ktos wie jak dostac nutriton w UK i jak sie nazywa? Ja tez karmie o okreslonych porach nie na zodanie i narazie bylo ok, to ostatnio tak