Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczę ja nie wiem...

Który zestaw kosmetyków kupić ?

Polecane posty

Witajcie Który zestaw kosmetyków kupić dla noworodka ? Płyn do kąpieli - nivea baby sensitive Krem po kąpieli - Nivea Baby Nutri Sensitive Czy Płyn do kąpieli - oliatum soft Krem po kąpieli - oliatum soft Bardzo proszę o radę. Które lepsze ? I czy w 34 tyg to nie za wcześnie na kupowanie kosmetyków ?

Gość to za wcześnie bo nei wiesz
jaką skórę będzie miało Twoje dziecko i jakich kosmetyków będzie potrzebować możesz kupić jeden płyn do kąpieli, np. HiPP, bo jest od pierwszego dnia życia i ma najbardziej przyjazny skład a gdy dziecko będzie już na świecie to dokupisz co będzie potrzebne

może któś jeszcze się wypowie ?

Ja od początku stosowałam Nivea Baby łagodny płyn do kąpieli i szampon 2w1. Jak mała zaczęła mieć skazę przeszłam na emolium ale długo nie stosowałam bo ma ono w składzie oliwkę, która potem utrudnia mycie wanienki i płukanie dużej gąbki wanienkowej (gąbka zaczyna nawet nieładnie pachnieć i trzeba wymieniać po jakimś tygodniu). Nie wiem ,ale oliatum też chyba jest na takiej samej zasadzie jak emolium. Dopóki nie spróbujesz nie będziesz wiedziała.

Ja od początku stosowałam Nivea Baby łagodny płyn do kąpieli i szampon 2w1. Jak mała zaczęła mieć skazę przeszłam na emolium ale długo nie stosowałam bo ma ono w składzie oliwkę, która potem utrudnia mycie wanienki i płukanie dużej gąbki wanienkowej (gąbka zaczyna nawet nieładnie pachnieć i trzeba wymieniać po jakimś tygodniu). Nie wiem ,ale oliatum też chyba jest na takiej samej zasadzie jak emolium. Dopóki nie spróbujesz nie będziesz wiedziała.

Gość ja byłam ale 8lat temu
Oilatum powinno używać się dla dzieci z AZS, a nie u zdrowych. Ja polecam Nivea. Krem na początek nie jest potrzebny. Możliwe, że nie będziesz musiała stosować, jak ja u mojej dwójeczki

Gość alaaaa ma kotaaaaaaa
Ja na początku miałam oilatum, teraz przeszliśmy na hippa a jak syn podrośnie to poszukamy jeszcze tańszego rozwiązania.

Gość Jeśli mogłabym się wtrącić
to szczerze odradziłabym ci jakiekolwiek emolienty, bo to nie są kosmetyki dla zdrowej skóry niemowląt, tylko dzieci z alergiami skórnymi. Kup zwykłe mydło dla niemowląt jakiejkolwiek firmy, albo płyn do kąpieli i tyle. Skórę nawilżaj tylko sporadycznie jeśli zajdzie taka potrzeba, a nie rutynowo po każdej kąpieli. Kup w tym celu jakikolwiek krem/balsam/mleczko/lotion (zdecyduj się na jedną z tych rzeczy) jakiejkolwiek niemowlęcej marki i to w zasadzie całe filozofia. Niczego więcej dziecku nie trzeba. Co więcej, wiedz że noworodek do około tygodnia życia może być myty samą wodą bez dodatku mydła, ponieważ na jego ciele nie wytworzyła się jeszcze flora bakteryjna, która powodowałaby przykry zapach.

Gość 25 i 8 m-cy:)
Oilatum Soft jest często stosowany w szpitalach wiec myślę ze on jest ok. My tez w pierwszych m-cach stosowaliśmy Oiltum soft emulsje do kapieli i nic wiecej...

Gość Jest stosowany w szpitalach w
celach ściśle propagandowych, a nie dlatego że jest ok. Lekarze mają z tej propagandy $ a koncerny $$$. :) Za to mało spostrzegawczy rodzice -$.