Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majowa pomarańczka

Połóg a owulacja

Polecane posty

Gość majowa pomarańczka

czy w trakcie trwania jeszcze odchodów poporodowych może wystąpić owulacja?? Czy podczas owulacji musi być już normalny śluz?? Zastanawiam się czy w 3,5 tyg po porodzie i w czasie trwania odchodów poporodowych można zajść w ciąże (karmiąc piersią) Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość vd fvd
nigdy nie wiadomo, kiedy nastapi pierwsza po ciazy owulacja, teoretycznie jest to mozliwe, ale wtedy musi albo dojsc do zaplodnienia albo do miesiaczki po ok. 2 tygodniach od owej owulacji.Jezeli chodzi o mnie to zdecydowanie za wczesnie na owulacje, dodatkowo jajnik jest hamowany poprzez karmienie piersią więc , wątpie..

Gość majowa pomarańczka
dzięki za odpowiedź, interesuje mnie jeszcze kwestia tego krwawienia, czy owulacja może wystąpić w trakcie krwawienia, czy musi się objawiać już tym ciągnącym śluzem.

wg mnie wszystko jest możliwe... Ja krwawiłam króciusieńko ( miałam cc). Okres dostałam niecałe 3 tyg od porodu- karmiłam piersią

Gość vd fvd
śluzu raczej niema poniewaz są odchody, ale widzisz jak kolezanka wyzej napisala ,ze dostala okres po ok 3 tygodniach wiec wszystko jest mozliwe.

Gość majowa pomarańczka
bellik to czy wogól,e owulacja zdążyła być?? Jak rozpoznałaś że to okres. Czy wypowiesz się co do tej owulacji w czasie krwawienia??

Gość majowa pomarańczka
tak widzę, ale na szkole rodzenia mówili że jakiekolwiek krwawienia w okresie tych 6 tyg są to odchody poporodowe a nie miesiączka. dlatego interesuje mnie jak rozpoznać czy to miesiączka.

Gość ja miałam @ po 5tyg od porodu
odchody skończyły mi się na przełomie 3-4tyg., a po ponad tygodniu dostałam @. Jak rozróżniłam: silne krwawienie, ból w krzyżu i podbrzuszu. Jako że stosuję npr mierzyłam temperaturę i owulację miałam, gdy były te plamienia. Ładny skoczek temperatury, a po 15dniach @ czyli książkowo. Też karmiłam piersią, więc to wszystko mity

Gość majowa pomarańczka
dzięki za odp. ja właśnie od 2 dni mam lekkie rozwolnienie i temp 36,9 o czym to moze swiadczyc?? Czytałam że w połogu tem może byc podwyzszona

Gość majowa pomarańczka
? ?

Gość majowa pomarańczka
podnoszę temat może ktoś jeszcze cos podpowie

Gość majowa pomarańczka
czy ktoś mi jeszzce odpowie to ważne

Gość onkaxxx
też interesuje mnie temat