Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dochód rodzinny jak liczyc

jak liczyc dochod rodzinny?

Polecane posty

Gość dochód rodzinny jak liczyc

Witam, moje pytanie jest takie, jak obliczyc dochod przypadajacy na członka rodziny? jaki okres jest brany pod uwage? jesli zeszly rok to jak mam liczyc dochod skoro ja i moj maz nie bylismy jeszcze malzenstwem. Jestesmy malzenstwem od lutego 2011, w lipcu 2011 rodzi nam sie pierwsze dziecko wiec bedzie nas troje. Ja w zeszlym roku mam przepracowany tylko 1 miesiec z racji ze prace zaczelam 1 grudnia 2010. Moj maz pobiera rentę rodzinna do sierpnia 2011.

Gość mamamaaaaa26
dochód z reguły liczy się z zeszłorocznego pitu - więc z pitu 2010 bierze się rubrykę dochód - dodaje męża i żony i dzieli się przez liczbe osób w rodzinie - przez 2 albo przez 3 ale dziecko musi się już urodzić żebyście liczyli przez 3 - a nie wiem jak to jest jeśli jesteście małżeństwem od tego roku

Gość dochod rodzinny jak liczyc
No wlasnie tego mi brakuje jak brac to pod uwage pity 2010 ale co w przypadku jestli jestesmy malzenstwem od lutego 2011

liczycie zeszły rok a jako że wtedy nie byliście małżeństwem to rozliczaliście się osobno - musisz zsumować Wasze dochody i podzielić ble ble ble (patrz wyżej)...

dopóki nie urodzi się dzieck to dzielisz cały dochód na 2 a kiedy dziecko będzie już na świecie to od tego momentu dzielisz na 3

Gość mama/////
po pierwsze to napisz do czego Ci ten dochod potrzebny to wowczas bedzie latwiej ustalic co i jak sie w ten dochod wlicza i czy Ci to jst potrzebne na teraz czy na moment gdy juz urodzi sie dziecko- inaczej liczy sie dochod do zasilku rodzinnego, inaczej do dodatku mieszkaniowego

a najlepiej udaj się do właściwej placówki. Nigdy nie zliczasz dochodu sama cokoliek byś nie załatwiała, Twoje zadanie polega jedynie na dostarczeniu stosownych dokumentów