Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sokownik

sokownik elektryczny

Polecane posty

Gość sokownik

Witam, poszukuję sokownika elektrycznego, czy wiecie gdzie można kupić i czy wogóle można? Nie mogę nic znaleźć. Pozdrawiam

Gość sokownik
A czy ten sprzęt bergner zostawia dużo soku w wytłokach? Którędy te wytłoki wychodzą?

Gość sokownik
a już doczytałam wszystko na temat tej wyciskarki, tylko czy może jakiś użytkownik mógłby się wydać opinię na jej temat?

Gość geodoba
Ta wyciskarka zostawia praktycznie pozbawione suche wytłoki,które wychodzą przodem.Nie mam jej jeszcze ale jeszcze w tym tygodniu go zamawiam.

Gość geodoba
a wiem , bo moja koleżanka ma taki właśnie i sprawuje sie super.

Gość sokownik
Dzięki, w takim razie ja też się zaopatrzę. na allegro można kupić taniej za 67zł + 15 wysyłka. Są też tańsze firmy Rossler, ale z jednym sitem z tego co widzę. Skoro Bergner sprawdzona to biorę.

Też bym z chęcią taki ręczny wyciskacz kupiła,ale zastanawiam się czy za jego pomocą da się zrobić sok z jabłek , gruszek , śliwek ?Tego mam ogromne ilości.

Gość SweetMadness
Soki przygotowane w sokownikach raczej nie mają dużej wartości odżywczej - poza cukrem w nieprzyzwoitej ilości, a witaminy i tak giną w wysokiej temperaturze. Lepiej na bieżąco wyciskać soki ze świeżych owoców i pić, póki mamy sezon owocowy :) Taka jest bardzo fajna: http://www.medialux.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=170&prod=43124 - Zelmer to sprawdzona firma, można kupować w ciemno :)

Osobiście nie spotkałam się nigdy z sokownikiem elektrycznym... Dosyć niedawno również szukałam sokownika na prezent dla mojej mamy. Kupiłam na http://www.garneczki.pl/produkty/sokowniki,143 i sprawuje sie dobrze, więc może pomoże to komuś w wyborze :) A macie jakieś przepisy na dobre soki?