Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spragniona jola

czy ciężko jest studiować zaocznie i pracować na pełen etat?

Polecane posty

mam taki plan -po skończeniu obecnych studiów dziennych magisterskich, chcę za rok rozpocząć inne zaocznie, bo zawsze mnie interesował ten kierunek, a teraz otworzono go w moim mieście...chcę jednocześnie pracować w zawodzie, z którego mam na nadzieję za rok się obronię...czy czeka mnie sporo wyrzeczeń? nie zamierzam póki co zakładać rodziny, jestem raczej typem kujona, bo lubię się uczyć,ale czy ja to pogodzę z pracą? jeszcze jest taki obowiązek, że po zakończeniu studiów obecnych muszę zbierać tzw. punkty edukacyjne, tzn. 50 na 5 lat, żeby nie stracić prawa wykonywania zawodu-te zdobywanie punktów polega m.in. na udziale w jakichś jednodniowych wykładach itp. , co myślicie?dam se radę?

Gość zalamalam sie normalnie no
zalezy jaki jestten kierunek ktory chcesz studiowac, bo niektore wymagaja duzo wkladu pracy tak, ze przy etatcie moze byc ciezko ci to pogodzic. ja tak mialam i w koncu musialam przerwac studia :(

Gość zalamalam sie normalnie no
nie chodzi o stopien trudnosci a o to jak duzo tej pracy do domu przynosisz i jak czasochlonna ta praca jest. mysle ze przy tego typu kierunku powinnas sobie bez problemu poradzic

Skończyłam swoje zaoczne 3 lata temu i chociaż pod koniec padałam ze zmęczenia, to teraz wspominam ten okres z rozrzewnieniem i satysfakcją. Podstawa to systematyczność. Dasz radę :D