Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alex12345

PWSH w Gdyni! GRAFIKA KOMPUTEROWA

Polecane posty

Witam ,chcialabym sie dowiedziec czy ktoś procz mnie wybiera sie na kierunek kulturoznawstwo - Grafika komputerowa? w trybie stacjonarnym! ;)))

Gość od razu mowie ze nauka w tego
typu szkólkach to strata czasu

Gość ytrffcvbgh
nie wiem ale są ludzie po szkole podstawowej co są "grafikami" więc... 🖐️

tak, slyszalam juz podobne opinie na temat tego kierunku. Jednak nie wiem, co ze szkołą jest nie tak?

kulturoznawstwo - Grafika komputerowa? WTF? Lepiej idź do pracy, zarób trochę pieniędzy i zainwestuj w kursy, szkolenia.

na ASP nie mam szans sie dostac ;) dziekuje za rady, interesuje mnie ten kierunek, jednak mozliwosc studiowania go , jest tylko w pwsh... i to jeszcze nie pewne, jezeli nie bedzie wystarczajacej ilosci kandydatow- nie utworzą go. jestem w kropce.. :/

Tak, KULTUROZNAWSTWO - GRAFIKA KOMPUTEROWA, pozwolę skopiować opis; Grafika komputerowa W ramach specjalności Grafika Komputerowa kierunku Kulturoznawstwo student kształci dwie podstawowe kategorie umiejętności: 1. Rozwija zmysł plastyczny, wyobraźnię, kreatywne myślenie, zapoznaje się z historią sztuki użytkowej, pogłębia wiedzę o naturze człowieka, jego potrzebach i percepcji, a także o naturze współczesnego, wielokulturowego, globalnego społeczeństwa. 2. Poznaje i doskonali tradycyjne oraz komputerowe techniki grafiki artystycznej i użytkowej. Posługuje się równie sprawnie technikami tradycyjnymi ołówkiem, pastelą czy fotografią, jak programami komputerowymi: Programami grafiki rastrowej, w tym do obróbki zdjęć: Adobe Photoshop, Programami wspomagającymi projektowanie 2D: Adobe Illustrator, AutoCad, Flash, Programami wspomagającymi projektowanie 3D: 3D Studio Max, Programami wspomagającymi tworzenie stron internetowych: Adobe Flash. Po ukończeniu studiów absolwent będzie umiał wykonać: -Obróbkę cyfrową zdjęcia, przygotować je do publikacji na różnych nośnikach; -Grafikę prezentacyjną w oparciu o wirtualne obiekty 2D i 3D, w tym -animacje komputerowe; -Projekt plakatu, ulotki reklamowej, -Projekt ogłoszenia, -Prezentacje multimedialne, -Piktogramy, logo firm i organizacji, -Projekt dokumentów firmowych; -Hasło reklamowe, -Projekt reklamy na billboardy, witryny sklepów, środki komunikacji oraz reklamy wielkoformatowe. Absolwent kulturoznawstwa o specjalności grafika komputerowa, poza możliwością zatrudnienia w instytucjach powołanych do krzewienia i organizowania kultury (pracownik wydziałów kultury, animator kultury, organizator imprez kulturalnych etc.) zdobędzie dodatkowe przygotowanie do podjęcia pracy w charakterze grafika komputerowego: będzie technicznie przygotowany, aby sprawnie wykonać szkic na papierze i stworzyć trójwymiarowy, wirtualny świat w programie 3D na ekranie komputera. Będzie mógł podjąć pracę w wydawnictwach prasowych, książkowych, internetowych, w agencjach reklamowych, agencjach public relations. Może także wykonywać prace w ramach wolnego zawodu na rzecz wyżej wymienionych podmiotów. Ukończenie studiów I stopnia upoważnia do podjęcia artystycznych, historycznych, kulturoznawczych studiów magisterskich.

Gość karola_00
Witam! Czy ktoś się może wybiera do PWSH w Gdynia na kierunek kulturoznawstwo o specjalizacji DESIGN - Projektowanie Moda ? Chcę się na dniach zapisac na ten kierunek, więc szukam kogoś kto też od tego roku zacznie tam studiowac to? Pozdrawiam i czekam na odp :))