Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corka nerwowa i bije tate

Bije TYLKO tate

Polecane posty

Moja corka ma 3,5 roku i jak jej sie denerwuje i pogniewa to leci z łapkami lub czym s w reke i bije taty, lub kopie, szczypie drapie, do nikogo innego tak sie nie zachowuje tylko do niego. Ja mała na mnie czy na innych sie wkurzy to pokrzyczy i sama pobrazona udaje sie dpo pokoju, a jakna ojca sie wnerwi to jest agresja i go potrafi natłuc Czy to moze byc tym spowodowane ze wczesniej od nikjogo innego nigdy nie dostawala klapsa tylko od samego taty kiedys i teraz ona go tak karci tak on ją kiedys? dodam ze nikt z nas jej nie uderzyl nigdy i ona nikogo tez nie uderza tylko i wyłącznie tate bo on jedyny pozwalał sobie na przylanie jej, a teraz ona jego jedynego nawala. Jak ją oduczyc tego? ?do mnie i do nikogo na podworku czy w przedszkolu lub w gosciach nie jest dagresywna ale do taty bardzo. Mysle ze ona tak odreagowuje nerwy i karci go za to jak on do niej. Czy to ma cos wspolnego z tym ze od ojca nieraz oberwala i dlatego tylko do niego taka jest?Mąż od kąd zobaczył jak corka do niego sie zachowuje nerwowo , tylko do niego, bo do innych to złote dziecko to nie klapsuje jej tylko tlumaczy , uspakaja, i to nie pomaga.Co robic?

Męzowi jest bardzo przykro jak widzi ze jego dziecko , ukochana corcia tak do niego jedynego sie zachowuje, jest tym poprostu załamany i to doslownie , juz nie wiem jak do niej sie zachowywac, bo gdy tylko sie pojawi w polu jej widzenia jest od razu wrzask i pisk

Gość klacza z niej jak nic
"nie klapsuje jej" :O tak wychowaliscie, to tak macie :O

ja jej nigdy nie uderzylam i nie mam z tym problemu, mam bardzo ulozone dziecko gdy jest ze mną lub z innymi, tylko on ma problem z nią,zawsze sie wkurzalam gdy ją klepnął bo mowilam ze to przyniesie wiecej szkod nic porzytku i tak jest , teraz mąż to widzi , lecz nie wie jak załagodzic ten konflikt miedzy nim a corką

Gość bo tak i juz....
pewnie odplaca mu pieknym za na dobre..i weź tu dziecku tlumacz ze nikogo nie mozna bic jak tatus daje jej swietny przyklad do samej do niej, niestety stwierdzam ze rodzice sami oglupiają wiekszosci dzieci :( :(

Gość bo tak i juz....
przy malej na drugi raz przywal męzowi w pysk jak rzuci sie na dziecko,

Gość 76wew
chyba to nawet dobrze ze masz tak mądrą córkę, ciebie nie rusza bo jej krzywdy nie robisz, ojca tak bo nie wiem jak to jest , i dobrze, dzieci sie nie bije , co innego zlosliwe dorastające , wredne chzamskie nastolatki, ale nie male dzieci

Gość autorka..
up

Gość psycholkawawa
musicie u pomóc... tzn. gdy go uderza to okazujcie wszyscy dezaprobatę. A tato niech knsekwentnie nie używa przemocy wobec dziecka to ten objaw powinien ustąpić

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
ja mam tak samo, tylko bije swego brata :(

Gość autorka..
Noi dzis mu tak przywalila grabkami plastikowymi w nosa ze az skaleczyła go,i powiedziala potym do niego :ty Głupku.."

Gość autorka..
up

Gość autorka..
UP

Gość wertb
pokazal jej i teraz ma za swoje :(

Gość ef pieć
no to to juz twoj chłop ma problem nie ty i niech teraz sam go roziwązuje, wcale mi go nie żal

Gość aqaaaa
JA TAM DZIECKU SIE NIE DZIWIE I WIESZ CO?? NAWET BYM PALCEM NIE KIWNEŁA ABY ZAŁAGODZIC KONFLIKT

no ale mąż wie ze źle robił i teraz tak juz nie postepuje do niej, i przyznał mi racje ze stało sie to przed czym go ostrzegalam, tylko ze on sie w tym zagubił, nie wie co robic gdy jego dziecko go nie lubi i go bije i to naprawde mocno

dziecka się nie bije i nie wrzeszczy po nim,najlepiej używać stanowczego głosu. Jak ktoś dziecko uderzy to przecież dziecko nie wie że samo tego robić nie może,skoro samo jest bite. Jak bije tatę to może oznaczać,że on ją bił/bije lub pomiędzy Wami nie ma dobrych relacji ! a 3,5 letnie dziecko to trochę przesada by tak się zachowywało,może tak trochę poświęcić czasu by się przydało dziecku by wytłumaczyć,pokazać jak wolno a nie jak nie wolno robić,bo 3,5 latek powinien to zrozumieć Jak juz ktos napisal jak wychowaliscie tak macie moj syn tez zaczynal bić,ale nie bylo to swiadome,sam nie wiedzial co się dzieje gdy kogoś klepnął," nie wolno" " brzydko robisz" teraz mówię "ja po tobie nie krzyczę to ty po mnie też nie krzycz" i wiecie co,pomaga :) syn nie bije,nie krzyczy po nikim i oczywiscie życie bez stresu :D

Gość Boze co za analfabetki
"klapsuje", "krzyczy PO nim"...dziewczyny gdzie wy sie do cholery wychowalyscie?? :o Skonczylyscie chociaz podstawowke czy polskiego uczyla was polska folklorystyczna wies i nic poza tym? :o

Gość feminicha rośnie samiec twój
wróg !

Gość sheishe
a co to znaczy ze "nie krzyczy PO NIM,NIKIM"??? ...Tyle godzin j.polskiego w szkole, a ludzie nie potrafią prawidłowo mówić..mylenie "bynajmniej z "przynajmniej,flustracje itp..ZAL...

Gość do tesciowej madrej glowy
I jeszcze: "postepuje do niej" WOBEC NIEJ - postępuje się wobec kogoś a nie do kogoś! Nie moge tego czytać, jak widzę te błędy :o