Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudzielec z bębenkiem

niska waga duży brzuch

Polecane posty

kochane dziewczynki mam problem. Jakis czas byłam na diecie.Tzn. zaczełam zdrowo sie odżywiac i ćwiczyc. Sporo schudłam. Waże 50 kg przy 170 cm wzrostu. Dzis byłam na zakupach i po raz pierwszy widziałam sie w duzym lustrze. Wyglądam przerażająco. Widać mi prawie wszystkie kości. Obwód ud= 46 cm. A brzuch cały czas wystaje. Co ja mam zrobić zeby nie chudnąć już wiecej ale zeby spadł mi brzuch???Pomóżcie

Gość malinowyherbacianyogrod123
wzmocnic mięsnie brzucha= brzuszki, A6W nie pić napoi gazowanych i kawy + espunisan(może taka kombinacja pomoze)

a6w i róznego rodzaju ćwiczenia ma bruch mam już za sobą. Napoi gazowanych i kawy w ogóle nie pije.

Gość dkfjsjsfkdj
Nie powinno sie tak czesto cwiczyc brzucha, A6W to wcale nie jest taki dobry pomysl. Mozesz napisac konkretnie, jak wygladala ta zdrowa dieta i jak wygladaly cwiczenia?

Ja słyszałam, że odkładanie się tłuszczu na brzuchu ma związek ze stresem.

Gość Eelina72
a próbowałaś masażu? naprawdę dobry masażysta działa cuda

jasne. Moj przykładowy jadłospis S- kromka razowgo pieczywa z wedliną drobiową i warzywami, jogurt naturalny z łyzką otrebów i płatków owsianych 2S- marchewka utarta z jabłkiem O- 50 g kaszy gryczanej + jajko lub jakies mięso drobiowe + warzywa np brokuły K- serek wiejski Pije w ciągu dnia bardzo dużo herbaty zielonej no wody mało ale chyba herbatą nadrabiam Cwiczenia-20 min skakanki+ 20 min biegania+ 100 brzuszków, czasami rower jak mi sie nudzi

Eelina72 mogłabys napisac coś wiecej o tym masażu pliiis

Gość dfkljsfd
Ok... To tak wedlug mnie widac przyczyne problemu. 1. chyba zbyt malo kalorii w diecie. liczylas ile wychodzi dziennie z tego co zjadasz? 2. zachwiane propocje w diecie, malo bialka i praktycznie zero zdrowych tluszczy, ktore wbrew pozorom w diecie sa wrecz niezbedne. 3. sredni dobor produktow, np. wedlina drobiowa to "prawie" jak mieso i jak w reklamie zywca "prawie robi roznice", pieczywo razowe tez zwykle razowe bywa tylko z nazwy, no ale to juz szczegoly. 4. Cwiczenia... brak cwiczen silowych, za to duzo aerobow i katowanie brzucha. Jak dla mnie sprawa wyglada tak: niedobor kalorii i wartosci odzywczych sprawil, ze schudlas szybko (wlasnie, w jakim czasie i ile?), tracac przy tym nie tylko tluszcz ale i tkanke miesniowa. To wlasnie spowodowalo "patykowaty" wyglad rak, nog i calej sylwetki. Brzuch za to zwykle chudnie ostatni i najtrudniej sie go pozbyc. Przeciazanie cwiczeniami tez moze powodowac podniesienie poziomu kortyzolu w organizmie (czyli wlasnie hormonu stresu) i skutkowac dodatkowym zatrzymywaniem/odkladaniem tluszczu w tej okolicy. Rozwiazanie to stopniowe podniesienie kalorycznosci posilkow, poprawienie proporcji skladnikow. Pamietaj, tluszcz jest nam potrzebny... a np. nienasycone kwasy tluszczowe odpowiadaja m.in. za poprawienie spalania trojglicerydow w organizmie (czyli tluszczu), takze nad dietka trzeba popracowac. Drugi element, to przestac katowac non stop brzuch cwiczeniami i przeciazac ten region, bo to wbrew pozorom wcale nie pomaga, a wziac sie za cwiczenia silowe, w celu odbudowania nieco masy miesniowej, co poprawi i ogolny wyglad sylwetki (zwiekszy obwody, przez co brzuch nie bedzie tak odstawal, wymodeluje sylwetke) i podkreci metabolizm.

fakt schudłam szybko bo w cigu pirwszych 4 tyg 8kkg ale myslałam ze to dlatego ze odstawiłam co niezdrowe. Przed dieta jadłam dosłownie wszystko od biełego pieczywa po duże ilości tłuszczy i słodyczy. Słuchajcie ja potrzfiłam wziąć kajzerke i zjeśc ja z tłuszczem po smażonej wątróbca. Albo razem z koleżanką w akademiku zjadałyśmy razem 2 kg ziemnaików na obiad. No masakra.

Gość Eelina72
co Ci mogę napisać przychodził masażysta co 2-3dni i masował(bolało!) mój biedny bebenek nie wierzyłam puki nie zobaczyłam i po 10 zabiegach było 9cm mniej

Gość dfkljsfd
No to by sie mniej wiecej potwierdzala moja teoria, organizm zareagowal na gwaltowne obciecie mu kalorii palac miesnie i spowalniajac metabolizm. Moje rady odnosnie naprawy sytuacji juz znasz ;)

Gość dfkljsfd
Aha, z tymi masazami, to niektore formy podobno rzeczywiscie pomagaja w walce z tluszczem (nie wiem, ja nie korzystlem nigdy), ale jednak jesli juz, to polaczylbym to wszystko w jedno. Bo masaze nawet jak pomoga, to zamaskuja problem skopanego metabolizmu, ale go nie rozwiaza i wkrotce tak czy inaczej da o sobie znac.

Gość Eelina72
z tym Ci nie pomogę mam znajomą dietetyczkę w wawie