Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniesia111223

Wymeldowanie męża.

Polecane posty

Gość Agniesia111223

Witam. Jestem w trakcie rozwodu, razem ze swoim mężem zamieszkuje w mieszkaniu swojej matki. Obydwoje jesteśmy zameldowani(Pobyt stały). Czy po rozwodzie jest jakaś nadzieja żeby mąż opuścił mieszkanie? Jest po dwóch wyrokach za znęcanie się nade mną i córką, nadal pije, nie pracuje, jest agresywny i wulgarny wobec wszystkich domowników, nie płaci czynszu, robi ogromny zamęt i zamieszanie w mieszkaniu. Mieszkanie jest spółdzielcze, najemcą jest matka, która jest chora. Jest pod opieką moją opieką. Gdzie mamy szukać pomocy? Jakie prawa są w naszym kraju? Njalepszym rozwiązaniem będzie wymeldowanie go z mieszkania, ponieważ on po rozwodzie z niego nie wyjdzie. Jest facetem bez honoru.

Gość swinka_peppa
znamy takich niestety wiekszosc samotnych matek musi sie wyprowadzac a ksiaze zostaje w domu:/ mimo ze pil i bil a one ida do domow samotnej matki:/

Twój mąż musi wymeldować się sam, niestety. Jeżeli tego nie zrobi, a pewnie tak będzie biorąc pod uwagę jaki był w stosunku do Ciebie i córeczki, to musisz pisać wniosek o eksmisję. I tu znów niestety, bo to wszystko oczywiście trwa. Ale życzę Ci, aby wszystko obyło się bezproblemowo i Twój eks mąż chociaż raz zachowa się jak facet, a nie jak ostatni skurwysyn :o

Gość Agnieszka11225
Ale on nie płaci czynszu, robi awantury, pije, w domu tylko śpi, przychodzi dosłownie na 2 godziny i idzie spać. Matka jest najemcą mieszkania.

Gość bdfb
Podobno prawo się zmieniło i właśnie będziesz mogła go wyrzucić. Dokładnie nie wiem, ale poradź się prawnika. na pewno doradzi. Przy wyrokach za znęcanie itp. nie masz szans żeby mógł zostać

Gość w akcie desperacji
blekitnalinia.pl