Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolinka

skandal seksualny w 4 klasie szkloły podsawowej

Polecane posty

Gość gość...
Golizna i tematyka seksualna jest trendy (zupełnie niepotrzebnie), dorośli się czasem zapominają, że dzieci są wśród nas, nie wspomnę, że dla pieniędzy zrobi się wszystko nie zważając na dzieci, które zawsze mają zbyt mało poświęconej im uwagi rodziców, opiekunów. Państwo także nie interesuje się losem dzieci, biznes kwitnie, a dzieci robią, co chcą.

Gość gość...
Zresztą zmień tytuł autorko, bo między skandalem seksualnym a golizną, to dość wielka przepaść. Wyolbrzymiasz sprawę, można to poznać porównując tytuł i treść twojego postu. Popieram wypowiedź >>>>>>>> iftar! Jesli występuje problem, to trzeba główką ruszyć, a nie buzią, ręką, czy nawet karą!

Gość przerwa miedzy palcami 90i1/2
E , tam male pisiorki i tyle , co to za skandal ? Dzieciaki pokazaly swoje male ptaszki i juz skandal ?

Gość do matołów i tłuków słuchaj
palancie, tylko jakoś żadne z nas fiutów w szkole nie pokazywało, bo wiadomo było, że jak się coś zrobi źle to się wpierdol dostanie od starych i pozamiatane. Skąd ty możesz wiedzieć kto w jaki sposób był wychowywany? Ty pewnie dostawałeś po ryju od matki a ojciec cię walił w dupsko po kątach i teraz przeżywasz traumę, buhahahaha!!!!

Gość tez mi cos mnie w 5 klasie
zmacali koledzy wracalam ze szkoly zaczaili sie w krzakach przewrocili na ziemie i obmacywali nie tylko po piersiach i to chlpcy z tej samej klasy a dlaczego bo bylam roziwnieta fizycznie jak na swoj wiek ludzie sie patrzyli i nikt mi nie pomogl

Gość tez mi cos mnie w 5 klasie
a bylo to 15 la temu takze tez mi sensacja co do tresci sameog topiku

Gość kara musi być...
Nie jest to normalne zachowanie i jakaś reakcja być musiała... a niewielkie miała możliwości nauczycielka... myślę, że 2 oceny w dół to i tak dobrze, ja domagałabym się obniżenia do nieodpowiedniej. Rodzice swoją drogą w domach powinni synkom przetłumaczyć... Przerażają mnie pomysły dzieci... i obawiam się, że machanie ptakiem w tym wieku to nie tylko zabawa małych chłopców ciekawych swoich ciał... wypaczone i zboczone to wszystko, brrr

Gość Aga.......25......
to jest już prawie piąta klasa na dobrą sprawę, przecież zaraz mamy wakacje. Macie ludziska skutki bezstresowego wychowania. co zrobić? teraz to już chyba tylko zapłakać nad swoim losem że te dzieci takie durne:O

Gość simian raticus - seksuolog
Mali zwyrodnialcy! Przyszły elektorat PO i PiS!

Gość bhfhfddj
Ale obnażanie się publiczne jest prawnie zakazane. Dziecko powinno wiedzieć, że jak nie teraz to kiedyś może być za to poważnie ukarane. Obniżenie zachowania to mała kara.

Gość mozilla firefoxx
ja mysle ze to nie jest odpowiednia kara bo jest ona stanowczo za mala. gowniarze i tak sobie nic z tego nie robia, co roznica czy ma z zachowania 2 czy 4, zadna rodzice powinni im naprawde porzadnie przetrzepac skore, tak zeby nastepnym razem pomysleli zanim cos zrobia. koowa co za patologia

Gość kolorowych jarmarków
Na pewno nic takiego by nie przeszło, bo zaraz odezwaliby się obrońcy praw gówniarzy, ale gdyby taka była możliwość to najlepszą karą jak dla mnie byłaby taka sytuacja: lubicie pokazywać siusiary? W takim razie zwołujemy wszystkich nauczycieli z dyrektorem na czele i stoicie z siusiarami na widoku przez całą długą przerwę. Założę się, że część by sie poryczała i może dałoby im to do myślenia. Zapraszam do jechania po mnie jeśli macie na to ochotę

Gość mozilla firefoxx
kolorowych jarmarkow to jest calkiem niezly pomysl, daloby to tym gowniarzom do myslenia

Gość Aga.......25......
Zgadzam się z kolorowych jarmarków w stu procentach, ale nie przeszłoby to PRZENIGDY, sprawa trafiłaby do telewizji, kot zostałby odwrócony do góry ogonem i wyszłoby, że chcesz się znęcać nad zupełnie niewinnymi dziećmi. Także zapomnij:) Też uczę w szkole. Niektóre dzieci z czwartej czy piątek klasy to są prawie wyrośnięte nastolatki. Nie można takiego wybryku porownywać do zachowania przedszkolaczków które nie kumają o co chodzi. To jest prawie piąta klasa.

No ja mysle, ze jakas kara musi byc zeby dzieci sobie uswiadomily, ze to nie jest normalne zachowanie w spoleczenstwie. Z drugiej strony, to tylko podkresla jak wazny jest przedmiot Wychowania Seksualnego czy (tak jak ja mialam w szkole) Wychowania do zycia w rodzinie. Niestety tego nas uczyli dopiero w gimnazjum, wtedy uwazalam to za zabawne, ale teraz juz studiujac, uwazam, ze to byly dosc przydatne nauki :P No bo np nauczycielka wytlumaczyla nam wszystko na temat ekhibicjonizmu i jak sie zachowac gdy taki czlowiek sie nam zaprezentuje gdzies na ulicy :P No i oczywiscie wytlumaczyla czemu to nie jest normalne. To sie tyczylo wszystkiego, kazdego dziwnego zachowania, np pedofilii itp. Uwazam, ze po tych lekcjach cos tam nam w glowie zostalo i w wieku 14 lat jakby jakis zboczeniec sie przede mna rozebral, to juz bym wiedziala co robic, na szczecie sie tak nie stalo :P W klasie 3 szkoly podstawowej co prawda raz puscili nam jakis film, na ktorym byly pokazane rozne sytuacje. Jedna scena byla z pedofilem ktory zaciagnal jakas dziewczynke do piwnicy (oczywiscie nic nie bylo pokazane tylko jakies tam szarpanie) i potem bylo pokazane co robic aby takiej sytuacji uniknac :) Uwazam, ze to bardzo wazne dla dzieci, dla ich bezpieczenstwa. Nie mowie tu, ze trzeba je od razu uczyc jak zakladac prezerwatywe w podstawowce, no ale wiecie porozmawiac z nimi troche, tak delikatnie na temat norm spolecznych i jak unikac zagrozen. Troche odbieglam od tematu, sorry :P

Gość mozilla firefoxx
moja mama jest pielegniarka i miedzy innymi jest dwa razy w tygodniu w szkole podstawowej. mowi ze ma tam gorzej niz w gimnazjum jesli chodzi o zachowanie uczniow. w trakcie przerw podbiegaja do drzwei(od gabinetu) i nawalaja w te drzwi, lub otwieraja je i trzaskaja na maxa. przerabane

Gość kara musi być...
kolorowych... super kara ;-) wygonić na korytarz z tymi siusiakami na wierzchu na długą przerwę... niech wszyscy zainteresowani zobaczą, skoro taka jest ciekawość poznawcza...

Gość MAX 22
Bardzo dobrze że obniżono im oceny, tyle mogła zrobić szkola a to niewiele resztę powinni im odpowiednio wytłumaczyć rodzice. Ale widocznie rodzice nie mają czasu to dać dzieciom kuratora za którego rodzice musieliby slono zaplacić , bo nic do rodzicow tak dobrze nie trafia jak wyplyw kasy z kieszeni. Oczywiście rodzice zbagatelizują sprawę i wyrosną zboczki. Dziwimy sie pozniej że 13 latki rodzą dzieci ? aby tak dalej....

Gość kara musi być...
a wychowanie do życia w rodzinie jest teraz w klasie 5, może faktycznie takie zajęcia mogłyby być w większym wymiarze...

Gość mamy to co sami wychowamy
uważam że powinno się więcej rozmawiać z dziećmi a nie posadzić je przed telewizorem czy komputerem i tam niech szukają wrażeń a później są tego właśnie efekty, skąd te 10 letnie dzieci maja wiedzieć co jest właściwe a co nie a ukarać to powinni rodziców że za mało czasu poświęcają swoim pociechom .Szkoła też powinna posypać głowę popiołem

Gość nie wiem czy to prawda :)
Sytuacja wydaje się dość absurdalna, ale uważam, że należy karę jakąś wymierzyć dzieciakom, żeby dowiedziały się, że takie zachowanie jest nieakceptowalne społecznie. Niekoniecznie od razu zamykać je w lochu, ale np. kazać przeprosić osoby, które musiały ich oglądać, no i oczywiście tłumaczyć.

Gość fgkrjswgjf
to jest wina ogolnych trendow spolecznych, mowiac oglednie, dzieci tylko to chlona

Gość Joaska;;;
:D a potem mamy takich degeneruchow co pokazuja wacki w parkach i w bocznych alejkach, widzialam kiedys takiego jak spacerowalam z psem po plazy, normalnie wyskoczyl nie wiadomo skad i wywalil tego swojego mikrowacka bleeeee