Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinaKRK

jestem gruuuuba:( czuje sie jak wieprz

Polecane posty

Muszę zaplanować sobie jadłospis na jutro, tak aby wyszło w granicach 1000/1200 kcal i tak żebym jadła co 2h hmmm zaraz zaplanujemy :)

Najważniejsze, to nie dopuszczać do głodu, który własnie odczuwam hehe. Ale napiję się wody i może zieloną herbatkę sobie na noc zrobię. Pulpecik, Ty też tak masz, że po ćwiczeniach masz ochotę na więcej? Dzisiaj myślałam, że wybuchnę od nadmiaru energii ;)

też tak mam ale nie chce przesadzać :) narazie rano bieganie i później rower całkowicie mi wystarczy :) Jutro przygotuję sobie jakąś sałatkę na wieczór jakby mnie złapał głód, napcham się warzywami, albo ugotuję sobie kalafiora. Zjadłabym cos z sosem pieczarkowym :) pieczarki duszone zalane jogurtem naturalnym...hmmm może tak pierś z kurczaka poddusic z pieczarkami, do tego jakaś sałata.

Aż mi ślina cieknie na samą myśl o sosie pieczarkowym, ale nie złamię się :D drugi dzień dukania za mną i jestem coraz bardziej zmotywowana tym, że wszystkie chudniecie. Może i u mnie coś spadnie ;)

Gość Karooolinka
Polecam diete proteinowa Dunkana, mam 157 cm i wazylam 69 kg. ;/ Teraz ważę 53 :) ale i tak chce zrzucic jeszcze ze 3 kg tak zeby miec szczuplejsze uda . Ale jesli chodzi o diete to jest swietna, do tego teraz jem normalnie na co tylko mam ochote tylko zachowuje tzw.bialkowe czwartki i w ogole nie tyje. Polceam., tylko ostrzegam ze moga pojawic sie problemy z nerkami czy watrobą wiec osoby ktore juz takowe problemy maja nie powinny sie za to brac

bella bella właśnie jak to jest z tym Dukanem, może zaczne z Tobą :D? 3 dni I fazy powinnam zrobic. Słyszałam że w 1 fazie mozna jesc ogórki konserwowe ? czy to prawda? a co ze szczypiorkiem? też uważany jest za przyprawę czy już nie?

Pulpecik można jeść korniszonki i szczypiorek. Ja np. wcinam serek wiejski ze szczypiorkiem i jest ok. Bedzie mi miło jeśli sprobujesz :) jak chcesz mogę wysłać Ci książkę na maila

Gość Karooolinka
Ja tez lubilam bialko, ale teraz juz troche mi sie przejadlo :) Ja jadlam ogorki konserwowe i szczypiorku tez uzywalam i chudlam :) Poszukajcie w necie, mozna sciagnac ksiazki dunkana rowniez ta z przepisami :) naprawde jak sie ma czas i ochote to mozna zjesc naprawde pyszne rzeczy tylko trzeba sie trzymac zasad wszytskich :) A jak pijesz wode to tym lepiej bella bo bez picia wody waga ciezej schodzi. Wiec nalezy pilnowac sie aby wypijac te 1,5 litra dziennie co najmniej. A i ja np jadlam jogobelle tylko ze light i tez chudlam i w sumie to dla urozmaicenia swietna sprawa tylko nie wiecej niz dwa male kubeczki dziennie :)

Jak na razie trzymam się wszystkich zasad. Staram się jeść mięsko, otręby itp. Zastanawiam się, czy nie przedłużyć I fazy do 10 dni.

Gość Karooolinka
A ile chcesz schudnac ? :) Ja pierwsza faze mialam przez 7 dni i schudlam 4 kg , ale kiepsko to znosilam bo bylo mi momentami strasznie slabo, raz prawie zemdlalam. I mialam takie dziwne uczucie ze wszystko mnie bolalo jakby mnie ktos pobił :d

Chciałabym więcej jak 20 kg. Aktualną wagę mam w stopce. Mam nadzieję, że mi nie będzie słabo :) jem w miarę regularnie, dwa śniadania, obiad i kolację. Obowiązkowo kawka z mlekiem i słodzikiem, zielona i czerwona herbata. No i zaczęłam ćwiczyć :D Wiem, że wujcio Dukan nie zaleca w pierwszej fazie wysiłku fizycznego, ale mimo wszystko sprobuję :)

Gość chillliiiiiiaa
równiez zaczynam dieta chcialabym schdnac do wakacji kilka zbędnych kg, myślę,zeby zacząć od norweskiej przez jakies 3, 4 dni,a pozniej 1000kcal

Gość chillliiiiiiaa
jutro start diety:) 20.06. waga początkowa 54 kg wzrost 160 cm

bellabella byłabym wdzięczna anecia116rock@vp.pl :) to jutro przetestuje na sobie białko :) powinnam być na 1 fazie 3dni, wytrwam :)

Gość Karooolinka
Mysle ze te 10 dni bedzie dobrym pomyslem :) Trzymam kciuki ze sie uda bo jest to jak najbardziej do osiagniecia ;) W momentach gdy mialam ochote na cos slodkiego to serek homogenizowany slodzilam slodzikiem i dodawalam aromat taki do ciasta smietankowy :) a na pozniejszym protalu chyba II to w momentach slabosci robilam sobie z nisko tluszczoewgo kakao czekolade :) mianowicie dodawalam je do slodziku i do zoltka jaja i smakowalo pysznie , tylko jajko nie moze przebijac smakiem :d

Gość Karooolinka
A i jednak aktywnosci fizycznej nie zalecam bo bardzo szybko rosnie masa miesniowa :p

jednak zaryzykuję z ćwiczeniami. Wiecie co mnie najbardziej zmotywowało do tej diety? Dziewczyna mojego brata ciotecznego w 3 miesiące schudła 30 kg. Byla jeszcze bardziej obfita w kształty niż ja przy takim samym jak mój wzroście. Przestrzegała diety, piła cole zero i...jeździła ostro na rowerze. Jedyny minus...biust zmalał hehe

Gość Karooolinka
Faktycznie, biust maleje . Ale za to naprawde sa efekty. :) Ja tez zobaczylam efekty u kogos, mianowicie siostra kolezanki bardzo schudla w niesmowitym tempie i ja tez zapragnelam od razu :) Mialam dosc wysmiewajacych sie ze mnie ludzi :(

dziekuje bardzo bellabella :) Karolinka super link, też dziękuję :) Jutro na obiad szaszłyki z piersi kurczaka w sosie musztardowym :) aż mi ślinka cieknie na samą myśl :D

Damy radę :D kto jak nie my??? :D już się soboty nie mogę doczekać. Obym skakała z radości :D Pędzę spać :) do jutra dziewczynki :D

Gość veq
chyba muszę skrytykjować tutaj niektóre dziewczyny, chcecie schudnąć wiele kilogramów w krótkim czasie jojo będzie, to fakt, ale najbardziej szkoda skóry i cycków, które będą przypominały smutne flaczki co z tego że kilogramów mało a skóra wiotka sama nie wiem co gorsze

Kurcze na tym dukanie są naprawdę fajne przepisy :D jutro szaszłyki z piersi kurczaka w sosie musztardowym a pojutrze faszerowana rybka :) już ślinka mi cieknie :D na samą myśl :D

wyobrazcie sobie dziewczyny że siedzę po nocy i studiuję dukana :D kurcze podoba mi się ta dietka, popieram jedzenie wszystkiego, czyli mż, ale co szkodzi mi przetestować, od kilku dni na białku chyba jeszcze nikt nie wykitował :) przeczytałam dokładnie zasady, a jak czytam przepisy to ślinka mi cieknie. Tymbardziej że mogę sobie jeść tego białka ile chce, czyli zamiast do jednego jajka na śniadanie mogę sobie wciąć 3 :D kocham jajka i mizerie :) musiałabym się z nią rozstać na parę dni, ale czego się nie robi żeby schudnąć... Przyłączam się do Was :) zobaczę jak będę się czuła

u mnie dziś gafa z samego rana, wstałam zaspana, zrobiłam sobie kawkę i... UWAGA!... pół bułki z szynką!!! I taka zaspana jem sobie tą bułeczkę i po chwili... BUM... oświecenie przeciez miałam jeść białko :D więc rada, najpierw się obudzcie a później jedzcie :D ja już na spiocha żerowała nie będę :)