Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pola7878

2011r. starania o trzecie dziecko - synka.

Polecane posty

Gość asadfs
Ale pod koniec zupełnie pomylili płcie i napisali odwrotnie. :)

Gość asadfs
"Amerykański lekarz J.M. Young był zdania, że aby na świat przyszła dziewczynka, stosunek powinien odbyć się podczas ostatniej doby przed lub zaraz po jajeczkowaniu. Szanse na poczęcie chłopca rosną, gdy współżycie odbywa się od czterech do sześciu dni przed spodziewanym jajeczkowaniem przy zachowaniu abstynencji seksualnej, co najmniej 2 dni po jajeczkowaniu." Raczej tam gdzie dziewczynka powinien być chłopiec, a tam gdzie chłopiec dziewczynka. Nikt tego chyba nie sprawdzał.

Gość pola787878
dzięki za wpisy :)

Gość pola787878
Kurcze tak sobie myśle,że nie tak łatwo bedzie o tego chłopaczka ;)

Gość pola787878
Ale oczywiście jak będzie dziewuszka to będzie tak samo mile widzana !!!!! :) :) :) Tyle par nawet kilka lat czeka na upragnioną pocichę - że grzechem byłoby narzekać - mamy dwie super cócie i trzecia będzie przecież tak samo kochana :) :) :) Ale pokombinować zawsze można - tylko tyle ;)

Gość pola787878
No właśnie z mojego otoczenia też niekórzy uważają,że metoda na celowania w chłopaczka i wyczekiwanie na dziewczynke - zupełnie sie nie sprawdza. Co tu zrobić hmm......

Gość pola787878
A może jest ktoś kto tak jak ja będzie próbował ???? Będzie mi raźniej :) I bardzo proszę o wpisy komu się udało a komu nie. Z góry dziękuję :)

Gość pola787878
I bardzo dziękuję za linki :) :) :)

Gość pola787878
Dziewczyny co z wami ? Nikt do mnie nie dołaczy ? :( :( :( Czekam na was ???

Gość na syna to najrozsądniej
ja syna mam ze starań jak wspominałam wcześniej zaś o córkę staraliśmy się następująco: 8dc osłabianie plemników 10dc ostatni stosunek 13 dc owulacja :)

Gość na syna to najrozsądniej
dużo łatwiej trafić w chłopca niż w dziewczynkę jak widać;)

Witaj autorko ja też mam 2 córki i mężowi marzy się trzecie dziecko a ja coś nie mogę się zdecydować a ile masz lat i ile lat mają twoje dziewczynki.Moja najstarsza ma 8 a najmłodsza ma 5 lat

Gość pola787878
Witajcie :) :) :) Stokrotko , Majóweczko właśnie o sobie o was czytałam na innym topiku z końca 2010r a tu nagle się pojawiacie :) Super :) Ja mam 33 lata więc to prawie ostatni dzwonek na trzeciego malucha ;) Mam dwie córki 5 lat i 1,5 roku i tak jaka u Ciebie stokrotko mąż wymarzył sobie synusia :) No i chciłabym spełnić jego marzenie ;) choć obawiam się czy się uda i czy dam sobię rade z trójką - często sama bo mąż ma pracę związaną z delegacjami. Stokrotko - z tego co czytałam na poprzednim topiku od stycznia tego roku miały się u Ciebie zacząc staranka ? zaczęly się czy na razie więcej obaw przeważyło ? A ty Majóweczko jeszcze myślisz o powiększeniu rodzinki ?

Gość pola787878
A na syna najrosądniej - dzięki :) Jak tylko sie uda to podczas urlopu skorzystamy z tej rady ;) Choć czasami -tak jak dziś kiedy córcie strasznie dokazywały - myśle sobie czy jeszcze nie poczekać do końca roku bo jednak młodsza jeszcze taka malutka i jak żywe srebro.

pola787878-dokładnie tak miało być że od stycznia mieliśmy się starać ale jak na razie przeważyły obawy ale coś mam obawy bo okres mi się spóżnia miałam dostać już przed 20 a tu dalej nic a jak się kochamy to stosunek przerywany więc mam nadzieję że nie jestem tą jedną na 1.000.000 która tak zaszła bo wolała bym świadomie

Gość pola787878
Witaj Stokrotko :) A jakie masz obawy ? czy dasz sobie rade ? czy wogóle mieć trzecie ? czy też bardziej czy uda się zmajstrować chłopaczka ? Bo ja nie mam wątpliwoście co do tego że chciałabym trzeciego bobasa. Mam za to wątpliwości co do tego czy już jest pora ? Z jednej strony lepiej ciach mach kiedy człowiek jeszcze siedzi w pieluchach bo potem chyba jedank trudno sie zdecydować. Ale druga córcia strasznie żywiołowa jest, wszedzie wchodzi, ciagle coś majstruje, psoci - dobrze że strasza spokojniejsza bo inaczej chyba wcale bym nie myślała teraz o nastepnym. Ja sama mam dwoje rodzeństwa i uważam,że jak jest troje dzieciaczkówto zawsze jest weselej, lepiej. Nawet teraz jak się spotykamy u moich rodziców kazdy ze swoją rodzinką to tak fajnie gwarno. Mąż ma tylko siostre i też tak uważa. To on zresztą jak jeszcze nie mieliśmy dzieciaków mówił że chce trójeczke - z tymże jego plan był taki żeby była córka, synek i na końcu córeczka. A zatem połowa planu wykonana choć nie w tej kolejności ;) No zobaczymy jak to będzie...

Pola7878, my tez na chlopczyka, corcie juz mamy. Chce skorzystac z kilku metod naturalnych. Napisz do mnie maila na cherry6@interia.eu chcialabym sie podzielic pewnym pomyslem :-)

Gość marti_ka
jest tu ktos jeszcze? ;)czy wszystkie szczesliwie pozachodzily w trzecia ciaze ? ;)

ja tez sie dolacze , mam juz dwie corki i chcialabym synka.. pola a co u Ciebie ? jak tam starania ? moze ktoras jesczee sie dolaczy

Gość marti_ka
Gonia to tak jak ja, mam 2 corki i chcialabym syna, mam swiadomosc ze moze byc trzecia dziewczynka i wiem, ze tez bedzie jak cos kochana, ale mysl o synku ciagle mi w glowie siedzi, moje marzenie ;) heh moj maz tez by chcial chlopca, ale obydwoje staramy sie miec zdrowe podejscie do tematu, czyli jak bedzie dziewczynka swiat nam sie nie zawali tlyko powiekszy o ksiezniczke ;)

Gość pola78787878
Witam :) po długiej nieobecności ale myślałam że topik już nie żyje ;) Ja jeszcze staranek nie zaczełam, planuję od stycznia zacząć. Przeanalizowałam poradnik dr Wójcika i jakoś mam większą nadzieję ,że może się udać. Na ta chwilę mam pewnośc że chce trzeciego bobasa bo wcześniej troche jeszcze się obawiałam. A jak u was ? Piszcie dziewuszki !!!! Buziole :)

Gość renia100
ja w ogóle marzę o trzecim dziecku !

Gość renia100
Jestem szczęśliwą mamą syna - 14l i córki -12 l. Mam 36 lat i martwię się czy nie jest zbyt późno, czyli czy nie jestem za stara! Wszystkie dziewczyny wypowiadające się na tym forum chyba są dużo młodsze . Podziwiam Was za dojrzałość. Również uważam, że trójeczka to w sam raz.

Gość marti_ka
zapraszam na babyboom.pl tam na forum jest watek pora na trzeci dziecko staramy sie i o planowaniu plci :) jest ciagl ruch i jest wiele kobiet pomocnych i na pewno znajdziesz tam mile wirtualne przyjaciolki :) jdna dziewczyna ma juz 2 doroslych synow i planuje 4 dziecko :) wiec sa jak widzisz i starsze kolezanki co nie oznacza gorsze prawda :)?

Gość marti_ka
P.S moja ciocia urodzila w wieku 40 lat 3 syna majac syna 15 i corke 13 wowczas lat, tesciowa urodzila corke w wieku 42 lat, majac 18 letnia corke i 11 letnich synow blizniakow wiec spokojna glowa :)

Gość renia 100
Dzięki.Masz rację. Skorzystam z adresu, który mi podałaś. A w kwestii płci trzeciego dziecka ja nie pocieszę, gdyż znam 5 par , które postarały się o trzecie dziecko w z związku z odmienną płcią i żadnej nie udało się. A więc tam, gdzie było 2 chłopców jest teraz 3, no i z dziewczynkami - tak samo. Ale powiem więcej wszyscy są prze szczęśliwi !!!!

Gość ewela8128
Witam wszystkich!! Jestem tu nowa :) My z mężem staramy się o dziewczynkę bo mamy dwóch przecudnych synków. Walczymy tak od dwóch lat i nici :( Zaczęłam od dwóch cykli clostiberg i luteinę. Cykle mam od 29-31 dni.