Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszystkozajeteoo

Kobitki po ciąży zapraszam ;-) -15KG

Polecane posty

Witam, Zapraszam wszystkie Mamusie, które po ciąży nie wyglądają najlepiej pod względem wagi.. ;) Proponuje 1000-1200kcal ogromne ilości wody i zielonej herbaty oraz ćwiczenia (30min-1h) dziennie w miarę możliwości. Zaczynam z wagą 72kg przy 1,62m i dążę do 60-57kg :) jak się uda to oczywiście chciałabym schudnąć do 55kg ;-) Przyłącza się ktoś?;) Serdecznie zapraszam ;)

Gość pomarańczowa miseczka
Ja jestem na dukanie. Też mam 162 i 15 kg więcej do stracenia. Było jeszcze więcej ale już 6 zeszło. Ja dążę do 65 i prawdopodobnie na tym poprzestanę. Ile jesteś po porodzie?

Gość DuzaDziewczynaUK
i ja na dukanie, po 2 gim dziecku mam wiecej niz 15 kg do zrzucenia ale i to bylo by masywnym sukcesem :) moja mela ma juz 6 i pol miesiaca, ja mierze 175 a waze 93

Moja najmłodsze prawie 3 miesiące. Skończyłam karmić piersią więc postanowiłam się zabrać za siebie. Jak ci idzie na Dukanie?

Gość DuzaDziewczynaUK
miseczka dzis zaczelam 1 dzien ale bylam juz wczesniej na dukanie i schudlam ponad 5 kg, tylko pozniej noga mi sie podwinela i nadrobilam ;( to bylo jakies 2 mies temu... ogolnie lubie dukana, dzis zjadlam zerek wiejski na sniad 300 gr, pozniej jem steka na lunch z korniszonem, o kolacji jeszcze pomysle, w miedzyczasie upieke chlebek :)

Gość DuzaDziewczynaUK
obliczylam bmi - Twój wskaźnik BMI wynosi 30.4. Otyłość I stopnia! Już dziś podejmij kroki, żeby zrzucić nadmiar kilogramów. ...

Gość DuzaDziewczynaUK
wszystko - twoje bmi - Twój wskaźnik BMI wynosi 27.4. Taki poziom wskaźnika BMI oznacza, że masz nadwagę. :)

Nie wiem czemu ucieło mi post. Pomarańczowa M.. po porodzie jestem prawie 7miesięcy. Zrzuciłam już 15kg (w ciąży przytyłam 25kg) jeszcze 15 przede mną choć do wagi z ciąży zostało mi 10kg.

Gość DuzaDziewczynaUK
wszystkozajeteoo aaa sorry w ogole chyba mi ten dukan mozg zacmil, ty chcesz na 1000kcal??? moge tu zostac czy zakladac nowy topik - mamusie na dukanie?

Ja tam nie obliczam BMI bo mi wychodzi ze powinnam 55 kg ważyć a wtedy wyglądam jak szczurzyca. Nie dość ze piersi znikają to jeszcze buzie mam chudą i paskudną. Dla mnie 65 to ideał. Mam wtedy co trzeba, mieszczę się w ładne ciuszki i dobrze czuje.

Gość DuzaDziewczynaUK
wszystko zajete- ty bylo moje bmi ;) twoje wpisalam pozniej, tak jakos :) ja tez patrze na bmi z przymruzeniem oka ale dzis specjalnie obliczylam bo jak widze na wskazniku - otylosc to normalnie mam mega motywacje!!!

Witam! Ja rodzilam w lutym. Przed ciaza wazylam 50kg, ale przy wzroscie 170kg i moim typie figury, to bylo troche za malo. Po porodzie wazylam 76kg. Jadlam duzo mniej, chodzilam na dlugie spacery i cwiczylam a6w. Teraz waze 61kg i chcialabym zejsc do 55kg. Zaczynam wlasnie diete niskoweglowodanowa.

Ja mam lepsza motywację. Dostałam od siostry na imieniny śliczną piżamkę. Niestety w rozmiarze 40 (a nie 46). To dopiero motywacja :P Właśnie zjadłam śniadanie- serek wiejski 125g i do tego dwie starte rzodkiewki i 3 plasterki szynki drobiowej. Na obiad już mam warzywa (cukinia, cebula, młoda marchewka, papryka) duszone w pomidorach z puszki z dodatkiem oregano. Rodzinka zje z ryżem, a ja same. Dni warzywne są pycha bo już mi jajka i jogurty trochę obrzydły, a za rybami nie przepadam.

Gość DuzaDziewczynaUK
ja tam jestem miesna, ryby tez kocham, ale dni warzywne sa b. wyczekiwane po kilku dniach samych protein :)

Ja też nie bardzo zwracam uwagę na BMI ;-) Bardziej interesują mnie wymiary, które w moim wypadku są ogromne.. :/ Dzis jeszcze nic nie jadlam wypilam tylko 2 kawy i przymierzam się do śniadanka i octu jabłkowego od którego już mi się cofa hehe ;-)

Duza --> czytałam o nim w necie (bodajże na Kafeterii) ponoć pomaga spalić tłuszcz. Dziewczyny bardzo sobie go chwaliły. Ale tylko jabłkowy z naturalnej fermentacji jabłek BEZ spirytusu. Ten z niekorzystnie działa na czerwone krwinki. A anemii nie chcę się nabawić - miałam naprawdę nic fajnego :)

Gość gaston82
Hej:)Ja także jestem po porodzie u mnie 2 miesiące.przed ciążą ważyłam 53kg przy 168,w ciąży przytyłam 18kg;) Na szczęście szybko zeszło,teraz waże jakieś 55kg,ogólnie nieźle,został mi brzuch do wyćwiczenia,proponuję 6 weidera ja jestem na 10 dniu i już widzę poprawę.Co do jedzenia to za bardzo się nie ograniczam.

Duża --> pije 3 szkl. dziennie przed śniadaniem, przed obiadem i przed snem. W proporcji 1szklanka wody 1 łyżka octu. Ohydne w smaku ale czego się nie robi dla urody ;D

Gaston to gratuluję ;-) 6W jakoś mnie nie przekonuje teraz, kiedys doszłam do 27 dnia chyba ale obecnie nie mam jakoś weny do tego rodzaju ćwiczeń. Robię zwykłe brzuszki, skłony, ćwiczę troszkę na stepie :)

Hej, nie śpijcie ;-) Jak Wam minął wczorajszy dzień?;> Mi nawet w porządku. Zjadłam na śniadanie jedną bułkę z serkiem i szczypiorkiem na obiad ziemniaki z sałatą a na kolację skusiłam się na wafelka hehe.

Gość mamanadiecieeeeeeeeeeeeeeeeeee
witam was;p jestem 5 miesiecy po porodzie,w dniu porodu wazylam 107kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! diete zaczynalam po swietach wuelkanocnych z waga 94kg obecnie jest 85kg, jestem na dukanie...Moge sie przylaczyc?;)

No jasne zapraszam.. ;-) Ja też mogę pochwalić się małym sukcesem ;) przez tydzień schudłam 3kg. W udach po 1cm, w biodrach 3cm, a w talii..........5cm ;O Jestem bardzo zadowolona ;-)) A może Wy pochwalicie się swoimi sukcesami ;>;>

Gość fdafgfshhm
Witam dziewczyny! I ja sie przylacze jezeli pozwolicie :-) Mam szescio-miesiecznego synka (wlasnie dzis skonczyl 6 miesiecy!) Mam 174 wzrostu i waze 83 kilo. Diete zaczelam od dzis Moj cel 64 kilo

Wazylam przed ciaza 73 kilo, po porodzie dokladnie tyle samo Przytylam 10 kilo przez ostatnie 3 moze 4 miesiace :-(