Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anushkie

Ile razy na dobe powinno jesc i ile powinno spac 3 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość Anushkie

Mam pytanie do doświadczonych matek, ponieważ chciałabym zaczerpnąc troszeczke wiedzy, mianowicie chodzi o to, że mam 3 miesięczną córeczke Natalie, po nocce jej pierwsze mleko jest o godz. ok. 6.00 zjada 150 nie raz 130 i je 5 razy dziennie. Ostanie mleko zjada o godz. ok. 23 i śpi do rana. Od urodzenia nie miala jeszcze bolów brzuszka czy tez kolek, mleka również nie nigdy nie zmieniałam. Jestem na mleku Aptamil 1, w Polsce odpowiednik to Bebilon. I teraz moje pytanie czy to jest normalne ze mała nie budzi mi się w nocy do jedzenia?! Ciekawa jestem bo przeważnie wszystkie mamy piszą o ktorej ich dzieci budzą sie w nocy do karmienia...? Z miłą chęcią przeczytam wszystkie porady! :)

Gość dzieci są super
jeśli ma 3 msc to może a nawet powinna mieć dłuższą przerwe bez jedzenia w nocy. to bardzo dobrze. wiem bo pytałam lekarza

córka jak była niemowlakiem i noworodkiem może w sumie 5 razy w nocy jadła, spała całą noc o d 19 do 6-7 syn jak skończył 3,5 miesiąca też nie wstaje na nocne jedzenie oboje byli/są na mleku mod.

moja Hania od 2,5 miesiąca życia przesypia całe noce, je o 20 i wstaje koło 6-7. Je 5 posiłków dziennie (no teraz już kasze, mięsko i zupki). Jest na Bebilonie.

jesli chodzi o ilości mleka to tam na opakowaniu masz napisane ile jest zalecane by dziecko piło, ale wiadomo raz więcej wypije raz mniej, no ale mniej wiecej tyle co tam piszą

Gość Moj ma 3 i pol miesiaca
Spi od 20.30 do 7 rano. Je o 7.30,11,14,17,20 czyli 5 razy po 180-210ml Wazy 6.670 kg

Gość Nie masz sie czym martwic
mamuśka;)

Gość Anushkie
Ja poprostu chcialam wiedziec jak niektóre dzieci dostosowuja sie do przesypiania całych nocy :P nie panikuję ani nie robie z tego tragedii tak jak tu ktos u gory nawiązał hihi :) Interesuje mnie poprostu wymiana zdan na dany temat :) Może czytaj dokładniej tematy :)

Gość Anushkie
Mania2311 a powiedz mi masz spokojne dziecko czy moze bardziej nerwowe, bo zauwazylam, że wlasnie te spokojniejsze dzieci przesypiaja całe noce....

Gość mama synka12
Mój synek taż ma 3,5 miesiaca. Je bardzooo rożnie raz zje 130 a innym razem tylko 70-80ml. ostatni posiłek zjada ok 21 i spi do 4, 5 rano. potem zjada ok 100 i spi do 7,8 zleży. Trochę się martwię, że tk mało je ale rośnie. Jak chce mu dawać wiećej wypycha smoka, odwraca głowe i nie ma mowy o jedzeniu.

Gość Anushkie
Najwazniejsze ze nasze dzieci przbieraja poprawnie na wadze i zdrowo rosna :)

Gość goscikik
Ja mojej daje 140ml, wystarcz jej na około 4h. W nocy budzi się raz na cyca.

Gość Jedynaczka4
Moje dziecko ma 3 tygodnie i karmie piersią, budzi się co 2 godziny na jedzenie.Marzę żeby dziecko przespało chociaż do rana.