Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izaaaaaaaaaa

tabletki yaz

Polecane posty

lekarz przepisal mi te tabletk.Jak mam je stosowac?Mam robic jakas przerwe czy po prostu ciagle je zazywac jedna za druga?czy po zazytych 28 tabletek dostane od razu okres?sory za moje glupie pytania ale nigdy nie bralam tabletek.dziekuje

Twój lekarz jest niemową? Pierwszą tabletkę z pierwszego opakowania bierzesz w pierwszym dniu miesiączki. Bierzesz wszystkie tabletki po kolei, najpierw 24 różowe, potem 4 białe. Nie robisz żadnej przerwy. W trakcie brania białych tabletek lub na początku brania tabletek różowych z kolejnego opakowania powinno wystąpić tzw. krwawienie z odstawienia. Jeśli krwawienie z odstawienia nie wystąpi przez dwa opakowania pod rząd powinnaś skonsultować się z ginekologiem. Tak samo powinnaś postąpić jeśli podczas przyjmowania tabletek, zapomniałaś o którejś, wzięłaś ją z opóźnieniem, brałaś też inne leki albo miałaś biegunkę lub wymioty i jednocześnie nie wystąpiło krwawienie z odstawienia, bo to może oznaczać ciążę. Podczas pierwszych trzech opakowań mogą występować plamienia, to normalna sytuacja. A tak w ogóle to do tabletek dołączona jest taka mała książeczka i tam jest WSZYSTKO napisane.