Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość volaka

Maszynka do golenia czy depilator?

Polecane posty

Gość volaka

Co wybieracie do depilacji bikini? Wiadomo ze odpadaja takie jenorazowe maszynki,bo nimi czesto mozna sobie zrobic krzywde...

Gość volaka
No własnie ,ja tez moze z 3 cm skóry zrobiłam depilatorem i odpada.Dlatego jednak jestem za maszynka.Ale jestem ciekawa jak sie goli taka z 5ma ostrzami...?

Gość szantynka955
ja używam depilatora, na początku boli ale potem jest w miare ok i jest spokój na długo

Gość o_lga
depilacja w moim przypadku ogranicza sie tylko do maszynki,własnie spróbowałam z ta nowa 5 ostrzowa ;) maszynką Venus i powiem Wam ze zbiera niezle wszystkie włoski.

Gość summer fun
Ja używam kremu do depilacji. Po maszynce zawsze miałam krosty i odrastające włoski były strasznie kłujące. Po kremie o dziwio nie czuję żadnego kłucia :) Wcześnie próbowałam pastą cukrową i depilatorem też, ale jednak za bardzo bolało

Gość kiingaaaaa
Tylko własnie maszynka.Zdecydowanie odpada depilacja bo po prostu nie dałabym rady z bolem,nie dla mnie takie przeżycia ;)

Gość monissskaa
ja używam trymera, a później maszynkę gillette venys embrace dla kobiet. 5 ostrzy usuwa delikatnie wszystkie włoski.

Gość papau1505
wybieram piankę do golenia Wilkinson i tej samej firmi maszynkę :>

Gość Biedronka656
Po każdej metodzie mam masę wrośniętych włosków i krosty więc nie doradzę. Ale depilator na pewno lepszy, efekt na dłużej. Mam pytanie do kobiet, które golą nogi maszynką od kilku lat. Zauważyłam u wielu dziewczyn, że całe nogi mają w malutkich dziurkach (w miejscach po włoskach). Też tak macie? Dlatego właśnie nie golę nóg, próbuję z plastrami.

Gość kokospoko123
ja kupę czasu używałam maszynki i własnie mam te czarne paskudne kropki :/ ale za namową koleżanki zrobiłam sobie pachy laserem, no niebo a ziemia! łydki też potraktuję za jakiś czas zeby mieć z tym święty spokój. polecam dziewczyny bo warto! zresztą poczytajcie sobie o tym http://www.studiolaser.com.pl/PL/depilacja_laserowa.html wszystko dość jasno wyjasnione, nie ma się czego bać, trzeba kasę zbierać :)

Gość prima67
Zadecydowanie depilacja i to woskiem! skorzystaj najlepiej z usług gabinetu kosmetycznego i zaufaj wykwalifikowanej obsłudze. polecam www.gabinet.rimpler.com.pl

moja siostra jest kosmetyczką i wiem że depilatory odpadaja,po nich wrastają włoski i rosną pod skórą tylko tego tak nie widać.doradzam usuwanie lasere.lub pozostać przy maszynkach ale uzywać kremów przed i po.a przed zmiękczyć włoski gorącą wodą.lepiej się je usuwa.

pod pachą lepiej golić maszynka gdyż włoski tam tzn cebulki są potrzebne w tym miejscu,bo są tam gruczoły które regulują też pot.moim zdaniem laser tam odpada

Gość wieczne ostrza :)
latem dla dłuższego komfortu używam depilatora. Początki za każdym razem są trochę bolesne, ale da się przyzwyczaić. Jesienią, gdy już nie odsłaniam nóg używam maszynek do golenia, bo po co cierpieć i się męczyć?? zazwyczaj używam jednorazówek gilletta, ale z męskiej serii, bo mają lepsze ostrza. Dodatkowo dla oszczędności wielokrotnie ostrze wkłady (więcej o gadżecie do ostrzenia na http://www.razorpit.pl/ ). Naprawdę super sprawa i duża oszczędność

Gość kopkasianka
wszystko ma swoje plusy i minusy, ale z dwojga złego wolę depilator niż maszynkę. Jednak zależy mi na tym, żeby były jak najlepsze efekty.

Gość gość
ja własnie mam na łydce dwa plastry przyklejone i nie moge się odważyć ich zerwać bo boje sie tego bólu :(

ja uzywam maszynki do golenia. Nie umiem sie przestawic na depilator... zbyt bolesny.

Gość gość
po maszynce to ja miałam bardzo dużo podrażnień i jak mi włosy odrastały to myślałam, że zwariuję. ja postawiłam na laser w Studio Laser teraz nie mam ani włosów, ani też problemu z tym, że odrastają