Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhjhj32

czy powinnam pojsc do psychiatry?

Polecane posty

Gość nhjhj32

2,5 roku temu zmarla bardzo bliska mi osoba, przezylam szok bo stalo sie to nagle od jakiegos 1,5 roku czesto placze, strasznie sie boje ze stanie sie cos zlego innej mi bliskiej osobie z ktora jestem zwiazana na maxa, bez ktorej moje zycie nie ma sensu czasami tak sie denerwuje ze az cala sie trzese, ciagle mam pesymistyczne mysli, potrafie 2 godziny siedziec w napieciu na telefon z wiadomoscia ze ktos dotarl szczesliwie na miejsce...ciagle mam wizje smierci, wypadku samochodowego, choroby

Może masz zespół stresu pourazowego? Tak, powinnaś iść do psychiatry.

Gość ojeju_czarodzieju
do psychologa nie psychiatry powinnas isc

Gość nhjhj32
a to samo nie minie?

Gość nhjhj32
moze trzeba wiecej czasu

Gość ojeju_czarodzieju
Ja na Twoim miejscu bym poszla, bo Twoje zachowanie nie jest normalne. Faktycznie, ja tez sie boje np. o meza kiedy jest w innym miescie i wraca do domu a warunki na drodze nie sa dobre, ale nie siedze i nie placze. Porozmawiaj ze specjalista, bo wpedzisz sie w depresje.

Gość zaczynam od nowa
Idz do psychiatry ,to sa leki na ktore moze pomoc tylko psychiatra .

Pewnie , wiem o czym mówisz ale u mnie minęło kilka miesięcy dopiero , mimo to ten lęk sie troche uspokojami. Możliwe ,ze do konca zycia zostanie taka obawa ,ale u Ciebie to jest zbyt silne. Idź koniecznie ,ale do psychologa.

Gość RozwalaMnieGłupota
Do psychiatry i prywatnie! Na NFZ mają wywalone na pacjenta, bez względu na specjalizację! Dostaniesz odpowiednie leki stan się unormuje, później jest czas na psychologa! Do psychologa będziesz chodzić prywatnie kilka lat i może nie być efektu znam taki przypadek! Ale co tam weź kredyt pod hipotekę;-)

Gość RozwalaMnieGłupota
Mi 2 lata temu też zmarła bliska mi osoba, dokładnie koleżanka, którą znałam 20 lat, nigdy nie chorowała, zachorowała na ostrą białaczkę i po kilku miesiącach jej nie było! Też szok i też bardzo to przeżywałam! Dopiero po ok. pół roku było trochę lepiej, teraz jest ok. I co na to poradzić jak młodzi ludzie idą do piachu?! Takie życie:-(

No na NFZ to lepiej sobie od razu palnąć w łeb ;) Nie no żartuje ,ale troche w tym prawdy jest..mozna sie zrazic na zawsze;)

Gość MamDzisiajWywaloneNaWszystko
Kiedyś poszłam do lekarza na NFZ to mnie pani doktor potraktowała tak, że w ten sposób nawet psa się nie traktuje! Od tej pory chodzę tylko prywatnie!

Gość 4324324234
do psychiatry w żadnym wypadku, najwyżej na psychoterapię, ale ona kosztuje... Nie masz choroby psychicznej, twój orgaznim reaguje prawisłowo- utrata kogoś bliskiego zawsze wywołuje ogromny stres dla organizmu. Trochę ci przejdzie z czasem, ja polecam branie magnezu który pomaga mocno na układ nerwowy... Mi tez kiedyś zmarł ktoś jak byłam mała i do dziś miewam ten niepokój jak np. ktoś długo nie wraca.

Gość MamDzisiajWywaloneNaWszystko
4234 tak orgaznim reaguje prawisłowo;-) Najpierw naucz się pisać, a później udzielaj porad! Normalnie analfabetyzm!!!