Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nieistotne!!

dieta Ducana=rak!

Polecane posty

Go艣膰 nieistotne!!

witam! chcialabym przestrzec przed dieta Dukana. moja mama j膮 stosowala (na szczescie niezbyt dlugo) i nabawila sie raka zlosliwego endometrium. ten typ raka jest nowotworem hormonozaleznym a jak wiadomo dieta Dukana bardzo niszczy gospodarke hormonalna. Dziewczyny, opanujcie sie z ta dieta bo mozecie skonczyc tak jak moja kochana mama!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nieistotne!!
i nagle cisza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
lepiej nie czytac takich postow, co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
poza tym zakwaszacie swoj organizm. niedawno 27-latka zmarla przez Dukana bo zatrula swoj organizm przez wielotygodniowy brak wyproznien-spowodowany dukanem. opanujcie sie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qu...lfonik
jasne :D To si臋 u艣mia艂am!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
smiej sie smiej a pozniej bedziesz ryczec, ze masz raka zlosliwego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lupomirianka
http://adonai.pl/zdrowie/?id=24 dieta czy oty艂o艣膰. Dieta=niebezpiecze艅stwo, rak, srak i inne kompilacje oty艂o艣膰/nadwaga=choroby serca, nadci艣nienie i inne kompilacje. Wyb贸r nale偶y do grubasa, nie do Was.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
wystarczy M呕 i tyle. ja nie mowie zeby w ogole sie nie odchudzac. oczywiscie, warto miec diete ale zdrowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja mama nigdy zadnej diety
nie stosowa艂a. Zawsze jad艂a zdrowo, uprawia艂a swoje warzywa w ogr贸dku, swoje owoce, mi臋so tylko od swojej matki z gospodarstwa. Te偶 ma zmiany nowotworowe, wyci臋li jej macice. A nigdy do ust nie wzi臋艂a coli nie doda艂a kostki roso艂owej do zupy ani Vegety. Tak偶e daruj sobie. Przykro mi z powodu twojej mamy, ale nie chrza艅 ze to dieta. 呕yjemy w zanieczyszczonym 艣rodowisku, wdychamy ro偶ne syfy, jemy syfy nie wa偶ne czy na dukania czy bez 偶adnej diety bo warzywa czerpi膮 z zanieczyszczonej gleby i powietrza i absorbuj膮 wszystkie 艣wi艅stwa kt贸re p贸藕niej trafiaj膮 do nas. U偶ywamy kosmetyk贸w w takich ilo艣ciach ze ich mieszaniny 藕le wp艂ywaj膮 na nasz膮 sk贸r臋 i przedostaj膮 si臋 do wn臋trza. Nic nie poradzisz. Taki 艣wiat sobie stworzyli艣my. Dukan nie ma nic do tego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
owszem, ma. od czasu zastosowania dukana zaczely sie problemy z miesiaczka, pozniej krwotoki i wlasnie problemy z hormonami (przed byly w porzadku, po wrecz przeciwnie). zreszta powiedzial to lekarz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
zreszta, nie chcecie to nie wierzcie. pisze tylko o przypadku mojej mamy, ktora przez to miala bardzo rozlegla operacje i usunieto jej macice, jajniki i czesc wezlow chlonnych. jeszcze jak kobieta jest przed porodem a pragnie dzieci to w tym momencie juz pies pogrzebany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgadzam si臋 偶e 偶yjemy
w zanieczyszczonym 艣rodowisku, spo偶ywamy zanieczyszczony pokarm i oddychamy zanieczyszczonym powietrzem, ale czy to jest wystarczaj膮cy pow贸d by dowala膰 sobie jeszcze paskudn膮 diet臋? Chyba nie :O

Udost臋pnij ten post

U mojej tez si臋 zacz臋艂y i to nie wiadomo sk膮d i przez co. Pewnie jakby byla na diecie to by tez na to zwali艂a bo zawsze si臋 szuka czego艣 na co mo偶na zwali膰 win臋 偶eby poczu膰 si臋 lepiej. Masz prawo do takich oskar偶e艅 bo jeste艣 roz偶alona, ale nie wmawiaj ca艂emu 艣wiatu 偶e ka偶dy na diecie umrze na raka! Akurat ta dieta wydaje mi si臋 du偶o zdrowsza ni偶 wiele innych z kt贸rymi mia艂am do czynienia na tym forum. Np dieta Kwa艣niewskiego. To dopiero dziwna rzecz. Dukan jest przy niej ca艂kiem ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pokoj naszym duszom
podejrzewam Nieistotne ze jestes z kola propagandy dukanowej i swoim wpisem chcesz skompromitowac krytykujacych te diete. Zeby znow wyszlo, ze krytykuja te diete tylko idioci. A ta dieta jest serio niezdrowa i kazda dietujaca to wie. Tak samo jak wiemy, ze palenie zabija i palimy oraz ze alkohol zzera komorki szare i lubimy golnac przy grilu. Pokoj Twojej Mamie i Twojej znerwicowanej duszy. I przebadaj geny, zeby wiedziec, czy nie z grupy ryzyka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m cljoidjkoka
mo偶e po prostu po diecie to wysz艂o, ale wczesniej zacz臋艂y si臋 zmiany, mog艂a o nich nie wiedzie膰 poza tym lekarze nie wiedz膮 wielu rzeczy ale tego nie powiedz膮 i nie trzeba si臋 sugerowa膰 opini膮 jednego lekarza, przede wszystkim swoj膮 ale to pod warunkiem jak kto艣 zna swoje cia艂o i zna si臋 na fizjologii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgadzam si臋 偶e 偶yjemy
Por贸wnanie diet Dukan - Kwa艣niewski, to jak por贸wnanie typu: Co mi bardziej zaszkodzi - wypicie kreta do udra偶niania rur, czy Domestosa do czyszczenia kibla. A przecie偶 jest jeszcze woda, herbata, mleko, kakao...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
chodzi mi o to, ze w momencie gdy byla na diecie po miesiacu akurat zaczely sie problemy z okresem (wczesniej nie bylo). poza tym wierz mi, ze naczytalam sie o raku endometrium i akurat ten typ jest hormonozalezny. co do diet, uwazam, ze wlasnie najlepsza jest m偶 plus wlasnie unikanie fast foofd'ow itd. dieta kwasniewskiego i tego typu dziwactwa to juz w ogole masakra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieistotne!!
wierzcie w co chcecie, mam gdzies. Wasze zycie, Wasze zdrowie. jade do mamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m cljoidjkoka
mo偶e twoja mam mia艂a jakie艣 problemy hormonalne, nie oszukujmy si臋 za takie diety niech si臋 bior膮 ludzie zdrowi i to na kr贸tk膮 met臋, ale ja szczerze m贸wi膮c nie polecam wcale i nigdy bym si臋 nie zdecydowa艂a na dukana bo wiem co艣 o prawid艂owym funkcjonowaniu organizmu

Udost臋pnij ten post

Ok przyk艂ad贸w jest jeszcze sporo np dieta kapu艣ciana. Ile mo偶na je艣膰 rozgotowan膮 kapuch臋? To w og贸le co艣 nam dostarcza do organizmu? Dieta na kt贸rej dziennie zjada si臋 p贸艂 kurnika i zagryza kogutem w niedziele zwana chyba Norwesk膮. I mog艂abym tak d艂ugo, ale mi si臋 nie chce. Mora艂 z tej bajki taki ze KA呕DA dieta jest nie zdrowa, ale miliony ludzi stosuj膮 te diety bo chc膮, bo to ich wyb贸r. Palenie jest nie zdrowe, a miliony ludzi pal膮 i maj膮 g艂臋boko raka, a przecie偶 diety nie mo偶na por贸wna膰 do na艂ogu! Tak wiec czcza dyskusja i tyle. Nie chcesz to nie b臋dziesz stosowa膰, ja chce wi臋c stosuj臋 i ju偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m cljoidjkoka
do mnie ostatnio przysz艂a matka powiedzia艂a 偶e kole偶anka jej poleci艂a diete bia艂kow膮, od razu jej odradzi艂am, dobrze 偶e mnie pos艂ucha艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dkjsfldkfjskd
Hah, wlasnie mialem napisac porownanie do papierosow.. a tu prosze... zadna bzdura nie jest straszna kafeteriankom... Jak to diety nie mozna porownac do nalogu ?? Oczywiscie ze mozna! Tylko niektorzy nie zdaja sobie sprawy z tego co robia... Pisanie, ze srodowisko zanieczyszczone, wiec dieta nic nie ma, bo ludzie pala papierosy i sie nie przejmuja... No wlasnie, pala i sie nie przejmuja. Ale czy to znaczy, ze nalezy mowic, ze papierosy nie szkodza? Idiotyzm... Ktos sobie lubi robic krzywde, to jego sprawa, tylko niech bedzie swiadomy, ze ja sobie robi i nie wmawia jeszcze innym, ze to zdrowe. Bialko silnie zakwasza organizm. Jesli sie nie wprowadza dla rownowagi produktow zasadowych do diety, to ciagle zakwaszenie i inflamacja w organizmie jak najbardziej moze prowadzic do nawet tak powaznych stanow jak rak. Nie slyszeliscie, ze dlugotrwaly stan zapalenia ma takie skutki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dkjsfldkfjskd
A ciekawe, czy dajecie dzieciom papierosy palic, skoro to i tak bez roznicy? Bo Dukanem co niektorzy madrzy i dzieci "odzywiaja"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale to jak to
chcesz powiedzie膰 偶e u twojej mamy w przeci膮gu miesi膮ca rozwin膮 si臋 wielki nowotw贸r z艂o艣liwy?? Mi si臋 wydaje 偶e to dziadostwo tak szybko nie ro艣nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rukola i bazylia
Niestety - potrafi rosn膮膰 i rozwija膰 si臋 b艂yskawicznie :O U mojej mamy tak by艂o :O To znaczy - nie po diecie, ale rozw贸j guza by艂 tak szybki :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dkjsfldkfjskd
Glupota na tym forum poraza... Tu nawet jak ktos napisze cos tak powaznego, to zostanie wysmiany i dowie sie, ze gowno wie i niech nie przeszkadza, bo wszystkie wiedza lepiej... Mam wrazenie, ze jakby statystyczna kafeterianka wylazla na jezdnie na czerwonym i ktos krzyknalby "uwazaj samochod" to uslyszalby, zeby sie zamknal bo jest debilem, a ona wie co robi i skoro wylazla, to widocznie chciala...

Udost臋pnij ten post

A nie wydaje wam si臋,偶臋 ka偶d膮 diet臋 nale偶y najpierw skonsultowa膰 z lekarzem? Przecie偶 reakcja na pewne zmiany 偶ywieniowe jest indywidualn膮 spraw膮.Wiele zale偶y od kondycji organizmu. Nieracjonalny,藕le dobrany do naszych potrzeb spos贸b od偶ywiania spowoduje zniszczenia w organi藕mie, cz臋sto nieodwracalne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paskudna koszulka
Kwa艣niewski i Dukan to dwie r贸偶ne diety wsp贸lny mianownik to ma艂o w臋glowodan贸w u Kwa艣niewskiego s膮 prporcje Bia艂ka:T艂uszcze:W臋glowodany/1kg cia艂a(wagi 艣redniej- nale偶nej wzrost minus 100) 1:1,5-3:0,3-0,8 (oby si臋 mie艣ci膰 w tych proporcjach) dukan to g艂ownie bia艂ko + niskokaloryczne jarzyny(ma艂a zawarto艣膰 cukr贸w, najlepiej bez 艣ladu t艂uszczu) bez pieczywa,ziemniak贸w i same produkty light 0% t艂uszczu , wi臋c g艂ownie bia艂ko(a na pewno b臋dzie go wi臋cej ni偶 1-2 g na kg cia艂a jak cz艂owiek potrzebuje) :( moj膮 kole偶ank臋 (astmatyczka i maj膮ca s艂abe nerki) lekarz ostro opieprzy艂 ,偶e chce t膮 diet臋 stosowa膰 bo nawet je偶eli b臋dzie pi艂a ogromne ilo艣ci wody jej organizm(i tak ju偶 os艂abiony) sobie nie poradzi i obci膮偶y dodatkowo niepotrzebnie w膮trob臋 :( tak ,偶e z dwojga z艂ego to ju偶 ta Kwa艣niewskiego ale pono膰 te偶 jest bardzo rygorystyczna :( cz艂owiekowi s膮 potrzebne bia艂ka cukry t艂uszcze witaminy i mikroelementy ale bez przesady , mo偶e faktycznie ju偶 lepiej mniej je艣膰 i wi臋cej si臋 rusza膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co艣 w tym jest
Stosowa艂am diet臋 Dukana oko艂o roku,wcze艣niej by艂am okazem zdrowia,nie mia艂am nadwagi,chcia艂am wygl膮da膰 idealnie i tyle:D. Po roku zacz臋艂y si臋 problemy ze zdrowiem,sprawy ginekologiczne guzki ,kt贸re mia艂y dziwny" sk艂ad",ostatecznie nie znale藕li przyczyny,przyznali,ze nie spotkali si臋 z podobnym "utkaniem"i umiejcowieniem/nietypowe/.Poza tym mam od jakiego艣 czasu problemy z innymi organami,szczeg贸lnie z 偶o艂adkiem,przesta艂am tolerowac bialka-po zjedzeniu uci膮偶liwe biegunki. Teraz dieta warzywna/tylko gotowane/ i makaronowa,to jedyne co mi w tej chwili nie szkodzi. Na Dukanie mo偶na szybko schudn膮膰,ale s膮dz膮c po tym jak zacz臋艂am si臋 sypa膰,nie polecam.

Udost臋pnij ten post