Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjkes

czy pochwa po porodzie

Polecane posty

Gość kjkes

staje sie luzniejsza ?

Gość ja tylko pytam dziś
po cesarskim cięciu nie po SN zalezy jak lekarz zaceruje

Gość ciekawskiOral
PO PORODZIE NIE. ALE PO MOIM SALAMI, TAK.

Gość do ja tylko pytam dziś
Cesarskie cięcie to nie poród, tylko operacja...

Gość ja tylko pytam dziś
eetam znowu operacja rwanie zęba trwa dłużej po CC po 48h w domu w pełni sprawna, bez problemu siadanie itp. dzwiganie też nie sprawia problemu. nie wiem o co to całe halo przeciw CC taka dogodnośc powinna być na NFZ oczywiście matki polki nadal mogą się męczyć godzinami.

Gość przecież nawet przy cc
jest rozwarcie.

nie jest luzniejsza.pochwa to miesien ktory wraca do poprxedniego stanu

ja tylko pytam...> no to weż daj sie potnij jełopie!!!!!!!!!!!!!!!!!! obyś po 24 wstał/a i wykonywał /a normalne obowiazki.. Gratulacje .

siren , no ok. udało Ci sie , ale wiekszośc jednak jest luzniejsza z tego co wiem , .ja nigdy SN nie rodziłam,

po porodzie kobieta staje spełniona w uczuciach macierzyńskich stosunki seksualne stają przyjemniejsze Podniecenie u kobiety wpływa na rozluźnienie pochwy Stąd przekonanie że kobiety rodzące mają luźne pochwy Sa też takie kobiety że poród i dziecko jest niechciane Wówczas może występować pochwica i mięśnie pochwy są zaciśnięte robiąc wrażenie ciasnej pochwy

Gość patryvja888
zalezy u kogo.... u mnie jest taka sama jak wczesniej.

Gość jestes coollllll
POLECAM CESARKE;cipecztka w nienaruszonym stanie, po porodzie sa zrosty na cipie, sama sie przekonasz ze bedzie ci wstyd przed swym facectrem cipsko wystawic, po porodzie juz cipeczka nabiera innego wygladu,

Gość cesarzycaa
Miałam przymusową przy drugim porodzie. Nie dość, że tną brzuch, to jeszcze macicę. Można mieć tylko trzy cesarki, bo zbyt dużo cięć jest niebezpieczne. Lekarz mi mówił, że przy trzeciej obowiązkowo podwiązują jajowody. Do tego nastraszył mnie, że jak w ciągu roku zajdę w następną ciążę to następne dziecko może rozerwać bliznę i co wtedy? Rok się bałam seks uprawiać, bo żadne zabezpieczenie nie jest w 100% pewne. A jak przytyłam (niedużo) to na brzuchu w miejscu blizny zrobiło mi się takie wgłębienie, jakby brzuch był przedzielony na pół. Ostatnio jedna kobieta po cesarce umarła, bo wypuścili ją zbyt szybko ze szpitala. To nie jest takie bezpieczne jak myślicie. "po CC po 48h w domu w pełni sprawna, bez problemu siadanie itp. dzwiganie też nie sprawia problemu." A ja tylko pytam dziś wcale nie miała cesarki. Mi lekarz powiedział, że dźwigać nie wolno. A boli dłużej niż 2 dni. Ja kontrolowałam ruchy i oddech żeby mniej bolało. :o

Gość do ja tylko pytam dziś 21:54
I co kłamiesz jak nie miałaś cesarki. Od razu widać, że nie miałaś po tym co piszesz. Nie masz w ogóle o niej pojęcia.

a skad ty jankesa wiesz ze pochwy sa na ogol luzniejsze po sn.nie rodzilas to sie nie wypowiadaj.wogole to jestem dumna ze urodzilam sn bez zadnych srodkow przeciwbolowych.ja widzialam kobiety po cc i czesto po sn bol jest wiekszy niz po cc.

Gość anexxis
dokładnie, po CC lezy się z 5 dni w szpitalu.

Gość anexxis
siren - a Ty jesteś włąsnie taka skretyniała Matką Polka, dumna bo urodziłaś sn bez znieczulenia itd? Ja też urodziłam naturalnie, bardzo szybko - dumna z tego nie jestem, poza tym chciałam dostać znieczulenie ale mi odmówiono. Z czego tutaj być dumnym, jak swiat jest stary kobiety rodziły SN i nikt im medalu nie wręczał

ale co za glupoty wypisuja kobiety po cc jak nie wiedza.pewnie tak sie chca dowartosciowac :P

Gość tal poród hhahaha
lewatywa to też "robienie kupy" nie ? :D szczegół że nie musisz przeć i masz osrane wszystko w koło .

Gość nei_nei_z_marchewka (i kijem)
A nikt Was drogie "nowoczesne" mamusie nie uswiadamial, ze porod SN bez wyraznych przeciwwskazan jest przede wszystkim korzystniejszy dla dziecka? Czy moze jednak wygoda matki jest wazniejsza? To gratuluje podejscia...

dobre sobie !!! jakie rozwarcie przy cesarce :) Mialam cesarke , sama sobie ustalilam date.....zadnego rozwarcia nie zauwazono :) Nigdy nie rodzilabym SN toz to barbarzynstwo!!!! Szkoda Cipki :)

A coreczka jest pelna sil witalnych :) I wmawiajcie sobie , ze silami natury to lepsze dla dziecka itp.... Jakbyscie miay wybor 80 % wybraloby CC

Gość ja wole sie meczyc
i nie miec blizny tym bardziej ze mam juz jedna po usuwaniu wyrostka

Wygoda matki jest bardzo wazna !!!! Zyjemy w XXI wieku :)

ja nie mam zadnej blizny, no, ale zalezy jaki "oprawca" kroi Twoje cialo :)

i pocieszacie sie , ze nie ma blizny itp .....itd..... ale jakbyscie mialy wybor to opinie zapewne bylyby inne...

Gość nei_nei_z_marchewka (i kijem)
Rodzilam corke 15 minut :D Po to sa szkoly rodzenia, zeby rodzic nie tylko kroczem, ale i glowa :P