Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mondzia

Pęknięcie paznokcia!!!

Polecane posty

Mam problem z paznokciem dużego palca lewej stopy. Jakiś czas temu na jakiejś imprezie inna dziewczyna niefortunnie stanęła mi obcasem na paznokciu. Oczywiście pojawił się siniak, trochę tam "pod spodem" krwawił, bo zrobił się skrzep. Paznokieć "wybrzuszył się" (oddzielił się od "podłoża"), zaczął już ładnie wyrastać nowy, równy (przynajmniej tak się wydaje ;)) i płaski, a cała gama sinych kolorków zaczęła przesuwać się do przodu wraz ze wzrostem paznokcia. Pewnie bez problemów nowy by wyrósł, ale pech chciał, że przedwczoraj uderzyłam o kant schoda - nic nie bolało ani dalej nie boli, ale w miejscu, gdzie wytworzyło się wybrzuszenie i była taka poprzeczna bruzda, paznokieć pękł i wydaje mi się, że zaczął odchodzić, od bocznego wału. Na razie zakleiłam go plastrem i chodzę ostrożnie, żeby nie podwadzić, ale co dalej z tym zrobić? Obędzie się bez zrywania paznokcia u lekarza?

Opieka Medyczna już od 2,70 za dzień. Opieka Medyczna SIGNUM -24h Infolinia Medyczna - 7 dni w tygodniu - 365 dni w roku 800 placówek w całej Polsce pakiety opieki medycznej 3 lekarzy pierwszego kontaktu 26 lekarzy specjalistów konsultacje profesorskie 22 zakresy 230 rodzajów badań laboratoryjnych 25 zakresów badań diagnostycznych medycyna pracy 24h pomoc ambulatoryjna 24h wizyty domowe usługi pielęgniarskie profilaktyczny przegląd stanu zdrowia roczny bilans stanu zdrowia testy alergiczne prowadzenie ciąży szczepienia ochronne profilaktyka stomatologiczna 9 zakresów zabiegów rehabilitacyjnych 24h transport medyczny 61 zakresów chirurgii jednego dnia. Dowiedz się więcej Marta Żalińska, 502-159-660, marta_zalinska@wp.pl