Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowa8246594

Jeśli mam 16 lat i jestem w ciąży to mogę chodzić sama do ginekologa?

Polecane posty

Gość anonimowa8246594

Cześć ;) mam 16 lat i jestem w 3 miesiącu ciazy. Pierwszy raz byłam prywatnie (miesiąc temu) ale niestety ten lekarz u którego byłam nie bedzie potem przy porodzie a zalezy mi na tym żeby był więc zapisałam się do innego na kase chorych. Czy muszę chodzić z mamą do ginekologa? czy moge sama ? i czy mama powinna podpisać jakąś zgodę na badanie mnie?

Gość darek 2669
o maryjo, wpadłaś? współczuję

Gość MAX 22
Czy urodziłaś sie wczoraj i nie wiesz o środkach antykoncepcyjnych? A co na to ojciec dziecka, on moglby z Tobą chodzić na wizyty lekarskie. Urodzisz dziecko i co dalej, czy jesteś gotowa być stuprocentową matką. ?

Gość bardzo współczuję
mama musi z Tobą iść, aby okazać dowód ubezpieczenia. Bo na pewno jako uczące się dziecko podlegasz pod jej ubezpieczenie.

myślę, że możesz sama jeśli weźmiesz książeczkę ubezpieczeniową mamy czy taty - tą w której jesteś wpisana a tak na marginesie - jeśli poród przebiega prawidłowo to lekarza przy tym nie ma, przychodzi dopiero założyć szew. poza tym raczej trudno będzie ci trafić z terminem na dyżur twojego lekarza. no chyba że to ma być cesarka, to inna sprawa