Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmrożona jak mrożonka

Imie mnie zmroziło.

Polecane posty

o matko, a co mają mówić: "Honorato, podejdź do mnie"??? chyba każdy rodzic zdrabnia imię swojego małego dziecka, mówimy Stasiu, Aniu, Basiu, Krzysiu, więc co złego jest w Kseniu?

Gość to wszystko jest takie dziwne
wielmożnemu państwu w dupie sie poprzewracało,jak można pięciolatce dać HONORATA albo Roksana to też wydaje sie dziwne,takie kurewskie,a panstwo szanowane jedynie Adam , byłby w porzadku,gdyby nie był ADAMEM KSAWERYM .;

Gość jak zdrobnić imię
jak zdrobnić imię "Łucja"? Bardzo mi się podoba, ale chyba nie ma zdrobnienia??? Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej do małego dziecka tak mówić ciągle "Łucjo" to chyba dziwne???

Gość łucja może być np.lusią
to zależy od rodziców,od dziecka czy sie podoba,czy nie ja mam cicoię Lusię - tak naprawdę to Łucja,ale przyjęło sie Lusia.;)

a Katarzyna można dać pięciolatce? albo Barbara, Aleksandra, Zofia czy Danuta? wiele imion brzmi bardzo dorosło jeśli ich nie zdrobnimy...

Ja rozumiem- różne gusta. Ale dlaczego pd razu coniektórzy obrażają posiadaczy imion? Co za prostactwo .. Niektórzy anonimowość traktują jak pozwolenie :/ chamstwo. (I nie mówię tu tylko o tym topiku- ale to już któryś z kolei i nawet w tak spokojnym z ppzoru temacie kupa jadu..) żal!!!

Gość jak zdrobnić imię
Dzięki za odpowiedź, ale Lusia to coś okropnego :o Nie zrobię tego dziecku, szukam innego imienia w takim razie. Bo nawet jak ja nie będę jej tak nazywać to zawsze ktoś inny może wpaść na ten wspaniały pomysł :o

Gość a ja znam..12
Ismene, Tristiana, AGRYPINE, Apolonie i Tatiane to ostatnie najlepsze jako można dziecku taką krzywdę zrobić. Te Jesiki i inne imiona to przeważnie same patologie. Rodzice chcą się poczuć lepsi, i nadają takie wymyślne imiona.

Gość gdybym byla facetem
moje latorosle maja stare imiona z historia i nie zgadzam sie by byly zdrabniane. dzieckiem sie jest tylko nascie lat a pozniej sie kilkadziesiat lat z tym imieniem zyje.

Gość jak zdrobnić imię
Tak, ale np. ja jestem dorosła i mnie zdrabniają, głównie teściowie, co mnie wkurza niezmiernie. Więc nie zrobię tego dziecku żeby w dorosłym życiu ktokolwiek miał możliwość zdrabniać jego imię do czegoś takiego jak Lusia :o

Gość jak zdrobnić imię
A może Lucy? :D Będzie prawie jak Łucja, a przy tym i światowo i serialowo :D

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
a moje dzieci mają na imię Beatka, Sylwia i Max. Co o tych imionach sądzicie?

Gość do elisy
Danuta, Helena, Barbara, Zofia bardzo eleganckie imiona, za granica tez latwe do wymowienia, zawsze beda uzywane a Dżesiki i Wanesy w koncu przemina a te wymionione trwają od wieków i trwać będą

Gość a może tak:
moja koleżanka jak się dowiedziała że jest w ciąży to powiedziała że jak będzie córka to nazwie ją Dobrosława lub Dobrawa. Rozmawiałam z nią i powiedziałam jej żeby chociaż na drugie jej dała inaczej,albo żeby postawiła się na jej miejscu za 10-15 lat.Ale ona twierdzi że wszystkim się podoba i już.

Gość beata to katastrofa. max -psin
kkkkkkkkkkkkk

Gość oooooooooooooooonie
dziwkarskie imiona - SAMANTA, Dżesika, Andżelika!!!! obżydliwe

Gość olivia dunham
ale co ci do tego jak kolezanka da na imie dziecku?? Boze co za nietolerancyjny narod:o wszystkiego sie potraficie czepic co nie dotyczy was

Gość do elisy
Samanta mi sie podoba. Samanta Fox

oooooooooooooooonie - wszystkie które wymieniłaś są bardzo popularne wśród cyganów

ja mam kolezanke ktora ma na imie Delfina calkiem fajne imie, tym bardziej ze jej nazwisko to Potocka ;) smialismy sie w liceum bo kolega spytal jak jej siostra ma na imie, Rekina?:P

Gość do elisy
Angelika a nie Andżelika, to juz jest stare imie własciwie, ale Dżesiki, Waneski i Nikolki mnie irytuja straszliwie.

Gość to tak naprawdę trudna sprawa
dobrać imię. jest tyle fajnych ciekawych ,ładnych. a ja mam jeszcze inny problem. Mam w rodzinie aleksandrę. cud dziewczyna, najładniejsza jaką kiedkolwiek widziałam. ma 18 lat ,wyglada jak modelka, przesympatyczna,przemiła, przeuczynna,uprzejma. no tak mi sie spodobała ta dziewczyna,ze sama bym dała naszej córce tak na imię. jestem w 7 miesiacu i zadne imię nie podoba mi się jak ta Aleksandra. mała Ola,oleńka,Olusia. większa Aleksandra. ale to dośc bliska rodzina, chyba nie wypada nadać takiego samego imienia? To siostrzenica mojego męża (córka siostry ciotecznej mężą)ale mimo wszystko ,chyba za blisko. będę całe życie żalowała,jeśli tak nie dam. no ale cóż....

Gość oooooooooooooooonie
Ale mi się po prostu tak kojarzą, te imiona nosiły też niezwykle popularne w czasach mojego dzieciństwa - lale Barbie

Gość milenka8319
"ja mam kolezanke ktora ma na imie Delfina calkiem fajne imie, tym bardziej ze jej nazwisko to Potocka smialismy sie w liceum bo kolega spytal jak jej siostra ma na imie, Rekina?" a ich brat ma na imię Orkan :D

Gość oooooooooooooooonie
Aleksandra i Aleksdander - to dostojne, piękne imiona

Gość a może tak:
ja jestem tolerancyjna tylko potrafie postawić się na miejscu tego dziecka. no ale nie ważne.Nie powiedziałam że jest brzydkie czy coś w tym stylu.

Gość do elisy
Każde imie jest ładne bo każdemu sie co innego podoba ale imie musi pasować do nazwiska i spolszczanie imion na siłe tez jest irytujące.

Gość Berenikaxcv
Ja mam na imię Berenika i mi się podoba. ;) A córce dałabym na imię Martyna albo Matylda

Gość a ja powieeem taaak..
miałam kiedyś w klasie chłopaka o imieniu Abelard.