Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co nie chce karmic piersi

kiedy przestałyscie karmic piersia??

Polecane posty

Gość mama synka i zaraz coreczki
ptysiamysia "a tak z ciekawosci - bo ja jeszcze mama nie jestem, ale sie staram o ciaze - jak piszecie 'z butli' to chodzi wam o wasze tyle ze odciagane mleko czy o mleko modyfikowane?" My przeszlismy na modyfikowane i dziekuje Bogu, ze mama mnie namowila, bo koszmarnie wspominam te 2 miesace, karmienie, odciagania...tragedia. Teraz juz przynajmniej wiem co i jak i drugi raz tych samych bledow nie popelnie. Bedzie od razu modyfikowane i juz.

Moja córka ma już prawie 8 miesięcy i nadal karmię. Próbowałam przejść na butelkę, ale ona nawet spojrzeć na nią nie chce, może cały dzień nic prawie nie jeść, ale z butelki nie wypije. Swoją drogą, to dla mnie karmienie piersią jest wygodne - żadnych butelek, podgrzewania, studzenia, mycia itd... No i mleko zawsze " pod ręką".

Gość izolda4
w 7 miesiącu

2,5 miesiaca, później przez miesiąc ścągałam i dawałam w butelce swoje a jak nie starczało to mm . Ale była wielka wojna o butelke ;/

Synek ma 3,5 mca, dalej karmię piersią, jedynym problemem były bolące brodawki, karmię od drugiego tygodnia przez kapturki, chyba nie potrafiłby bez nich jeść. Mam zamiar przestać jak będzie miał 9-10 mcy, może nawet do roku pokarmić... Mam dużo mleka, nawał to było kilka dni na początku, żadneg zapalenia piersi, zastojów, młody świetnie przybiera na wadze (waży prawie 7 kg) a ja jak byłam chora czułam się spokojniejsza jak miał moje mleko z przeciwciałami. Nie zawsze trzeba "wytrwałości"- u mnie to nie problem, fakt że synu czasem zasypia przy piersi, ale wtedy odkładam go i śpi, nie wiem co za problem... je długo, a nie za często, przesypia 8-9 godz. w nocy...