Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona mama

będę miała cesarskie cięcie

Polecane posty

Gość przerazona mama

termin juz niedlugo od poczatku ciazy wiedzialam, ze bedzie do cesarka z przyczyn zdrowotnych. W glebi ducha cieszylam sie, bo porod naturalny zawsze mnie przerazal. Dzis trafilam na ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=qrIXa1uNuBk wolalabym jednak silami naturalnymi rodzic ... :( jestem przerazona.

Gość pytankooooo
to niestety jest operacja,wiec widok nieprzyjemny. sama operacja nie boli,nic nie czujesz. jednak juz po ja czułam sie koszmarnie,ból byl straszny i przez kolejne 3lata mowilam ze nigdy wiecej drugiego dziecka (bo w pl mialam z gory zaznaczone ze bede miala cc ze wzgl na kregoslup) . jedna dziewczyna byla po drugim cieciu i wrecz biegała po sali :) jak juz bedziesz miala maluszka przy sobie to bedzie ok! teraz jestem w uk i mam nadzieje ze szczesliwie donosze ciaze,a czy bede rodzic naturalnie czy przez cc to wielka niewiadoma i to mnie przeraza. juz wolalabym miec cc niz po porodzie naturalnym byc unieruchomiona zw wzgl na bol kregoslupa,ktory daje mi nieźle popalic. przerazona mamo-damy rade!!

Gość nareszcie lato
Nie bój się ,ja miałam trzy .Brzuszek zszyty parę dni boli bo to operacja ,na drugi dzień już wstałam ,ale to nic w porównaniu z bólami porodowymi,ja z pierwszym się męczyłam 26 godz myślałam że umrę 0 znieczulenia bo to daaaaaaawno było a potem sruu szybko na cesarkę,drugie to od razu na stół ,trzecie też i więcej już nie wolno mi mieć dzieci.NICZEGO SIĘ NIE BÓJ ,POWIEM WRĘCZ TO RACZEJ KOMFORTOWA SYTUACJA.Powodzenia :)

Gość mamamama26
ja też wolałam cc i miałam cc i dzięki Bogu - sm mnie przeraża i dalej przerażał - filmików nie oglądaj bo jak siedzisz np. u dentysty tez nie patrzysz co tam robi a widok jest czasami okropny - wazne że szybciutko i bezpiecznie wyjmą maluszka - mnie bolało bardzo krótko bo jak tylko im powiesz to dostajesz środku przeciwbólowe - najgorzej wstać a potem to już leci - na 3 dzień już super chodziłam a po tygodniu wręcz śmigałam jakbym nie rodziła - wydaje mi się że zszyte po sn krocze jest gorsze niż rana po cc

Gość lutnicaa
rodziłam siłami natury. Męczyłam się w trakcie porodu okropnie. Ale widziałam też dziewczyny po cesarkach. One w trakcie miały w miarę luzik, za to po cięciu męczyły się. Z perspektywy czasu to wolałabym pomęczyć się w trakcie porodu niż cierpieć mając dziecko na świecie. Po porodzie nic mnie nie bolało, normalnie chodzilam, nie miałam szwów i wogle;p A tamte, bidulki