Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problmaaiiq

PYTANIE o PROTEZE DENTYSTYCZNA

Polecane posty

Gość mam problmaaiiq

PYTANIE o PROTEZE DENTYSTYCZNA ,musze usunac po wypadku reszte zebow tj 13 i zrobic szybko proteze jakie sa koszty i na czym sie taka proteza trzyma jak usune reszte zebow

Gość mam problmaaiiq
nic nie zostanie.

Gość yttytytyty
a jaki mialas wypadek i czemu musisz usuwac zeby?

Gość mam problmaaiiq
bo mam paradantoze a byl wypadek i mialam wybite i duzo ziemi sie dostalo ,i to pognebilo sprawe a protezy najtanszej nie chce tak 1500 zlotych

Gość podnoszeeeeeee
moze ktoss sie jeszcze wypowie

Gość podnoszeeeeeee
do 1500 za proteze

Gość podnoszeeeeeee
i tylko na slasku

Gość Nie usuwaj resztek zębów!
Odpowiednio okoronowane mogą być podstawą do tzw. protezy szkieletowej, ktoa jest tysiąc razy bardziej komfortowa, niż plastikowe kopyto. Kosztuje dużo, ale jeśli wypadek nie był z twojej winy, dużo powinien dołożyć ubezpieczyciel. Jeszcze raz powtarzam, nie rób z siebie kaleki! Nie usuwaj zdjęć! To bardzo ważna sprawa! Ja wiem, korony na połamanych zębach (metalowe, z porcelanową powłoką) to kupa kasy, ale po pierwsze możesz na nich zrobić mosty (droga opcja), a po drugie stanowią podstawę do protezy szkieletowej (opcja tańsza). Z uwagi na ważność tematu, weź kredyt, sprzedaj co masz, bo zdrowie jest najważniejsze, a usuwając wszystkie zęby robisz z siebie kalekę do końca życia. W protezie szkieletowej czujesz smak i nie masz odcisków na podniebieniu, nie wypadnie ci w najmniej odpowiednim momencie. Przemyśl!!!!!!

Gość jkgur
masz racje ale mam paradentoze i wszystkie zeby ktore mi zostaly to 13 a po wypadku wszystkie sie ruszaja.

Gość kliklikm
Zasięgnij porady dobrego protetyka.

Gość fffdfgdf
a ile masz lat?

Gość jak nawet do kalendarza nie
a to górna czy dolna? Z górna to problemu nie ma, bo zwykle tak dopasują, że świetnie się trzyma. Gorzej z dołem, bo muszą świetnie dopasować do żuchwy. Ponadto mogą zrobić to dopiero 6 tygodni po wyrwaniu, jak wszystko się zagoi. Najlepiej pójdź gdzieś do prywatnego gabinetu, który ma umowę z NFZ. Wtedy pójdzie to najszybciej i nie zapłacisz nic

Gość khui
musze miec cala proteze, tylko nie wiem jaka wybrac

wiecie ja myślę, że w przypadku utraty zębów i ich wypełniania to najlepiej jest się udać do dobrego dentysty protetyka, który się w tym specjalizuje, jak doktor Urszula Kuczyńska, żeby dobrał najlepsze rozwiązanie i pokazał, wytłumaczył, jak będzie proteza wyglądać. Bo jednak jeśli ktoś nie zna się za bardzo na rzeczy to znaczy nie zajmuje się tym to ciężko powiedzieć co i jak po kolei się robi. Dobry specjalista potrafi zdziałać cuda, nawet nie będzie znać, że to nie są Twoje zęby.

Gość Ewa

Jeśli chodzi o protezy zębowe to polecam Pracownie Pięknego Uśmiechu w Borowie. Proteza elastyczna sprawdza się u mnie w 100%! Jedzenie,mówienie i uśmiechanie się przestało być dla mnie wyzwaniem. Dodatkowo cenowo wyszło mniej niż się spodziewałam!