Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula31

jak często karmić piersią starsze niemowlę?

Polecane posty

Gość kasiula31

moja mała ma 10 miesięcy, planuję karmić ją piersią do ok. roku. daję jej pierś po przebudzeniu, przed zaśnięciem i raz w nocy. poza tym je obiadki, kaszki, deserki, itp. czy to nie za rzadko, gdzieś właśnie przeczytałam, że powinno się karmić 4 razy na dobę (piersią lub mieszanką)

Gość kasiula31
up

Gość kasiula31
?

Gość hrfthyuytfyjhny
Dołącz jeszcze jedno karmienie po południu piersią lub mieszanką i będzie ok. Ja karmiłam syna w tym wieku: rano, po pracy, przed snem - to piersią i raz w nocy ok. 3 nad ranem dostawał butelkę. Karmiłam piersią 11 m-cy, w 12 m-cu synek sam zrezygnował z picia i jedzenia w nocy.

Gość a ty wiesz
że karmienie piersią ma sens do około 9 miesiąca życia? potem w mleku nie ma już żadnych wartości odżywczych, których maluch nie znalazł mi w jedzeniu, które mu podajesz. Karmienie dla samego karmienia - nonsens, no chyba, że dla wygody.

Gość hrfthyuytfyjhny
do tej osoby powyżej - idź się leczyc kochana, bo takimi bzdurami tylko się ośmieszasz niektóre matki karmią do 3 roku i tobie nic do tego mleko matki zawsze zawiera dla dziecka najlepsze składniki i wartości odżywcze, uważasz, że KROWIE jest lepsze ? nie masz pojęcia o karmieniu, bo sama pewnie nie karmiłaś a co ? po 9 m-cu dziecko już nie rośnie, nie potrzebuje przeciwciał, białka, tłuszczu ? poczytaj sobie o różnicach pomiędzy składem mleka kobiecego, a mleka OD KROWY , w nawiasie : mieszanki modyfikowane to też mleko krowie mleko matki zawsze się dostosuje do potrzeb dziecka np. latem w upały zawiera więcej wody, a zimą i w nocy więcej tłuszczu, mleko kobiece matki , która karmi roczne dziecko ma całkiem inny skład niż siara dla noworodka, idź się doucz do poradni laktacyjnej, a nie głupoty piszesz karmiłabym dłużej, ale straciłam pokarm przez pracę i brak czasu na jedzenie, szkoda, ale i tak się cieszę, że tak długo karmiłam

Gość do hrfthyuytfyjhny
A co cie tak oburza "douczona" kolezanko? To, ze niektore karmia do 3 roku, a nawet o zgrozo dluzej nie swiadczy wcale o tym, ze robia dobrze :O (mam na mysli uzaleznienie psychiczne, bo to jest czesto powodem dlugiego karmienia) Mleko ma najlepsza wartosc i zaleca sie karmienie dziecka do ukonczenia przez nie 6 miesiecy - tak zaleca wielu pediatrow polskich i zachodnich i to jest tez powodem dlaczego na zachodzie miedzy innymi nie ma reklam pierwszych mieszanek (tylko tych kolejnych 2, 3 itd.) Natomiast im dziecku wprowadza sie wiecej stalych pokarmow tym mleko traci swoje cudowne wlasciwosci, takze dla rocznego dziecka, zakladajac, ze je wszystko normalnie takie mleka nie ma zadnej wartosci oprocz uspokajania sie przy piersi.

Gość kasiula31
hm, a tak z ciekawości, jakbym jej zaczęła znowu podawać pierś o 14 po obiadku, to laktacja się znowu rozkręci?

Gość MamaAli
Loo matko az sie czytac nie chce,to wedlug ciebie jak mija ten 6 czy 9 miesiac to co,organizm ma jakis kalendarz i zaczyna produkowac wode zamiast mleka? Moja corka ma 10miesiecy i karmie ja raz w nocy,rano po przebudzeniu,raz w ciagu dnia i wieczorem.

Gość do MamaAli
Troche ograniczone te twoje myslenie kolezanko :o NIe chodzi o TWOJ organizm, ale o to, ze dziecko juz dostaje wiele normalnych pokarmow i nie ma wielkiego zapotrzebowania na twoje mineraly, witaminy i inne, bo otrzymuje je w pokarmach stalych. Rozumiesz czy dalej tlumaczyc?