Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzczerejPorady

Zawaliłam rok w LO. Zostać czy przenieść się do zawodowej? WAŻNE !!!

Polecane posty

Gość wbrew obiegowym opiniom
zawodówka też nie daje kokosów i to nie jest tak, że snoby idą do liceum i za karę potem są bezrobotnymi, a osoby z zawodówek żyją jak w Madrycie, szczególnie taka fryzjerska, po ktorej raczej nie wyjeżdża się do Anglii. Wiesz mniej więcej na czym polega praca fryzjerki: musiałabyć po tej szkole szukać pracy u kogoś (rozejrzyj się, jak jest z ofertami pracy dla fryzjerów) lub założyć własny interes - co jest bardzo kosztowne.

Gość Biedny_Muzyk
ja akurat po ukonczeniu liceum i analizie rynku pracy w poszukiwaniu ofert z gorycza stwierdzilem ze po zawodowie bym juz mial niezla robote...

Gość Navya
Jak ktoś chce to sobie poradzi w LO. ja super inteligentna nie jestem ,a byłam w najlepszym LO w mieście , miało bodajże 16 miejsce w Polsce w rankingach

Gość wbrew obiegowym opiniom
To wcale nie jest takie oczywiste że miałbyś lepszą robotę. Może tak, może nie. Zawodówka jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które mają zamiar pracować w konkretnym zawodzie, a nie tylko zrobić papier i odłożyć na lepsze czasy niczym punkt do cv.

Gość Biedny_Muzyk
owszem mialbym bo bylo sporo ofert dla ludzi po zawodowkaach z wyplatami 2000-4000 a po liceum mam bezrobocie

Gość Navya
tak też bywa ,że ludzie po zawodówkach zarabiają więcej,ale i są tacy co po nich nie mają za wiele kasy np taka zatrudniona fryzjerka w salonie chyba wiele nie zarabia Jak się interesujesz takimi rzeczami idź na kometologię to Twoje możliwości się zwiększą a i w salonie będziesz przecież mogła pracowac jakby co

Gość Biedny_Muzyk
co do fryzjerstwa to niewiem jak sie zarabia ale ojciec kumpla jest zwyklym fryzjerem i stac go na utrzymanie studiow dwojki dzieci i to na niezlym poziomie

Gość gość
A może liceum zaoczne ? To nie jest taka zła opcja. W trakcie nauki możesz znaleźć pracę i w jednym czasie pracować i się uczyć.

Gość gość
Liceum zaoczne to super sprawa ! W tygodniu można pracować normalnie a w weekendy uczyć się. Bardzo wygodna sytuacja dla wielu osób. Można kontynuować naukę nawet w taki sposób.

Gość gość
Można iść do szkoły dla Dorosłych. Tam tak samo uczą, tylko wiadomo jest mniej godzin. A jest o wiele lepiej. Zajęć jest mniej, ale też inaczej do Ciebie podchodzą nauczyciele i wogóle :)

Gość gość
Zawaliłem rok w liceum z powodu lenistwa. Obecnie jestem inżynierem po politechnice.

Gość gość
Jezus maria ludzie patrzcie na daty

Gość gość
Wyglada na prowo :)

Gość gość
Sprzed pięciu lat na dodatek

Gość gość
Hej mam pytanie jak wygladaja semestry w zaocznym lo bo ja chdze do dzienngo i jestem w pierwszej klasie i chcialam sie przeniesc i czy moge od drugiego semestru czy dopiero od wrzesnia

Gość gość
Można przenieść się bez problemu na wyższy semestr, jeśli oczywiście szkoła taki posiada. Wnioskuję, że przez ten nabór letni chyba wszystkie szkoły otwarły 1 sem Lo, więc nie powinno być większego problemu z zapisem na II sem. lo od lutego. Jesteś osobą pełnoletnią ? jeśli nie to taki zapis musi być z opiekunem prawnym ;)

Gość gość
Nie masz wykształcenia średniego, nie masz matury? Przerwałeś edukację i nie wiesz co dalej? U nas możesz ukończyć szkołę PODSTAWOWĄ, GIMNAZJUM lub LICEUM dla dorosłych. CZESNE i WPISOWE 0 zł!! Przyjmujemy tez na wyższe semestry. Polecamy również kurs eksternistyczny - szkoła średnia w mniej niż 1 rok ! U nas rekrutacja trwa cały czas. Rozpoczynasz w lutym lub wrześniu ! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678 Można zapisać się również za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl