Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina92

studia - co wybrać?

Polecane posty

Gość ewelina92

właśnie skończyłam LO i idę na studia ale nie mogę się zdecydować, zdawałam rozszerzoną chemię, biologię i angielski, waham się między dietetyką, fizjoterapią, pielęgniarstwem i kosmetologią, w sumie wszystkie te studia mi się podobają problemem jest tylko to że nie wiem które będą dla mnie lepsze pod względem przyszłości, po których znajdę łatwiej i lepiej płatną pracę? co mi polecicie? bo myślałam o tym czy dietetycy są jeszcze potrzebni i czy nie będzie problemu z zatrudnieniem potem i tez o tych strajkach pielęgniarek itd. choć po pielęgniarstwie chciałam zrobić specjalizacje instrumentariusz... co robić?

mylse,ze najlatwiej znajdziesz prace po pielegnairstwie,ale na toim miesjcu to zastnanowilabym sie czy nie polaczyc studiowania z nauka jezyka obcego i wyjechac za granica. w polsce chyba pielegnairki nie zarabia wystarczajaco duzo biroac pod uwage ze jest to wg mnie ciezka praca.

Gość z tego co widze . . .
najlatwiej bedzie znalezc prace po pielegniarstwie, najtrudniej po dietetyce (nie idz na to!). Polecam pielegniarstwo, praca ciezka, nauki duzo, ale przynajmniej pewny zawod. Co do fizjoterapii nauki podobnie jak na pielegniarstwie, ale jest jedno ale musisz byc sprawna fizycznie! o prace w placowkach publicznych ciezko, w prywatnych rowniez. Kosmetologia, nie wiem, ale kolezanki sa po technikum kosmetycznym i prace maja w zawodzie, wiec chyba ciezko nie jest na rynku pracy. Dietetyka - bron boze, nigdzie po tym roboty nie znajdziesz ;/

co do zarobkow pielegniarek, moje kumpele zarabiaja po licencjacie 2 tysie do reki.

Gość pomyslracjonalnie
Nie patrz na to pod względem łatwości znalezienia pracy tylko pod kątem zarobków. Co z tego, że po pielęgniarstwie masz największą szansę na to, że znajdziesz zawód jak będziesz zarabiać 2 tysiące ? Rozwiązanie jest proste - kosmetologia albo dietetyka. Kobiety (i coraz częściej mężczyźni) dbają o siebie cały czas. Zawsze będą się odchudzać i upiększać. Załóż swoją firmę, mały biznes - 10 tysięcy miesięcznie spokojnie z tego wyciągniesz, a dodatkowo sama sobie będziesz szefem.

dietetyka chyba cie porabalo dziewczyno ;/ dietetykami coraz czesciej sa lekarze - wystarczy ze zrobia kurs! z takimi nie ma co konkurowac.

Gość eeee 2 tysiace to malo
nie oklamujmy sie praca pielegniarek wyglada najczesciej tak, ze jeden los pracuje reszta sie opierdala :) trzeba tylko popracowac nad tym by nie byc tym oslem :D

Gość koleżanka234
pielęgniarstwo!! pielęgniarki nawet po 3000 zarabiają a po specjalizacji takiej jak piszesz to juz konkretna kasa jest

Gość koleżanka234
ja po pielęgniarstwie zarabiam 3300 na miesiąc a nie pracuje za dużo ;p a dietetyka to zawód bez przyszłości nie idź na to bo pracy nie ma

Gość lola23x
jestem też po dietetyce i pracy w zawodzie nie znalazłam, pracowałam trpchę jako sprzedawczyni i teraz robie drugie studia bo inaczej nie widze dla siebie przyszłości a całe życie na kasie mnie nie kręci

Gość radek_19
a co z fizjoterapią? nie wiecie jak z praca potem?

Gość niwaaa
zdawalas rozszerzony angielski i jak trudno bylo??? na czym to polega np ustny z ang na czym polega??