Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolący brzuuszek

poważne zaparcie u dziecka! POMOCY

Polecane posty

Gość Moje dziecko wyszło z anemii
dostając zamiast żelaza Nutridrinki z Nutricii. To takie kompletne suplementy diety, sprzedawane w postaci mlecznych smakowych zawiesistych napojów w aptekach, w buteleczkach podobnych do Actimela. To te same płyny jakie aplikuje się dzieciom żywionym pozajelitowo. Oczywiście podawanie ich to ostateczność, tak jak podawanie żelaza i zgadzam się z przedmówczyniami, że nie ma niczego lepszego dla dziecka jak normalna zdywersyfikowana zdrowa dieta bogata we wszystkie składniki pokarmowe i spełniająca dzienne zapotrzebowanie na nie.

Gość ja bym nie wracała do pracy
i jak mały? Ogólnie to trzeba dawać dziecku dużo pić bo ciepło jest, moja zawsze w lato ma problemy, bo mało pije, muszę za nią latać z piciem, bo sama rzadko woła pić. U nas tez działa, ale dopiero na drugi dzień siemię lniane (łyżeczkę siemienia zalewam pół szklanki wrzątku, poczekam pół godziny aż siemię puści kleik, przecedzam, słodzę do smaku i podaję do picia o konsystencji syropu )

Gość bolący brzuuszek
No maly niestety dalej się nie mógł wypróżnić,więc zadzwoniłam po znajomą pielęgniarkę i ona zrobiła lewatywe :( . Wyglądało to strasznie,płakał,wyrywał się no ale się załatwił . :(

Gość troche tego nie rozumiem
Lewatywa to środek wyłącznie doraźny. Trochę, przynajmniej takie robisz wrażenie, nie słuchasz mądrych rad, które kobiety Ci tu dają. Powinnaś szczególnie zadbać o dietę synka po tej lewatywie żeby nie zafundowac mu znowu takiego koszmaru. Włącz sugerowane warzywa, rób raz w tygodniu barsz i staraj się przekonać go do produktów zbożowych. Na wiele rzeczy dopowiadasz "ale on nie lubi" to szkoda, że wczesniej nie zadbałaś żeby polubił. Późniejsze nawyki dzieci wynikają z ich żywienia w dzieciństwie wczesnym. Jeśli nie poznają odpowiedniej gamy smaków potem mają do nich rezerwę. Poza tym ja jak byłam dzieciem z sernika na zimno w jendym tygodniu jadłam masę w innym tylko galaretę, bo miałam takie rzuty, ze nie lubię i przechodziło. Gdyby to ode mnie zależało od dziecka nie jadłabym mięsa, ale mama zawsze wciskała mi chociaż pół kotleta i nie wspominam tego jako koszmaru.

powiadasz NIE LUBI ! to próbuj !!!! moj nie lubił surówek i innych dodatków do obiadu teraz wcina wszytko troche trwało przekonanie ale udało sie polecam płatki owsiane lub dodawaj otręby pszenne do deseru

Gość pierś 11 miesięcy
czasem nie da sie kogoś przekonać do jedzenia czegoś i już Ja jak widzę że moja córka ma 1 dzień trudności ze zrobieniem kupki, to podaje jej siemię i probiotyk dużo do picia. obserwuj swojego synka, działaj w porę to nie będziesz doprowadzać do takich trudnych sytuacji