Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniutek263

Fotograf i kamerzysta

Polecane posty

Gość aniutek263

Czy za te osoby tez placicie jak za talerzyk? Na poczatku lipca bede u siebie w lokalu zeby podac dokladna liczbe osob i ustalic menu i zastanawiam sie co z fotografem i kamerzysta czy ich tez mam liczyc. Jak wy robiliscie? Ja rozumiem ze oni sa w pracy ale tez tak glupio ich nie czestowac obiadem.

Gość aniutek263
moze ktos sie wypowie? macie taki dylemat?

Gość ślubniczka
jeżeli fotograf towarzyszy przez całe wesele to oczywiscie ze musisz za niego zapłacic, tak samo jak kamerzysta.

Gość BartoszWawa
A co jeśli fotograf jest tylko dwie trzy godziny na weselu. Wtedy nie poczęstujesz go obiadem?

Musisz się dogadać z restauracja i postaraj się zapłacić tylko za obiad. Nie wypada go nie poczęstować.

Gość Picard
To co z tego że jest w pracy? Jest cały dzień poza domem, obsługuje imprezę na której wszyscy dookoła się obżerają a on ma sobie kanapki i termos brać? Ludzie nie róbcie chamówy.

Gość LittleMe
Zazwyczaj jest tak, że za fotografa i kamerzystę płaci się mniej, to sprawa do obgadania z obsługą lokalu

Gość aniutek23
ja spokojnie moge za nich zaplacic ale boje sie ze moga sie rozpedzic i zaczna pic alkohol a tu juz bym sie wsciekla, nie pojade do lokalu i pogadam z wlascicielkem on pewnie wie jak sie to odbywa.

Gość ślubniczka
a ja mam coś takiego, że w umowie jest uwzględnione iż fotograf, kamerzysta i zespół nie pije na moim weselu, w razie złamania umowy ja nie wypłacam im wynagrodzenia, jasno i na temat,kiedy masz ślub??

Gość aniutek263
ja mam w sierpniu 19_tego, a Ty? my jeszcze umowy nie spisalismy jak narazie mamy slowna.

Gość ślubniczka
ja mam 14lipca 2012 ja mam podpisana umowę zlkalem i zespołem i jest tam uwzglednione że nie mogą pić, duze wesele robisz??ja na 70osób, ile pąłcisz za osobę??pytam z ciekawości i dla porównania swoich kosztów, dziekuję

Gość aniutek263
robimy na 50 osob a za osobe wycodzi 175 zl.

Gość ślubniczka
to naprawde ja mam mało bo płacę 130zł 1dzień, 30zł 2dzien wesele na 70osób

Gość aniutek263
tylko ja mam w tej cenie rowniez DJ jak i 0,5 l. na osobe.

Gość ślubniczka
to fakt nie dużo, a jakie wojewódzwtwo??bo ja małopolska

Gość aniutek263
ja z zach-pom Szczecin

Gość ślubniczka
to widać ze ceny są bardzo różne, ja dj nie mam tylko najętą orkiestrę 2osobowa bedą grać we 2 na sali a odgrywki w 5

Gość www.marcinwojtunik.pl
Witam! Mam studio VIDEO-FOTO. Byłem na weselu, na którym u nas na stole było pusto. Dosłownie. Wiadomo, że jak człowiek jest od rana na nogach z kamerą, to nie ma przy sobie nic do jedzenia. Dlatego o 18:00 godzinie zamówiona została pizza z dostawą do lokalu. Niech mi Pani wierzy, ile wstydu wtedy było. Momentalnie nasz stolik był nakryty. Wiadomo, że jesteśmy w pracy. Nie zaoszczędzicie majątku na tym, a nie wygląda to najlepiej.

Oczywiście, że powinno się dać kamerzyscie i zespołowi a także fotografowi jedzenie i picie. U nas nawet fotograf ma na umowie, że mamy mu zagwarantować posiłek:)

Gość oodf
ja uwazam ze fotograf i kamrzeysta powinni sie bzykac a nie krecic wesele i robic zdjecia

no tak rozumiem to ze powinni byc traktowani jak ludzie ale czy taki fotograf usiadzie z nami do stolu bo na moim weselu bedzie jeden stol,czy to wypada ze bedzie z nami siedzial,bo przeciez nie zorganizuje mu osobnego stolika bo to dopiero moglby sie krepowac.Jak wy to widzicie?