Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serveterra

jak wygląda badanie z glukozą?

Polecane posty

Gość serveterra

ile trzeba wypic, jak wygląda ile jest pobran krwi i w jakim odstepie czasu/

Gość gość
Dajesz glukozę którą zakupujesz w aptece Pani Ci robi glukoze z wodą w kubeczku i musisz wypić po godzinie pobiera Ci krew normalną ilość :)

Gość ...D...
u mnie same siostry mają i daja ... wpierw dajesz krew naczczo a potem po wypiciu glukozy około godziny po wypiciu

Gość ...D...
jest to bardzo słodkie... jak na podobę cukier puder. mi sie trochę niedobrze robiło pod koniec bo masz szklankę do wypicia...

Gość do sama nie wiem
da ,ale mi było ciężko , po godzinie i tak wszystko zwymiotowałam :O

Gość hip hip hip
wrrr koszmar:O bardzo trudno to wypić, obrzydlistwo potem siedzisz 2 godziny pod gabinetem, krew mi pobierali 3 razy-przed wypiciem glukozy, godzinę po i 2 godziny po przez te 2 godziny mogłam pić wodę małymi łyczkami jak mi było bardzo niedobrze- a było

Gość wez ze soba cytryne;)
pielegniarka mowila ze jakby co brac cytryne to powoduje ze picie tego swinstwa staje sie "przyjemniejsze". Najpierw pobierali krew potem wypicie glukozy i potem za 2 godz nastepne pobranie krwi dlatego zeby sprawdzic jaki jest poziom cukru we krwi przed i po;) ogolnie to ta glukoza okropna,strasznie mdla i slodka

Gość do sama nie wiem
z tą cytryną to nie prawda , ja piłam i z cytryną i bez i syf taki sam :O u mnie pomogło picie z zatkanym nosem , i popijanie drobnymi łyczkami wody

za pierwszym razem zwymiotowalam. Weź lepiej cytryne, po co masz powtarzac wynik. Z cytryna nawet mnie nie zemdlilo :-)

Gość cukrzyca czy jest
Badanie z 75 gram glukozy pozwala zbadać czy się ma cukrzycę, bo bada się poziom cukru glukozy we krwi. Sa trzy pobrania krwi.... na czczo przed wypiciem glukozy po 1 godzinie od momentu wypicia roztworu glukozy po 2 godzinach od momentu wypicia glukozy te trzy wyniki określają jak sobie radzi insulina z glukozą we krwi...jeśli nie radzi sobie to może wskazywać na cukrzycę

Gość anetalkjhgf
Jest do zniesienia gdy glukoza jest rozrobiona w bardzo zimnej wodzie. W takiej letniej to masakra. To zależy jeszcze jak bardzo lubisz słodycze, moja siostra codziennie je coś słodkiego i powiedziała że ta glukoza to dla niej był pikuś :)