Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agni3ska

Czarna sukienka na wesele

Polecane posty

Gość agni3ska

Mam problem. Naczytalam się tu o czarnych sukienkach i dodatkach ale zastanawiam się czy mogę iść w czarnej sukience bez dodatków czarne buty i torebka i cieliste rajstopy.. i ewentualnie dodac jakąś biżuterię kolorową? Czy to wypada? myślalam nad czyms niebieskim/bŁękitnym... bransoletka coś na szyje i ewentualnie bolerko.. czy jak to niebieskie to i torebka musi być niebieska i buty? czy to wystarczy? Czy jednak bez dodatków kolorowych też można? (wydaje mi się że nie bardzo ale pytam)

Gość dsfsdgfgdhgfghgfh
czarna sukienka fajnie sie komponuje np z zoltymi kolczykami, naszyjnikiem i butami :)

Gość bzdurrra........
Moja siostra u kuzyna naszego była w czarnej kiecce, za dwa miesiące był mój ślub i powiedziałam jej wcześniej że lepiej żeby w worku z ziemniaków przyszła niż w czarnej, a ponieważ moja siostra lubi popadać z jednej skrajności w drugą, no to przyszła w .... białej :-O

Gość agni3ska
czyli sama czasna nie? ewentualnie z dodatkami.. itak pojde z czarnej bo juz kupiona tylko wlasnie mysle jak ją rozweselic albo czy wogole rozweselic .. nieraz widzialam na weselach czarne kiecki i nie bylo dokolorowywane niczym tylko zwykla bizuteria i wygladalo ladnie i nikt nic nie mowil hmm

Ja bym nie szła w czarnej. Co prawda mi to nie przeszkadza w żaden sposób, ale jednak bardzo dużo ludzi będzie zniesmaczonych twoim ubiorem, a po co ci głupie docinki i dogadywania. Poza tym tak naprawdę nie wypada isc w czerni albo bieli na wesele.

Gość WeselnaWódka part 3
Niebieski tez bedzie smialo pasowal .

Gość ja zawsze chodze w czarnych
ogolnie kocham ten kolor a ze mam bardzo ladne sukienki wiec nakladam i nigdy mnie nikt nie obgaduje, poza tym to juz nie te czasy, bardziej mnie smiesza panny mlode po 35-roku w bialej sukni i z brzuchem:)

a to jest jakiś zakaz zakładania białej sukni w ciązy? Bo chyba nie myślisz naiwnie, że wszystkie panny młode to dziewice:D A utarło się, że na slub nie zakłada się sukienek czarnych ani białych, przy czym ma to konkretne uzasadnienie, bo czerń jest uznawana za kolor żałobny, a biel jest zarezerwowana dla panny młodej.

Gość agni3ska
no a jezeli panna mloda pwiedziala ze jej to nie bedzie absolutnie przeszkadzac ze ona chce zbey sie ludzie dobrze bawili a nie stawia im wymagan wzgledem ubioru?

Gość kto uznal niech nosia kto nie
to niech go nie nosi, tak samo suknie slubne, biala tez jest zarezerwowana dla dziewic,a jak jest wiadomo, tego powinno sie przestrzegac o wiele bardziej skoro bierze sie slub i to w kosciele, nie lubie takiego podejscia, albo sie trzymamy regul albo nie, a nie w zaleznosci od sytuacji i od naszego widzimisie

ja tam ide w czarnej, i na jednym weselu juz w niej bylam i nikt nie mial problemow-nie wiem , co to za glupie teksty o pogrzebie nie wszyscy przychodza przeciez na czarno.... z kolorowymi dodatkami czern wyglada ok,bez tez jak dla mnie, zreszta jest dosc wieczorowa-fakt,ze ja akurat wolalabym inny kolor ale sukienka mnie urzekla i tylko w tym kolorze byla :) , nie przejmuj sie tym