Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdezorientowanaONA

Zatrzymanie okresu - odchudzanie a wysoka masa ciała, ciąża, stres?

Polecane posty

Hej! Mam pewien problem, wiem, ze takich tematów były już krocie, ale moja sytuacja jest troszeczkę inna. Nie dostałam w tym miesiącu okresu. Ostatnio schudłam jakieś 12 kilo( w ciągu 2 miesięcy). Nie odchudzałam się bardzo restrykcyjnie, czasem nie jadłam bo nie miałam apetytu i dużo się ruszałam. Jestem jednak osobą większą. Nie odchudzałam się jak to się mówi z kości na ości. Teraz ważę 73 kilo( co jest bardzo dużo, ok.170 wzrostu). Na wszystkich forach czytałam jednak, ze zatrzymanie okresu podczas odchudzania występuje gdy dziewczyna ma niską masę ciała. Czy możliwe jest zatrzymanie także przy takiej masie i takiej utracie wagi? Ostatnio miałam też dużo stresów. Rozstanie z partnerem, sesja i takie inne. Zrobiłam też test ciążowy( co prawa jeden, choć na pewno zrobię kolejne) - wyszedł wynik negatywny( zrobiłam go jakoś ponad tydzień po oczekiwanej miesiączce). Moje pytanie dotyczy waszych doświadczeń w tej kwestii. Czy okres mógł mi się zatrzymać przez utratę wagi? Czy test ciążowy mógł się mylić( zawsze może, wiem)? Co radzicie? Czekać na okres i nie panikować czy lecieć do ginekologa( jak tak będzie dalej to na pewno się wybiorę ale to pierwszy miesiąc). No i co z tą ciążą? Z góry dziękuję za rady.

Gość abcdeffffgggg
ja bym obstawiala,ze to nie ciaza a raczej stres i emocje. Jak sama piszesz rozstalas sie z partnerem, jestes w trakcie/po sesji. jesli wynik testu jest negatywny po tygodniu od spodziewanej miesiaczki to raczej nie powinien juz sie zmienic,a co do utraty kg-kazdy organizm jest inny, byc moze jest to skladowa przyczyny braku miesiaczki.