Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mamm pomyslu

szybki obiad - młode ziemniaczki i...?

Polecane posty

Gość nie mamm pomyslu

macie jakiś pomysł?

Gość ???????
może ziemniaczki, filet z ryby i surówka z kapusty?

zsiadłe mleko z koperkiem jajko sadzone, pomidor brokuł i jajko na twardo jakiekolwiek mięso przesmażone w plastrach, surowka jakiekolwiek mięso uduszone jako gulasz, ogórek malosolny itd...

Gość nie mamm pomyslu
Ewa, wczoraj robilam jajka sadzone nie chce mi się z mięsem bawić, chyba zrobię rybkę (filet w jajko i mąkę) tylko co do tego? z kiszonej kapusty to musialabym trzec marchew, jablko itp. a cos szybszego?

Gość becia:)))
kiełbase usmazyć z cebulką na patelni, albo upiec w piekarniku

np miesko w wersji sautee z pievzarkami fasolka szparagowa z zasmazka i jajko sadzone oscypek grillowany w ziolach prowansalskich do tego pomidor pieczarki podduszone na maselku kielbasa z cebula jajko sadzone plus fasolka szparagowa ze szczypiorkiem ziemniaczki plus zsiadle mleko rybka panierowana pstrag z maselkiem czosnkowym pieczony na folii lub na grillu jajecznica z wedzonym lososiem

watrobka smazona w cebulce jabluszku i majeranku do tego ogorek kiszony mlode ziemniaczki opiekane pomidory z bazylia poczciwy schaboszczak

Gość nie mamm pomyslu
kaciaa a jak zrobić fasolkę? mam chyba z 1 kg fasolki szparagowej, nie wiem ile dokładnie - no niecała reklamówka jednorazówka. jak to ugotować?

Myjesz fasolke odcinasz oba konce chlup do zimnej wody lekko solisz czekasz az sie zagotuje miekka musi byc na patelni topisz maselko doadajesz bulke tarta mieszasz uwazasz aby sie nie spalilo i nie bylo za geste zasmazka polewasz fasolke do tego rewelacja jajecznica albo jajko sadzone jak jajecznica to najlepiej na cebulce i ewentualnie pomidorach niebo w gebie zapewniam

czego sie pomaranczowo wredoto czepiasz he???? napisalam co do mlodych ziemniaczkow i tyle rece opadaja jak sie niektore wypowiedzi czyta

Gość nie mamm pomyslu
czyli fasole w zimna wode wrzucam a ile czasu od zagotowania ma ona siedzieć na ogniu?

mozesz tez zrobic panierowany ser zolty :) do ziemniaczkow i fasolki lub surowki jak znalazl ja uwielbiam tyle ze tluste toto niemozliwe ale zajefajne i pyszniutkie

oj to probowac musisz ja gotowalam ok 30 minut :) miekka ma byc :)

no ale ja mialam mlodziutenka zdarzalao sie ze gotowalam 40 minut i wiecej ale ten smak poezja warto poczekac :)

do tych mlodych ziemniaczkow i fasolki rewelacyjnie beda pasowaly kotlety z cieleciny :)

Gość nie mamm pomyslu
a co na te kotlety trzeba? jakie dokladnie miesko? co mam kupic? w panierce jakiejs beda?

Gość mizeria i jajko sadzone
mniam mniam ;)

ttp://www.gotujmy.pl/pieczone-kotlety-cielece-,przepisy,30036.html ten przepis polecam ;)

łlode ziemniaki polane masełkiem i posypane koperkiem,pomidor ze szczypiorkiem posolony i doprawiony pieprzem lub mizeria z ogórasków ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym.Filet z kurczaka cienko rozbity i pokrojony na mniejsze kawałki takie ok 5 x 10cm ,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przygotować uprzednio kilka łyżek majonezu do tego przez praskę przecisnąć 2 ząbki czosnku i omemlać to mięso dokładnie w majonezie czosnkowym,zostawić na 1/2 godziny ,żeby się "przegryzło" następnie otoczyć w bułce tartej i usmażyć na gorącym oleju , na złoty kolor z obu stron.

Gość nie mamm pomyslu
dziękuję :)))