Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała stoki

Skurcze przepowiadające?

Polecane posty

Gość mała stoki

Hej,mam pytanie dotyczące skurczy przepowiadających,obecnie jestem w 36,5 t.c od kilku dni mam bóle przypominające bóle miesiączkowe i do tego kłucia w dole brzucha i boli mnie czasami pochwa,jak było u Was z tymi bólami po jakim czasie urodziłyście??? Dodam,że kilka dni temu szyjka była stabilna,nie wiem jak jest teraz.

Gość abradaewa
na to wyglada ze to wlasnie przepowiadające... Jak sie zaczną prawdziwe skurcze to własnie tak je bedziesz odczuwac, tylko ze znacznie mocniej i regularnie ( co 15 minut, potem co 10, 7 i 5), ja pojechałam do szpitala jak mialam skurcze co 5 minut i na miejscu okazalo sie ze mam 8 cm rozwarcia... 30 min i bylo po sprawie ;). Także bądz czujna! Powodzenia, na pewno bedzie wszystko dobrze.

ja miałam podobna sytuacje i wcale nie byly to skurcze przepowiadajace, a porodowe :o bylo to dokladnie w 35 t 5 d . Wtedy udalo sie powstrzymac akcje porodowa i ... czekam do dzis :o

pobolewania takie jak podczas miesiączki to początek...ni8edługo zaczną ci sie coraz bardziej regularne skurcze z coraz mniejszymi odpoczynkami... :) żyuczę powodzenia i nie denerwój się...wyluzuj bądz spokojna a wtedy wszystko bedzie ok i nawet sie nie obejzysz a juz bedziesz mamusia :)

aha i lepie nie spiesz sie do szpitala bo tam cie tylko zamęczą... i nie jedz zbyt duzo...najlepiej zjedz cos lekkiego i na tym koniec i pij tylko i wylacznie wode mineralna...

Gość mała stoki
Dziękuje za odpowiedzi,dam znać kiedy nastąpi godzina "0"

Gość kamila.mb
Ooo, ja mam dokładnie to samo. 37 tc, te skurcze mam tak 3-4 razy dziennie od jakiegoś tygodnia. Chyba się jeszcze nie zapowiada na szybką akcję, ale stres mnie powoli dopada :)

hej dziewczyny, ja mialam skurcze co 10 minut juz od 35tc. jednego dnia byly regul;arne co 10, 8 minut i dosc wysokie dochodzily do 90. (bylam na ktg) ale nic. teraz mam 38, 2 tc i od tygidnia czasami bnoli mnie brzuch jak na @ i mam skurcze ale nadal nic, u lekarza bylam 2 dni temuto szyjka skrocona na 1cm ale nie ma rozwarcia i kiedy to nastąpi hehhe, nie wiem :-)