Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miniulka1987

ILE KASY ZABRAĆ NA CHORWACJĘ!!!!

Polecane posty

Hejka pierwszy raz jadę z moim narzeczonym na wczasy do ciepłego kraju....ile mam zabraćkieszonkowego?jakies pokusy tam na mnie czekają?dodam iż już nie liczę hotelu i jedzenia bo to mam zapewnione.Napiszcie co tam ciekawego można sobie kupić?czy jest drogo?i jaką gotówkę zabrac euro czy kuny....

byłam w kwietniu w Chorwacji - było cudownie :D płacić można i w euro i w kunach. ogólnie kasy ciężko powiedzieć. w tych wszystkich miejscowościach nad morzem jest tak cholernie drogo że ja np. nic nie kupiłam bo mi zwyczajnie było szkoda kasy na bzdury ;) choć w niektórych miejscach tych mniejszych było raczej normalnie jeśli chodzi o jakieś pamiątki.

Gość chorwacje kocham
chorwacja jest droga warto zabrac ze soba produkty spozywcze, napoje bo woda mineralna tam kosztuje 5 zł i slodycze tez sa drogie wez tez sobie wezcie. W restauracjach obiady kosztuja ok 40 zł Ale Cjoprwacja jest cuuuuuudowna zazdroszcze ci ze tam jedziesz:-)

Gość chorwacje kocham
A polecam lodyyyyy...chyba nie ma lepszych na calym swiecie!!!:-) Kupujesz 1 kule bo to olbrzymia gałka:-)

Gość chorwacje kocham
A co do twojego pytania to wszyscy kupuja Rakiję i chyba nic poza tym stamtad sie nie wozi:-) Ja nie kupuję nic bo tam nic takiego nie ma

Gość chorwacje kocham
I zabierz kuny a nie euro bo nie wszedzie rpzyjmuja euro

Gość chorwacje kocham
a gdzie sie wybieracie???

Gość alli mc billl
zabierz kuny bo jak zapłacisz w euro to resztę dostaniesz w kunach. jak przeliczysz to kurs jest kiepski, że straciłaś. Ja byłam pod namiotem i jedzenie mieliśmy swoje piwo tysz ;) nic nie kupowaliśmy bo nie opłacało sie. Z resztą my jechaliśmy se poleżeć i pokapać się w morzu a nie wydawać kasę. Ale rób jak chcesz. A pokuse chyba zabierasz ze sobą ;)

Gość chorwacje kocham
Ja byłam w czerwcu na wyspie KRK w miejscowości Baska...było cudownie!!!!!! Rok wczesneij byłam w makarskiej....i juz planuje kolejny wypad na chorwacje:-) Kocham chorwację, to przepiękny kraj.

Gość emilianna
nie jest drogo ..w knajpach najdrozsza..woda:p w sklepach typu lidl ceny jak u nas:D co kupilam? rakije domowe wino i oliwe ile kieszonkowego to zalezy od Ciebie i Twoich potrzeb czy planujecie lezec przy basenie czy zwiedzac czy macie all in czy nie np wycieczki jakies?

Gość emilianna
najbardziej oplaca sie placic karta mialam i kuny stad zdarzylo sie placic w euro i wymieniac w kantorze euro na kuny ,rowniez wyplacalam z bankomatu

Gość drożyzna tam jest
ale piwo mają dobre Karlowaćko mmmm

Gość emilianna
albo ozujsko mmmmmm

Gość emilianna
my mielismy wiekszosc owocow gratis (facet u ktorego mieszkalismy codziennie nas raczył)pierwsz raz jadlam swieze figi niebo w gebie!!!!nie moglam sie najesc

Gość drożyzna tam jest
mi najbardziej podeszło karlowaćko ;)

Gość emilianna
mnie smakowało i jedno i drugie:):)moze dlatego,ze zbytnio piwa nie pijam a tam zimne w tym upale smakuje zupełnie inaczej:D nie cierpie za to rakiji:o ale uwielbiam ich pizze i pomidory

Gość popopopopopork
koleżanka byla w tym roku, wzieła euro i wymieniła na miejscu na kuny, potem się okazało że na tym stracila:O

Gość drożyzna tam jest
ble ja też nie wiem co widzą w tej rakiji :D ktoś wspomniał o lodach, racja mają dobre i wielkie gałki. chcielismy dobie grilla zrobić, ich kiełbasa jest fatalna..

Gość emilianna
dla Ciebie niedobra dla mnie która pizzy nie jada ,tam smakuje wyjątkowo ,tak samo jak frytki zupełnie inny smak niz u nas;) rakija pewnie jest dobra dla osób lubiących trunki plus 50 % dla mnie mocny alko jest nie do przełknięcia:) zupełnie nie smakuja mi ich pasty ale rybki czy owoce morza to juz jak dla mnie poezja

Gość emilianna
na grila "ichniejsze czewapczici"uwielbiam

Gość drożyzna tam jest
no mysmy te czewapcziczi chyba mieli, ale mi to nie smakowało. tez byłam w Omisiu.

Gość emilianna
my bylismy w sibeniku ,wczesniej czarnogóra,split,korczula wlasnie w sibeniku jadłam pizze z owocami morza na plazy w osrodku solaris ...do teraz pamietam jej smak hehehe codziennie to samo jadłam na poludnie i nie znudzilo mi sie..faktycznie cienka ale o dziwo owocow morza byla na niej masa;) ehhhh tam moge jesc nawet parowki zeby tylko wrocic niech znow jest lipiec:D

Gość adusiaaaa491234
Cześć :) rok temu byłam na wakacjach i miałam 200kn i 20euro. Wystarczyło mi to 200kn na całe 12 dni i a 20euro zostawiłam sobie do polski :P. Chorwacja jest jednym z najbardziej tanich państw europejskich i ceny są podobne do tych Polskich :) 1zł2kn :P. Ja kupowałam różne rzeczy... praktycznie pierdołki :P woda 1,5l smakowa 10kn. zależy też gdzie sie kupowało :P w marketach oczywiscie taniej.. w przybrzeżnych sklepach drożej :P. Lody takie mega duże co na polskie wyglądało jak 5galek!!!! i super smaki [wybór chyba z 30 rodzajów:D] za 6kn :) kartki pocztowe po 3kn a znaczki pocztowe 1,5kn :) a co do pamiątek to zależy gdzie.. w portach, przy plaży wiadomo drożej :P jakieś bransoletki z napisem CROATIA itd. ok 15kn :) okulary przeciwsloneczne od 40kn w góre :). Przejazdzka na BANANIE 100kn :P. A jeżeli Cie interesuja alkohole to tak : Wódka absolut, flirt w markecie ok. 50kn , piwo 2l ożujsko albo carlovaćko coś koło 7-10kn :) Rakija 50% - 25kn. Różne wiśniówki, kiwówki, pomarańczówki.. na straganach po 15kn. [zawsze można sie targować i zjedzie o to 5,10kn] :) na dyskotekach piwo ożujsko 0,7l - 15kn :) drinki od 30kn w góre :) [zależy też gdzie] :) jejciu się rozpisałam :) życzę udanych wakacji :* !

Gość CroLove
cześć, DO Chorwacji a nie NA Chorwację :) Nam (dwie osoby) jadąc do Cro pod namiot na głowę wypada po 1,5 tysiaka. Jeśli szukasz dobrego campingu w środkowej Dalmcaji to polecam Kemping Lisičina w Omišu --> http://crolove.pl/kemping-lisicina-w-omisu/ Pozdrawiam Wojtek

Gość czlowiek powinien byc bardziej
byłam tam kilka x i nigdy mi się nie znudzi to miejsce