Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mika121

Ile dac w kopercie?

Polecane posty

Witam ide jutro na wesele do dobrych znajomcyh...podkreslam znajomych. Zazyczyli osbei by nei dawac prezentu byle by im za miejsce sie zwrocilo tj 170 zl placa od osoby...Czy jak dam 200zl to bedzie malo? A i jeszcze jedno nie chca kwaitow wiec kupilam i bombonierke i kartke okolicznosciowa...wlozyc pieniadze do tej kartki czy oddzielnie do zwyklej bialej koperty?

Gość do Mika121
ja wkładam razem z kartką do jednej koperty. kasy dajesz tyle ile możesz.

Gość sdfgd
200 zł bedzie w sam raz

ja to juz rozne wersje slyszalam ze do zwyklej koperty by nie bylo widac od kogo by nie mieli pretensji ze malo itp.

Gość niamkaaa
jakto zaznaczyli aby się wróciło? jakie prostactwo, hańba, wiocha :/ oni zapraszają, więc nie mogą wymagać abyś im wróciła co za ciu le :/

Gość niamkaaa
ps do karty bo pozniej nie wiadomo kto dal a kto nie dal daj spokoj daj ile masz

juz pominmy ten fakt , ze zaznaczyli ze wola kase co by im sie zwrocilo... 200zl dobrze bedzie?

Gość kartka do koperty
200 zl jak najbardziej wystarczy. Kartke wsadz do koperty z pieniedzmi.

A nei bedzie za malo? kurde pierwszy raz ide sama na wesele i to do znajomych i nei iwem jak to dziala wszystko

Gość kartka do koperty
w mojej rodzinie zdarzaly sie przypadki, ze bylo 50 zl . Bylo kilka takich kopert. Rozumiem, ze kazdy daje ile moze i absolutnie nie mam pretensji tylko na kazdym wrselu zdarzaja sie koperty z mniejsza kwoto i potem ktos powie ze to moze od tego, albo od tego. Wiec lepiej wsadz kartke do koperty to nik cie nie posadzi, ze 10 zl dalas bo i o takich przypadkach slyszalam.

Gość Joela
zawsze daje się w kopercie z podpisanymi zyczeniami

Gość kartka do koperty
*kwota

Gość gość11
szczerze? 200zl to trochę mało, czasy się zmieniły niestety a wraz z nimi wszystko w około. Myślę, że jak dasz 200zł to nic wielkiego się nie stanie, każdy daje tyle ile uważa i na ile go stać, ale mi po prostu byłoby trochę głupio. Ale jeśli Cię nie stać, to nie rób nic na siłę, daj 200 :)

Gość anoinimowakluseczka
daj 200 + 50 eruo bo napewno beda jechac na jakis miesica miodowy

200 zł????????? chyba oszalałaś, tylko sie skompromitujesz. ja dałam 500zł za dwie osoby do znajomych, a w rodzinie 1200zł też w dwie.

50 Euro? to razem bym dala ok 400zl neistety nei stac mnie na taka kwote. Pacuej na pol etatu i tyle prawie wynosi moja pensja!

Marika no wlasnei ty dalas 500zl za DWIE OSOBY a ja ide sama! wiadom oze do rodziny daje sie wiecej.

nie przesadzajcie nei bede pozyczac od rodzicow. to bez sens. Bo co by pokazac ze niby biedna nei jestem?

Gość kartka do koperty
tak oczywiscie wszyscy daja po 500 zl tylko czemu jak bralam slub w tamtym roku to koperty byly w przedziale 50-300 zl? Kilka po 50, kilka po 100 a 90% po 200zl,kilka 250zl , wiec przestancie pieprzyc ze tak daja ludzie po 5 stow. Od dziadkow bylo 1000 zl,ale absolutnie nie bylo takich kwot od gosci. Mialam wesele w kolalu, bo zaraz powiecie, ze w namiocie. Wsrod moich znajomych tez sa takie kwoty, wiec nie rozumiem waszych wymyslow.

Gość kartka do koperty
*lokalu

Gość sdfgd
marika ty kurwo spierdalaj :o chyba nie pojmujesz sensu zaślubin, to ma być przeżycie duchowe i zaprasza sie gosci bliskich zeby dzielili radość z młodymi a jak wymagaja aby im sie koszty zwróciły za ten nędzny obiad to bym kazala z miejsca wypierdalac, ja nie bede 200 zł płacić za pierdolony obiad bo sobie w domu za 15 zł ugotuje :o rozumiem ze ktos nie chce obciazac młodych i da z własnej woli ile moze ale kurwa zebyz takimi tekstami :o

Gość ja wiem tylko to żeee
Moja mama jutro idzie na wesele koleżanki i daje jej 500 zl

Marika na beide ujdzie? haha prosze Cie nei kazdy jest bogaty i nei kazdego stac na wiecej- a nei bede sie w pozyczke pakowac tylko po to by pokazac ze mnei tez stac!

Oj zle mnei zrozumieliscie nei powiedzieli mi tego tak ze oni chca kase itp tylko ja sie ich zapytalam co by woleli kase czy prezent na to oni ze w sumei kase.... to byla normalna luzna rozmowa bez cisnien i bez nadecia ze ma byc kasa i juz. mowia tez ze rozumieja ze kazdego nei stac by dac duzo i tyle ze liczy sie to ze osoba bedzie i juz. Ktos napisal ze jego mama idzie na wesele kolezanki i daje 500zl - podkreslam ze my jestesmy mlodymi ludzmi i ja osobscie mam 21 lat i nei stac mnei az na 500zl

Gość do Mika121
a ja byłam zaskoczona na naszym ślubie, że rodzina była taka szczodra. ludzie dawali naprawdę sporo kasy. najmniejsza kwota to było chyba 200 zł od pary, ale dla nich to i tak było dużo pieniędzy. dostaliśmy też bardzo kosztowne prezenty od rodziny. także chyba opowieści o pustych kopertach to jakiś mit.