Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miraaaaa

Jakie szanse na ciążę?

Polecane posty

Gość Miraaaaa

Jakieś 3 tygodnie temu kochałam się ze swoim chłopakiem (ja mam 18 a on 20 lat). Byłam wtedy 2 dni po okresie, ale to były już dni płodne. Skończyły nam się w końcu prezerwatywy, więc postanowiliśmy kochać się już bez nich. Nie doszedł we mnie i nie wkładał go całego. I dodam, że ja byłam na górze. Wczoraj powinnam dostać okres, ale ciągle go nie ma. Czy jestem w ciąży? Odchodzę przez to od zmysłów...

Gość :))))))))))))))))))))
na jakiej podstawie twierdzisz ze dwa dni po okresie mialas dni plodne?? a swoja droga ,czemu nie pomyslalas o tym wczesniej ,nie wiedzialas jakie moga byc konsekwencje sexu bez zabiezpieczenia?? jestem przekonana ze nie jestes w ciazy ,ale nastepnym razem mysl :)

Gość Miraaaaa
Dni płodne obliczyłam na różnych stronach. Wiedziałam jakie mogą być konsekwencje, ale powiedzmy że nie do końca wiedziałam, że nie mamy już prezerwatyw. Zresztą nie ma to znaczenia. Na jakiej podstawie twierdzisz, że na pewno nie jestem w ciąży?

'dodam, że ja byłam na górze' hahahahha to diametralnie zmienia postać rzeczy :) haha najlepszy tekst jaki slyszałam w życiu :) małe są szanse, ale każdy seks 'grozi' ciążą

Gość Miraaaaa
czyli raczej nie jestem w ciąży?

raczej sobie zrób test, nikt nie będzie Ci wróżył. Skoro postanowiliście z chłopakiem kochać sie bez prezerwatyw to znaczy, że zdajecie sobie sprawę z konsekwencji i jesteście w stanie sprostać im. Nie rozumiem tego...jak można decydować się na seks bez zabezpieczeń, a później odchodzić od zmyslów, że zaliczyło się wpadkę? Czy naprawdę te kilka chwil jest aż tyle warte? Przecież gumka nie zabiera aż tyle przyjemności. Po drugie masz faceta, więc dlaczego nie pomyślisz np o tabletkach? Totalna nieodpowiedzialność z Waszej strony....

Gość nie rozumiem was
Szanse na ciążę niewielkie, ale jednak są. Nie rozumiem jak mogliście zachować się tak nierozsądnie...

"Wiedziałam jakie mogą być konsekwencje, ale powiedzmy że nie do końca wiedziałam, że nie mamy już prezerwatyw." co? udawał że zakłada tą gume czy jak bo nie rozumiem tego? możesz być w ciąży, ale szanse są w sumie małe, niemniej jednak, skoro minęły juz 3 tygodnie i okres sie spóźnia to nic prostszego tylko zrobić test i sie przekonać

Gość .Inga87.
Moniak, wychodzi na to, że autorka kochała się np. 3 razy, dwa razy w gumie bo zostały im tylko 2 gumy, trzeci bez gumy. Pozazdrości temperamentu ;] Na drugi raz kupujcie hurtem po 50 sztuk albo zainwestuj w hormony - wyjdzie taniej ;]

Gość Konchita
Jakby nie patrzec kazdy niezabezpieczony stosunek grozi ciaza. Organizm to nie maszyna i lubi platac rozne figle i nawet jak wg tabelek wychodzi ze dni nieplodne to mozna zajsc w ciaze, dlatego metoda kalendarzykowa jest tak nieskuteczn, a wrecz nie uznaje sie tego za metode. Przy seksie w prezerwatywie, zawsze warto pamietac o antykoncepcji awaryjnej, ktora mozna byc pomocna jesli gumka peknie lub sie zsunie

Gość chocoberry
Dokładnie, dobrze, że antykoncepcja postkoitalna istnieje i w razie "awarii" należy z niej korzystać, jednak należy zmniejszyć tą potrzebe do minimum poprzez sumienne stosowanie normalnej antykoncepcji (Miraaaa!). A jeśli ktoś (nie mówię akurat do autorki problemu, tylko generalnie) nie wybrał sobie jeszcze odpowiedniej metody antykoncepcyjnej to zachęcam zajrzeć na stronę wpadka.pl, gdzie opisane są wszystkie jakie są

Gość kate987
Jeśli stosujecie prezerwatywy to lepiej zaopatrzcie się w Escapelle. Nie chodzi oczywiście o zażywanie tej tabletki jeśli skończą się prezerwatywy, tylko w awaryjnych sytuacjach (pęknięcie, zsunięcie się )... To zawsze lepsze niż załatwianie później w stresie recepty.

Gość chocoberry
kate897 no ja przyznam się, że Escapelle od jakiegoś miesiąca noszę w portfelu :) Ktoś może powie, że to przesada, ale naprawdę polecam każdemu - komfort psychiczny ogromny.