Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga_Kinia

kamień w moczowodzie

Polecane posty

Gość Kinga_Kinia

przepraszam za dodanie kolejny raz tego tematu. Witam. Wczoraj wróciłam ze szpitala. Trafiłam w niedzielę do szpitala przez nagły atak bólu. Okazało się, że jest prawdopodobnie kolka nerkowa. Przez 5 dni miałam robione wszystkie badania m.in. USG, urografię, przy usg nie było widać zadnego kamyka. Dopiero po badaniu urograficznym okazało się, że mam kamyk w moczowodzie. Bol miałam przez niedzielę, poniedziałek i wtorek. Potem nagle minął. Pojawiła się krew w moczu i zastanawiam się czy mogł wtedy ruszyć się ten kamyk ? Urolog pow. mi, że trzeba powtórzyć USG zeby zobaczyc czy nerka jest powiększona , jesli jest to mam miec zabieg poprzez wyciąganie kamienia przy znieczuleniu miejscowym. Chciałabym ominąć ten zabieg, wiec zastanawiam się czy może sam wypasc ten kamyk z moczowodu ? Czy warto kupic tabletki te o których pisaliscie w temacie, jest sens, czy przy kamieniu w moczowodzie nie ma sensu ? W poniedziałek jadę na badanie. Zastanawiam się tylko czy to jest kamica cieniująca czy nie, Pani urolog była tak rozmowna, że straciłam ochotę na dopytywanie się o takie szczegóły.:| Pomożcie.

Gość Kinga_Kinia
Swoją drogą przepisali mi Cipronex i kupiłam dodatkowo chanca piedra + pokrzywa zwyczajna. myslicie, że moze mi to pomoc ? pozdrawiam skamieniałych .

Witam.Ja dowiedziałam się 9.11.po urografii,że mam kamień w moczowodzie. 14.11. mam mieć zabieg usuwania w znieczuleniu ogólnym. Trochę się boję. Też dostałam cipronex,żeby się nie przeziębić do zabiegu,ale po pierwszej dawce antybiotyku zaczęło mnie boleć gardło i nie wiem czy nie zechcą przełożyć tego zabiegu. A jeśli chodzi o ból ,to ja borykam się z nim od ok.2 lat.Są takie napadowe. Myślałam że to wyrostek mnie boli,ale nie.Czasem przechodziło po kilku dniach,a czasem bolało cały miesiąc.Ale zawsze miałam dobre wyniki usg i analizy moczu, no może czasem jakiś stan zapalny pęcherza.Dopiero teraz wyszło,że mam ten kamień w prawym moczowodzie. Kinga_Kinia, jeśli jeszcze tu zaglądasz to napisz czy miałaś już zabieg usuwania . Pozdr.