Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zallaammaannaa

ile kosztuje cesarka na życzenie?

Polecane posty

to każdy lekarz pracuje prywatnie? kurde trochę dziwna sytuacja..;/ z ta łapówka;/ nie wyobrażam sobie jakby to miało wyglądać ty tak sobie załatwiasz na trzeci poród?

Gość a Ty autorko myslisz, ze
nie zalatwiam nic bo nie chce miec cesarki dam tylko cos poloznej tej co bedzie mnie na dzien dobry badac przed porodem sn , jakies 200zl powinno wystarczyc. a z lekarzem zrob tak : dowiedz sie jaki pracuje na porodowce na ostatnim pietrze i sprawdz gdzie ma gabinet prywatny idz do niego na wizyte i powiedz mu co i jak. Spytaj czy za 500zl zrobi ci ta cesarke. Tyle i nie krepuj sie bo wszytskie kobiety tak robia.

Gość ja też płacę za cesarkę
nie chcę byc potem rozepchana :o

Gość zdgys
A mnie wkurzaja glupie baby ktore oburzone sa tym ze ktos woli cc od porodunaturalnego :/ Dla mnie to prymitywne, cimne i mało inteligentne kobiety, ktore mysla ze jak wiecej pocierpia to beda lepszymi matkami :/ a dla mnie to sa po prostu tepe idiotki;) poczytajcie sobie artykuly o cc i p.naturalnym. W obu jest tyle samo za co przeciw. Tak samo jedne odradzajac cc bo je bolało i "tłumaczą" ze porod naturalny jest o niebo lepszy a inne ze cc nie boli itp a zapominaja ze kazdego inaczej boli!!! wiec takie nachalne wciskanie niech sobie pod kapelusz wsadza;)(

Gość Z ordynatorem najlepiej
rozmawiać :-) Zależy jak duża miejscowość -10 tyś miasteczko to wydatek ok500-800 zł (pod warunkiem,że całą ciąże chodzisz prywatnie do ordynatora właśnie;-) wizyta priv u niego to 50 zł)

Gość Coco 32
Ja rodziłam naturalnie a skończyłam cc, przeżyłam masakrę nie mogłam urodzić 23 godziny, w końcu zagrożone było życie dziecka i zrobili cesarkę. Jeszcze długo po porodzie nie byłam pewna czy z dzieckiem wszystko ok :( ,bo mnie tyle czasu przetrzymali i dopiero w ostatniej chwili cc. ;/

Gość tutaj autorko
ale tu nikt nikogo nie przekonuje do porodu sn :) po prostu kazda tutaj pisze jak sie czula po kazdy z takich porodow i tyle. A tak na marginesie to po cc tez pochwa sie poszerza nie tylko po sn.

Gość sralalalalaj
U nas w miescie 50 tyś. mieszkańców kosztuje 2 tyś zlotych i jak jeszcze kiedys w ciązy to chociaz bym miala kredyt na cc wziąc to wezme, nigdy w zyciu nie bede tak cierpiec jak podczas cc i w tylek sobie wsadzcie argumanty o kontakcie dziecka z matka bo mam to w dupie :-9 Rodzilam 14 gozdzin, dziecko mialo na szyi [pepownie 2 razy zawinieta, urodziło sie fioletowe i niedotlenione z zapaleniem pluc i bakteriami w moczu :-( nigdy wiecej porodu sn, przez 2 tygodnie obiad jadlam na lkeczkach, siedzialam na jednym posladku :-( hemoglobina mi spadla do 6,7, jadlam zelazo a potem z rozwalonym kroczem nie moglam sie wyproznic... ogolnie MASAKRA Kto tylko ma mozliwosc niech bierze cc, na pewno mnejsza trauma niz PIEKNY PORÓD SN!!!!

Gość tutaj autorko
SRALALAAJ, a ja urodzialm w 5h, nie mam "rozwalonego" krocza, moojedziecko urodzilo sie zdrowe i cudne bez zadnych bakerii. Po 1h od porodu poszlam pod prysznic a 2h potem dali mi dziecko ktorym sie juz do konca opiekowalam. Teraz jestem w drugiej ciazy i mam nadzieje ze bede mogla rodzc sn. :)

Gość tutaj autorko
moj porod byl cudny :) no i co ty na to?

Gość cc na życzenie
wystarczy znaleźć lekarza, który pracuje w szpitalu. gdzie chcesz rodzić i prowadzić u niego ciażę, najlepiej zapytaj od razu czy jest taka mozliwość

Gość Qalla
tak sobie czytam ...i postanowilam,że tez się wypowiem.Jestem juz 15 lat po ostatnim porodzie,a mialam ich trzy,w tym pierwszy poród normalny,dwa następne -cesarskie ciecia i nie byly to cesarki ,,na zyczenie,,,chcialam powiedzić tylko to ,że nie warto prowokować losu,czas pokaze,moze się okazac,ze ta cesarka na życzenie wcale nie musisz za nia placic,bo los splata Ci figla i bedziesz musiala miec tą cesarkę.Ja osobiscie wolalabym urodzić 3 dzieci niż mieć jedną cesarkę,piszę tu z wlasnego doswiadczenia.Radzę Ci zebyś nie myślala i nie przeżywala tak tego porodu ból l jest nam kobietom niestety już wpisany w nasze życie,kazda kobieta musi rodzic w mniejszym lub większym bólu,ale gdy tylko pojawi się dziecko,szybko o tym zapominasz.Wiecej wiary,lepiej pomódl się do Boga o lekki poród,i nie potrzebne Ci beda zadne cesarki ani znieczulenia,Wiem co mówię.życzę dużo siły,napewno bedzie dobrze,strach ma zawsze wielkie oczy:)

Gość jakaś tammmm...
mam chore dziecko bo za długo rodziłam (niedotlenienie) na cc było za późno było i nie dziwię że dziewczyny nie chcą rodzić naturalnie ja juz bym nie rodziła.

Przestańcie dziewczynę straszyć i wszystkie inne młode kobiety w Ciąży ja rodziłam 2 dzieci już a mam dopiero zaledwie 20 lat nie było tak źle zawsze idzie poprosić o znieczulenie zawsze się kobieta boi porodu ale jak urodzi dzidziusia to całkowicie zapomina o tym co było i myśli o Dziecku jeżeli są dobrzy lekarze to i naturalny poród może być przyjemny ( bezstresowy) ale zawsze zanim się wybierze szpital trzeba dobrze poznać jego opinie

Gość gość
Tu gdzie mieszkam nic ale i tak nie chcialam jak wiekszosc kobiet mieszkajacych w tym kraju dla nich cesarka to samo zlo

Gość gość
Zależy jakie miasto: Bielsko Biała - 2300 Łódź - ok 4 tys Katowice- bardzo drogo od ok 6 tys więc opłaca się jechać do Bielska Warszawka - chyba nie mniej niż 8

Gość gość
Witam, też jestem zainteresowany cc, pierwszy poród 36godz w UK skończyło się kleszczowym. Coś pieknego, cierpilismy oboje ale było warto, 2 ciąża termin 5 dni maleństwo odwrocilo się posladkowo. Żona nie pamięta bulu z pierwszego porodu ja owszem i chcę jej tego oszczędzić, boi się a ja, ja chyba nie dam rady być przyniej choć wiem że jej to pomoże. Czy w takim przypadku robią cesarke.

Gość gość
dziewczyna pytala sie o koszt cesarki a tu namowy na sn. Bez sensu. Kazdy ma prawo decydowac sam o sobie

Gość gość
zalezy od miasta od 2000tys do 16 n. klinika damina wiem bo mialam na zyczenie:)

Gość Renia82
a jak ktoś musi mieć cesarke bo dziecko jest żle ułożone??

Gość Renia82
to co żle ze cesarke bedzie miała?