Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwy polak patriota

W służbie Bogu i Polsce

Polecane posty

Gość cholera jasna,,,,,
Polacy zapominaja o swoich chrzescijanskich korzeniach, ktore sa ich najwieksza sila :(

Szczerze: nie martwi mnie Twoje rozczarowanie. Nic a nic. A wręcz sprawia przyjemność:):):) Ja mam swój sposób widzenia, Ty swój. Nie każ mi stawać w jakimś rządku. Moja osobowość tego nie zniesie.

idąc spać pozostawie artykół z Naszego Dziennika do przemyślenia. Z dr. hab. Piotrem Jaroszyńskim, profesorem Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, wykładowcą Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, rozmawia Jacek Dytkowski Michał Kamiński, eurodeputowany, związany obecnie z PJN, w rozesłanym do wszystkich polskich posłów w Parlamencie Europejskim e-mailu odgraża się, że społecznymi inicjatywami o. Tadeusza Rydzyka zajmą się "służby". Jak Pan ocenia tego typu działania? - Mamy tu do czynienia z jakąś nadgorliwością, która stanowi rodzaj deklaracji ideologicznej. Bo realnie rzecz biorąc, jeśli poseł Michał Kamiński miałby jakieś konkretne zastrzeżenia do o. Tadeusza Rydzyka czy dzieł związanych z Radiem Maryja, to przecież mógłby wystąpić na drogę prawną, ale on straszy bliżej nieokreślonymi służbami. Straszy tak, jakby był ich zwierzchnikiem lub przynajmniej współpracownikiem. Kto to wie? W sumie poseł Michał Kamiński gdzieś zabrnął politycznie i ideowo, jest politykiem niepoważnym i mało wiarygodnym, chyba wielkiej kariery już nie zrobi. Interwencję w imieniu "państwa polskiego" zapowiedział Radosław Sikorski. "Kościół ma zasługi dla Polski, ale Ojciec Dyrektor przekracza granice. Zakony podlegają bezpośrednio Rzymowi. Państwo polskie zareaguje" - napisał. Skąd tego typu retoryka u szefa dyplomacji? - Mam wrażenie, że wielu obecnych polityków wpadło w jakąś manię wielkości i uległo tej samej chorobie niedowartościowania, jaka towarzyszyła naborowi do władz w czasach PRL, gdy stanowiska obsadzano ludźmi niedouczonymi, o dość niskiej kulturze. Gdy poseł lub minister zaczyna się wypowiadać w stylu Ludwika XIV: "państwo to ja", czyli my wyślemy służby, państwo zareaguje itp., to znaczy, że stracił poczucie rzeczywistości, albo mówiąc potocznie, woda sodowa uderzyła mu już do głowy. Niby tak strasznie walczyli z komuną, a okazuje się, że przesiąkli mentalnością małych kacyków. Wygadują, czy wręcz wykrzykują, czego to oni nie zrobią i kim to oni nie są. Naprawdę to jest żałosne. Niedawno Sąd Okręgowy w Toruniu utrzymał w mocy wyrok nakładający na dyrektora Radia Maryja grzywnę w wysokości 3,5 tys. zł za - jak orzeczono - prowadzenie nielegalnej zbiórki publicznej na rzecz m.in. Fundacji Lux Veritatis... - Na ten wyrok składają się trzy elementy. Po pierwsze, obecne państwo jest w sensie prawnym kontynuacją PRL, a nie odrodzeniem II Rzeczypospolitej, po drugie, wyroki ferowane są pod wpływem nacisków politycznych, choćby politycznej atmosfery, po trzecie w orzekanych wyrokach decydującą rolę odgrywa uznaniowość: sędzia dobiera takie przesłanki (takie przepisy), jakie mu się podobają, i tak je interpretuje, jak mu się podoba. W sumie wyrok jest tak odległy od elementarnego poczucia sprawiedliwości, tak tendencyjny i tak represyjny, że budzi nie tylko sprzeciw, ale zwykłe ludzkie zażenowanie - gdzie tu etos sędziego, który zamiast strzec społecznego dobra, piętnuje je, bo przecież taką ostatecznie wymowę ma ów wyrok. Kamiński pisze o "znanym ze swych ksenofobicznych postaw toruńskim biznesmenie Tadeuszu Rydzyku". - Poseł Michał Kamiński wychodzi przed orkiestrę, w takt której chce tańczyć. Do tej pory był to język komunistów, którzy ostentacyjnie pomijali zwrot wskazujący na osobę duchowną, mówiąc do księdza per Pan, a do siostry zakonnej per Pani. Poseł Kamiński nie używa żadnego z tych słów, tylko zwraca się wprost, jakby stracił i rozum, i kulturę. Rozum, bo nie rozumie, co znaczą takie słowa jak "ksenofobia" i "biznesmen"; kulturę, bo w kulturze polskiej zwroty "ksiądz" i "siostra" wynikają z tradycji. Widać jednak, że w tej ideologii, którą poseł Kamiński zaczął wyznawać, takie pojęcia jak "szacunek" nie istnieją. Dla nas płynie stąd tylko smutna korzyść, że wiemy, z kim mamy do czynienia. Cóż, nie on pierwszy, ale czy ostatni? Ilu jeszcze ludzi tzw. prawicy wykona woltę? Droga do niepodległości jest długa, musimy być cierpliwi, ostrożni. Musimy patrzeć na czyny i charakter. Bo poddawać się nie wolno.

i jeszcze jeden bo też jest ważny. dobranoc. Jak można tak szkodzić! Jak widzimy, z krytyką wystąpienia o. Tadeusza Rydzyka podczas konferencji na temat energii odnawialnej i zrównoważonego rozwoju występują nie tylko szukający na gwałt rozgłosu i poparcia politycy dalekich rzędów, ale i ich potencjalny protektor, premier Donald Tusk. Słowa dyrektora Radia Maryja zdaniem lidera Platformy Obywatelskiej "na szczęście są tak absurdalne, że nie robią na nikim wrażenia". Tak się składa, że jednak zrobiły wrażenie na samym premierze, który chociaż "nie odnalazł w Brukseli najmniejszego echa tych niemądrych i bardzo radykalnych opinii i recenzji", to przecież nie mogły go nie zaniepokoić i nie zasmucić. Niepokój pana premiera pojawił się zresztą znacznie wcześniej. Na pewno w 2007 roku nie zabrakło jego ekipie wzorowej czujności, gdy udało się w ostatniej chwili wypowiedzieć umowę na dofinansowanie toruńskiej geotermii. Ale żeby coś takiego teraz wypominać! I to w Brukseli! Rzeczywiście, znienawidzony redemptorysta straszną przykrość zrobił panu premierowi. Jak można tak szkodzić Polsce za granicą? Przecież rząd tak bardzo się stara i potrafi szkodzić Polsce, nigdzie nie wyjeżdżając. I jakie to daje świetne efekty! Ba! Jaki prestiż na świecie! Nie rozwiniemy technologii wydobycia gazu łupkowego, ale bardzo poprawimy sobie reputację w Moskwie. Wygaszenie geotermii docenią w Berlinie, podobnie jak zamknięcie polskich stoczni. Wprawdzie europejscy przyjaciele rządu Platformy nijak nie skorzystają na braku autostrad, ale w Pekinie odpowiednia umowa, niedająca nam w negocjacjach żadnego pola manewru, na pewno się podobała. Zauważmy, że i Donald Tusk zasadę niemówienia o Polsce źle za granicą też stosował "mniej więcej" i "jako tako", szczególnie gdy krytykował politykę zagraniczną Lecha Kaczyńskiego i kłócił się z prezydentem o "krzesło" na szczytach europejskich. Tusk ocenia słowa dyrektora Radia Maryja "surowo", ale "bez histerii" i "bez emocji". Jest na to w języku polskim jedno słowo: cynicznie. Bo premier niestety nie tylko się ośmiesza. On naprawdę ma plan przeciw dziełu o. Tadeusza Rydzyka. Przygotowywaniem pola do ataku zajmują się wyznaczeni eurodeputowani, działania dyplomatyczne podejmie minister Sikorski, a w końcu "znajdą się" albo jakieś nieprawidłowości finansowe, albo naruszenie koncesji. Byle zamilkł ten głos budzący wściekłość powodowaną bezsilnością. Gdy okazuje się, że Polacy nie tylko go słuchają, ale wspierają własnymi pieniędzmi, gdy rozwija się telewizja i uczelnia, kiedy wreszcie twarde fakty potwierdzają sukces projektu geotermalnego, gdy nic nie osiągnięto przez 20 lat szkalowania i dyskryminowania, widać coraz bardziej przygotowania do ostatecznego rozwiązania. Jeśli inaczej się nie da, to siłą.

Gość ??!!!dddd
a protestanci to mogą być patriotami czy już nie?

Gość cholera jasna,,,,,
tam, gdzie nie ma jednosci, jest rozklad :( i tak sie dzieje teraz w Polsce, komus zalezy na jej rozpadzie, to nasi wrogowie tak chca :(

Gość protestanci pod pałacem
w wawie sa patriotami

Ostatni post jest przesłodki, ten o jedności.... W PRL programowo była jedność i co? Rozpadło się.... Skończcie z takimi złotymi myślami.

Gość MAX 22
Prawdziwy Polak - błagam naucz się pisać bo walisz takie błędy że plomby z zębów wylatują. Weż do pisania słownik ortograficzny i pokaż że jesteś szanujący się Polak. Bo jeśli nie umiesz pisać po polsku to co z Ciebie za patriota ???? Nie tylko trzeba umieć pisać po polsku ale mieć też coś mądrego do powiedzenia.

Gość ??!!!dddd
i czy koniecznie trzeba głosować na PIS, bo są tez inne partie mniejsze

Gość ??!!!dddd
mam za daleko do wawy

Gość protestanci pod pałacem
jak masz namiot to możesz wszedzie protestować. np przed swoim domem bedziesz w ramach protestu nosiła namiot.

Gość ??!!!dddd
ja nie potrzebuję żadnego namiotu. bronić krzyża nie będę i nie mam zamiaru jeździć tak często do warszawy w warszawie byłam kilka tygodni temu na proteście z inną grupą w innej sprawie. nikogo z pisu ani z radia maryja nie było

" cholera jasna,,,,, Polacy zapominaja o swoich chrzescijanskich korzeniach, ktore sa ich najwieksza sila " Co za bełkot:P.Przed katolicyzmem była jeszcze wiara w innych bogów :P.Do tego kler nigdy Polsce nie sprzyjał:P.

w warszawie mamy prawie samych zdrajców ojczyzny i Pana Prezydenta Lecha KAczyńskiego. powinno ich sie wysiedlić! Mieszkańcy stolicy nie chcą pomnika ofiar katastrofy smoleńskiej w centrum miasta - wynika z sondażu, przeprowadzonego na zlecenie władz stolicy. Przeciwko budowie było blisko 71% ankietowanych - podaje portal zyciewarszawy.pl Warszawiacy musieli odpowiedzieć na pytanie "Czy Pana/Pani zdaniem oprócz pomnika na Powązkach, powinien stanąć w centrum stolicy drugi pomnik upamiętniający ofiary katastrofy smoleńskiej". Zdecydowanie tak - odpowiedziało niecałe 10% pytanych. Raczej tak - 15,4%. Przeciwko pomnikowi było 70,09% badanych. Rzecznik ratusza Bartosz Milczarczyk w wypowiedzi dla zyciewarszawy.pl przyznał, że takie wyniki sondażu oznaczają tylko jedno - pomnika nie będzie. Przypomniał, ze prezydent Warszawy od początku mówiła, że odda w tej sprawie głos mieszkańcom. CBOS prowadził badanie na reprezentatywnej grupie 1,1 tys. osób między 8 a 21 czerwca.

Gość Do ... :)Anouk
22:19 [zgłoś do usunięcia] Anouk Anouk@tlen.pl'; O proszę, na kafe powstał w końcu kończyk bogo-ojczyźniany JUż wiadomo, gdzie niektórych mozna skierować >>>>>>>>>>>>>>>>> Pamiętam jak kiedyś poseł Goryszewski mówił, że nieważne jaka bedzie Polska, ale ważne żeby była katolicka :):):):) Dzisiaj o tym pośle nikt juz ani nie mówi, ani nie pamięta ...

Gość Do ...prawdziwy polak patriota
A może tak warto żebyś nauczył się poprawnie pisac po polsku Polecam tobie SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY i niech to od dzisiaj będzie twoja lektura obowiązkowa Miłej lektury

Gość Dwugłowa Biedronka
marny z ciebie patriota, jak ty nie wiesz, że wiersz, a właściwie wersety z tego wiersza są plagiatem i to ze znanego wiersza Juliusza Słowackiego. Myślę, że dobrze ci zrobi prawdziwy patrioto, obserwacja na oddziale psychiatrycznym razem z najjaśnieszym prezesem.

Gość Dwugłowa Biedronka
a jednak możliwe: Słowacki Juliusz , Hymn ( Smutno mi , Boże...) Smutno mi Boże, dla mnie na zachodzie.....itd

to tylko wspaniała inspiracja dla poetki patriotki której wiersz zamieścił Nasz Dziennik. nie szkaluj jej! za takie działania jak twoje nie tylko potempienie ze strony polaków cie czeka ale może nawet piekło. zastanów się nad sobą i nad tym co robisz!!!!!!!

Gość MAX 22
Witam Prawdziwego Patriotę i resztę towarzystwa. W dniu wczorajszym w moich zaleceniach dla Patrioty było posługiwanie się słownikiem ortograficznym. I niestety bez echa. No ale przykład idzie z góry, nie umiejąc śpiewać HYMNU PAŃSTWOWEGO władze zwierzchnie pokazały jak patriotyzm ma wyglądać. Nic dodać nic ująć. I co się dziwić że ludzie z Was się nabijają, trudno poważnie traktować ludzi waszej partii którzy nie wiedzą o czym mówią i co robią. A to że wczoraj wyzwałeś mnie od szatana to tylko potwierdza ze mam rację. Jestem za tym aby leczenie psychiatryczne było obowiazkowe.

nasza partia czyli PiS pod wodzą Pana Jarosława, jest jedyną patriotyczna i polską paria. i tylko na nią należy głosować. reszta to zdrajcy i sprzedawczyki, które chcą sprzedać polskę niemcą i rosjanom i sprzedali ją już biurokratom unijnym. Pan Antoni Macierewicz ogłosi biała ksiege z której jasno będzie wynikać sprastwo poewiaków i ich udział w zamachu do spółki z rosjanami i putinami.

Gość Dwugłowa Biedronka
jak ci człowieku nie wstyd pisać takie bzdury, ty jesteś patriota, jak ty nawet wierszy Wieszcza prawie równego , Mickiewiczowi , nie znasz, kończ waść, wstydu oszczędź......

Gość MAX 22
O Boże ,TY to widzisz i nie grzmisz? Leczenie, tylko leczenie i to elektrowstrząsami może Ci tylko pomóc.

Gość może to ktoś sobie tylko
jaja robi? nie wzięłyście tego pod uwagę? czy może być ktoś tak piramidalnie głupi?