Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilka1988

19miesiac bark ruchów dziecka !!!!!

Polecane posty

Gość Emilka1988

Właśnie weszłam w 19 miesiąc ciąży( ciążę miałam zagrożoną). Wcześniej czułam przelewanie sie w brzuchu lekkie łaskotanie pewnie większość z was wie o czym pisze. 5 dni temu byłam na kontroli niestety mój ma urlop wiec byłam u innego który delikatnie mówiac mnie zlał ;/ zero badań zrobił mi 10sekundowe usg po chwili tekst "serce bije prosze za miesiac....."ale ja od 2 tygodni nie czuję zupełnie nic....zadnego przelewania się czy łaskotania zupełnie nic...kolejna wizyte mam za miesiac próbowałam dostac się szybciej ale jezeli nie mam twardego brzucha i plamień to musze czekac na swoja wizyte. Czy któraś miała podobnie? martwie sie o dziecko to moja 1 ciaza....:(

Gość porąbananaamen
zasuwaj prywatniedo gina, ot, co.

Gość rrrtyryresy
zawsze myslalam,ze ciaza trwa 9 miesiecy

Gość elleonore
19 miesiąc??!!

Gość barbarastraiszend
19?

Gość mama 2 ksiezniczek:)
9 miesiac:) nie 19. Moze idz do szpitala albo do innego lek.a powiedziałas poloznej co sie dzieje?? poruszyłabym niebo i ziemie gdybym miała taka syt.Sama jestem w 34 tyg.ciązy i gdyby lek.powiedział ze mnie nie przyjmie z czyms takim uwierz ze bylby dym!!!Tym bardziej ze ciąza zagrozona byla od poczatku.Moze wystarczy ze pujdziesz do poloznej i sprawdzi czy jest tetno ddoplerem.

Gość spadam na 4 łapy
chyba tydzień?do prywatnego gina albo na pogotowie.

Gość spadam na 4 łapy
skoro autorka wspomina o łaskotaniu i przelewaniu to chyba tydzień,w 9 to już by niezłe kopniaki czuła...

Gość nie martw się jest ok
Słuchaj napisz no dokładnie czy to 9 tydzień, 19 tydzień, czy 9 miesiąc heh, bo coś namieszałaś. Powiem Ci tak, jeśli to 9 miesiąc i dziecko ma się niedługo urodzić, to tak może być, że nie czujesz ruchów dziecka, bo ono się układa główką w dół i siedzi cicho, nie rusza się za dużo. Może też przysnąć sobie dłużej, a Ty się niepokoisz. Ja tak miałam, poleciałam na pogotowie z paniką, zrobili usg i jak lekarz zaczął mnie badać, to małemu zrobiło się niewygodnie i zaczął fikać. Lekarz śmiał się ze mnie, a maleństwo spało mocno i go tak brutalnie zbudzili :) Jak lekarz powiedział ,ze jest ok i serce bije, to jest ok. A jeśli to 4-5 miesiąc ciąży, to może tak bardzo nie rozpoznajesz, kiedy Ci w brzuchu burczy, a kiedy dziecko się poruszy. Może jest spokojne i nie kopie zbyt wiele. Zrób prywatnie jeszcze raz usg jeśli możesz i będziesz spokojniejsza.

Gość Emilka1988
Przepraszam przez zdenerwowanie głupote palnęłam.... 19 TYDZIEN

Gość Emilka1988
i wybacznie za pomyłkę rzeczywiście troszke namieszalam :( do tego czuję coś w rodzaju kolki pod lewą piersią...