Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi.s.

dziki apetyt pomocy!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gabi.s.

dziewczyny, jestem w ciązy i mam masakryczny apetyt, oczywiscie na wybrane produkty. Ale w tym nie problem tylko w ilosci pochłanianego jedzenia! poprostu naokragło ruszam paszczą :( jak czegos nie wsadzę w usta to zaczyna mnie wiercic w żołądku, skręcać i mdłosci okropne murowane. Przed weekendem zrobiła zakupy a juz mam pustą lodówkę! pochłaniam wszystko! póki co nie widzę po sobie bym utyła, ciuchy luźne ale boję, się ze zaraz to wyjdzie ;( Jak sobie z tym radziłyscie. Ja np. dzis miałam tak: na śnaidanie racuchy z jabłkiem ;) potem winogrona potem obiad-ryba, warzywa, ziemniaki czeresnie 2 kanapki zapiekane zserem i szynką i juz gotuję zupę z soczewicy bo czuję, ze na wiecżór bedzie bieda a dopiero 17 godz!!!! wczoraj tak: 2 kanapki jabłko lód obiad-ryba, pomidor, ziemniaki kefir grejfrut kanapka na wieczór szał z racuchami czeresnie chipsy ratujcie! kiedy to minie?

gabi.s. minie , nie martw sie - ja tak miałam do ok 12 tyg w czasie mdłości zapychałam sie do oporu - przytyłam 13 kg teraz jestem w 19 ( waga stoi w miejscu ) i mąz stoi nade mna żebym zjadła cokolwiek - chyba zrobiłam sobie zapas na całą ciążę :)

Gość gabi.s.
no to pocieszające.... poprstu lepiej mnie teraz ubierac niz karmić, poprostu obsesja jedzenia! czuję się jak ryjąca świnka... w dodatku w przewadze zapycham się niezdrowymi rzeczami... warzyw praktycznie zero, tylko owoce naszczescie toleruję. po etapie ostrych chipsów i ogórów małosolnych mam teraz etap słodkosci...mięso niechętnie. Rybę wmusilam w siebie. a tak placki, nalesniki, pizza, makarony... to straszne, ja całe życie jadłam tony warzyw a teraz jak pomyslę o brokułach to mam odruch...wiece jaki... :((

Gość jassstarnia
moze rusz troche tylkiem,to odechce ci sie tak jesc.

Gość gabi.s.
sama rusz tyłkiem, ruchu mi nie brak, chodzę dużo 2 x dziennie spacer po 45 minut, wiec chyba starczy i praca tez w ruchu! nic na to nie poradzę regularnie co do minuty, co 2 godz mam napad głodu!!!!

ruszanie tyłkiem nie ma nic do tego , to jest okropne ssanie i jeśli nie przekąsisz to mdłości nie daja spokoju - mnie od wizyty w kibelku powstrzymywało tylko chrupanie tego na co miałam ochotę ...

Gość a w nocy też jesz
? sprawdź sobie poziom TSH i ft4

ja badałam tarczycę i jest ok :) a obżarstwo minęło wraz z mdłościami - więc jest to prawidłowe na początku ciazy , jedne kobiety nie moga nic przełknac a inne zapychaja sie aby nie czuć mdłości

Gość gabi.s.
tak, problemy z tarczycą mam, ale mam to pod kontrolą. u mnie mdłosci własnie ;)

gabi.s dobrze ze kontrolujesz tarczycę - to w ciazy bardzo ważne a pojadaniem sie nie martw - staraj się zaspokoić apetyt potrawami zdrowymi i będzie ok :)

Gość gabi.s.
dzięki mam nadzieję, ze nie bede zaraz słoniem ;)

Gość ja mam tak samo
to dopiero 6 tydz a ja jem az mi niedobrze, wszystko co mi wpadnie w ręce, czasem mi nawet niedobrze