Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czibik

bóle głowy. Jak sobie radzicie?

Polecane posty

Gość czibik

Witam serdecznie. Poszukuję sprawdzonych sposobów na radzenie sobie z uciążliwymi bólami głowy. Pomożecie?

Gość julitkax
dla mnie np pomaga posmarowanie amolem i zawiazanie mocno chustki na czole, tak aby byl ucisk. np tabletki rzadko dzialaja a to prawie zawsze.

Gość paradoksalnie pomaga
mi praca, jezeli nie ta za ktora mi placa (bo to dzien wolny) to wstaje rano i czyszcze caly dom, porzadny wqrw tez pomoga ;) jakby cale cisnienie ktore uwiera mi w glowie wycdhodzilo z krzykami ;)

Gość czibik
Naprawdę uważacie że leki nie pomagają? Zawsze mnie zastanawiało co ma w sobie amol że działa na wszystko :) Pomysł z pracą bardzo ciekawy, ale ja niestety podczas bólu nie potrafię normalnie funkcjonować :(

Gość julitkax
to sprobuj ten sposob z zawiazaniem chustki. chodzi o to ze chustke skladasz w cieniutki pasek i wiazesz ją na czole mocno zawiązując. ten sposob poradzila mi kiedys mama , i dziala do tej pory nawet przy najwiekszych bolach. a do tego amolem czesto smaruje najpierw

Gość julitkax
a jesli chodzi o tabletki to czasami pomagaja i to najczesciej wtedy jesli to dopiero poczatek bolu. pomaga mi tez sen, nawet pol godziny ale nie zawsze udaje mi sie zasnac przy ostrym bolu.

Ja mam koszmarne bóle głowy. Najczęściej kończą się wymiotami i osłabieniem i niedorobieniem do końca dnia. Jak czuję, że zaczyna mnie brać biorę od razu dwa Nurofeny Forte i kładę się na chwilową drzemkę. Najczęściej w miarę pomaga. Jednak gdy "przechodzę" ten pierwszy, wstępny ból to jest masakra i wtedy nie pomoże mi już nic. Wtedy kończy się wszystko pawiem i czuję się do końca dnia fatalnie. Nienawidzę jak mnie łeb boli.

Gość czibik
Solpadeine zawiera kodeinę. Kodeina to związek który po przemianie w organizmie ma właściwości zbliżone do morfiny. Czyli jak dla mnie dość mocne. Polecam bo jest dobry, ale zalecałabym tylko przy bardzo ostrych bólach na które niewiele innych rzeczy działa. Natomiast ostatnio miło mnie zaskoczyła etopiryna. Nigdy nie wierzyłam jakoś w te wszystkie reklamy, ale okazało się że naprawdę na ból głowy jest świetna. Zaczyna działać błyskawicznie i efekt ma na długi czas...

Gość własnie z tym
działaniem długi czas jest największy problem. Ja co bym nie brała tak, zaraz zaczyna znów boleć ;/

Gość czibik
Też miałam podobny problem dlatego zaczęłam brać etopirynę. Działa na mnie długi czas.

Gość kafezrana
od takiego dlugiego brania tych lekow rozpadnie ci sie watroba

Gość czibik
Ja ich nie biorę długi czas, tylko w momencie gdy ból jest nie do zniesienia i nie daje normalnie funkcjonować. Po to zostały stworzone leki przeciwbólowe.

Gość kafezrana
no to tylko w kryzysowych sytuacjach. ale mimo to nie polecam lekow. lepiej znalezc inne sposoby na bol

Gość czibik
Ciekawe zdanie. Chciałabym, żebyście się podzieliły ze mną właśnie takimi alternatywnymi sposobami na radzenie z bólem.

Ja równiez miałam bardzo często mocne bóle głowy,faszerowałam sie tabletkami i stosowałam inne cuda.Poszłam jednak z czasem do okulisty i okazało sie ze mam problem ze wzrokiem i dlatego te bóle głowy miałam.Dostalam okulary i bóle jak reka odjał.Nie koniecznie.Warto sprawdzic wzrok jesli te bóle sa czesto.

Ja zaszłam w ciążę i bóle głowy ustały - poważnie. Od kilku lat męczyłam się z okropnymi bólami głowy promieniującymi aż do oczu i nosa..:/ Porażka. Nic na to nie działało.

Gość czibik
Ja noszę okulary od 8 lat, więc to niestety nie od tego. Ciekawe jest to, dlaczego po ciąży przestałaś mieć bóle głowy! Ciekawe jak to można wytłumaczyć. Hormony? A dietę mam zdrową.

Gość czibik
No niestety coś wiem na ten temat. To super, że Tobie minęło :) Chciałabym pewnego dnia się od tego po prostu uwolnić.

Gość marzeniascietejglowy
Ja mam bóle głowy od kilku lat i nic mi nie pomaga. Lekarze rozkładają ręce a ja ciągle szprycuję się lekami.

Zgadzam się z adzik72. Przy częstych i uciążliwych bólach głowy warto udać się do okulisty lub kontrolować ciśnienie czy jest w normie. Jeśli jest podwyższone pozostaje lekarz.

Gość czibik
Ja mam wadę wzroku i noszę okulary. Ale wada jest pod kontrolą lekarza, szkła dobrze dobrane, więc to nie może być przyczyna. Ciśnienie krwi miałam mierzone podczas badań i też mam niestety w normie. Także ja osobiście nie mam pojęcia od czego ten ból...

Gość siri
Kiedyś stosowałam ziemniaka pokrojonego w plasterki (surowego)nakładałam na czoło i zawiązywałam chustką , jak plastry wyschły to przykładałam nowe...

Gość czibik
Nie żartuj sobie. Poczytałam o tabletkach przeciwbólowych i kofeinie i przeczytałam, że Etopiryna zawiera kofeinę. Więc musi być dobra też na ból.

Gość takaaaa
Może warto faktycznie takiego spróbować?

Gość czibik
Ja szczerze polecam. Leki przeciwbólowe z kofeiną świetnie działają na ból głowy. Etopiryna jest więc skutecznym lekiem na takie dolegliwości.

Gość miskowaglowa
to tak samo jakby zwykły lek popić kawą?

Gość czibik
Niekoniecznie. W leku masz dokładnie wyliczoną dawkę tej kofeiny, która może być przyjęta z lekiem. W momencie gdy pijesz sama to nie wiesz ile kofeiny przyjmujesz i jaki to będzie miało wpływ na działanie leku. Słyszałam że niektóre osoby tak robią, ale odradzam.